Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Żałuję, że ludzie nie mówią tym samym językiem co my - psy. Opowiedziałbym im całą historię, dlaczego znalazłem się w przytulisku. Oni się tylko domyślają, albo wyrzucił mnie pan, bo już mu się znudziłem, albo zwiałem gdzieś szukając czegoś fajnego do zabawy. Tęsknie za moim domkiem, może nie miałem tam luksusów, może pan się mną dobrze nie zajmował, ale i tak go kochałem. Psy już tak mają, że oddają się ludziom całkowicie, chyba dlatego cierpimy.

Jestem w schronisku krótko, jeszcze jestem na kwarantannie. Nie mogę się pogodzić z faktem, że pracownicy nie maja dla mnie czasu - przecież ja potrzebuje głaskania! Wręcz się tego domagam, więc gdzie oni są? Moi towarzysze mówią, że są bardzo zajęci, w schronisku jest 200 takich jak ja, nie każdego mogą długo drapać za uchem.

Dzisiaj pewna pani wzięła mnie na spacer - jak ja się cieszyłem! Biegałem jak szalony. Żebyście wiedzieli jaki ten świat jest ciekawy! Nie ma sensu siedzieć za kratami gdy można podziwiać takie piękne widoki. Ten puszysty śnieg... Prawda, troszkę rozrabiałem, pani musiała mnie mocno trzymać, ale nauczę się ładnie chodzić, kilka spacerków i będę zadowolony.

Dbają tu o mnie, dobrze mnie karmią. Jestem zaszczepiony przeciwko wściekliźnie i odrobaczony. Mam już swoją książeczkę zdrowia. Mam na imię Ezap, mówią, że mam 1.5 roku, ale czuje się jakbym nadal był szczeniakiem! Szukam rodzinki, która będzie mnie kochała i lubiła zemną spacerować.

Ezap przebywa w schronisku dla zwierząt w Dzierżoniowie, woj. dolnośląskie.

Kontakt:[FONT=Book Antiqua]
tel. 74 831 18 00
tel. kom. 664 315 852
[/FONT]

@: giselle4@autograf.pl

Bardzo prosimy o ogłoszenia dla Ezapa.

• Replies 53
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam nadzieję, że wkrótce ktoś się odezwie. Maile aktywujące przyszły do mnie, gdyby ktoś się zagapił i wysłał maila do mnie oczywiście przekażę dalej :)

• 2 weeks later...