Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzie można spokojnie pospacerować z psem w Krakowie i okolicach?Błonia i AWF wychodzi mi już bokami,a w ogrodzie są nudy :eviltong:
Ojców mi jakoś nie podchodzi , bo w niedziele to tam jest dość tłoczno na parkingu, jedynie tylko w tygodniu.Zresztą nie wiem czy wolno tam chodzić z psami...
Chodzi mi o coś bliżej Krakowa tak jak dzisiaj mam wolne,biorę psa i jadę niedaleko i coś dalej np na niedzielną wycieczkę :)

• 7 months later...
Posted

Widzę, że temat dawno założony, ale nie było żadnych propozycji.
Może jednak ktoś ma jakies fajne miejsca w Krakowie i okolicach, gdzie można by z pieskiem pospacerować ?

Posted

Błonia,las Wolski i okolice(o ile dobrze pamiętam jest bardzo fajna trasa spacerowa od Salwatora przez las do ZOO),park AWF,łąki Nowohuckie,lasek Łęgowski i przyległe wały nad Wisłą,okolice stawów przy os.Piastów.
Jest tego trochę w Krakowie :p

A z dalszych miejsc?
Dolina Będkowska i Kobylańska,fajna kilkugodzinna trasa.Co prawda na terenie parku pies tylko na smyczy ale da się przeżyć.
A z takich już bardziej dalszych miejsc(około 60 km od Krk)to polecam Jurków,Półrzeczki i okolice.Ogólnie okolice Limanowej,Szczyrzyca,Dobrej itp
Piękne widoki,górskie rzeki i lasy.Świetne na niedzielny wypad :)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Bagry były fajnym miejscem, ale do czasu.
Teraz się tam nie da chodzić, pełno porozrzucanego żarcia... Akurat mam pecha, bo mieszkam dokładnie nad Bagrami i z psem ciężko gdzieś blisko wyjść.
Za to polecam Brzegi.
Trochę dalej niż Bagry, ale bardzo fajnie. Jest jeziorko, duże pola i dzika zwierzyna.

• 2 weeks later...
Posted

Mój pierwszy post :) Ale ja polecam Tyniec mieszkam tu więc polecam (piękne wały, lasy i łąki ) Tylko nie w niedzielę.bo jest masa osób! I co wy na to ??!!

• 1 month later...
Posted

zapraszam :)

Klasa "POCZATKUJACY":
1. Przywitanie - 10pkt
2. Rzucanie do kosza piłkami przez przewodnika - 10pkt - to dla rozluźnienia właściciela psa
3. Przejście na luźnej smyczy z jednym skrętem w lewo lub w prawo 10pkt
4. Zostawanie psa na miejscu przez 30 sekund
a. z pomocnikiem trzymającym psa na smyczy 10pkt
b. bez pomocnika - uzyskane punkty razy 2
5. Przywołanie psa z odległości 5m
a. z pomocnikiem 10pkt
b. bez pomocnika pkt. x 2
6. Skok przez przeszkodę
a. z przewodnikiem 10pkt
b. bez pomocy przewodnika pkt. x 2
7. Pokaz ulubionej zabawy z psem 10pkt

:lol:

Swoje zgłoszenia należy przesyłać mailowo do 5 maja 2011r. na adres info@wpsimswiecie.pl podając:
a) swoje dane (imię i nazwisko),
b) dane psa (imię, rasa, wiek),
c) do której klasy się zgłaszacie,
d) wpisując zdanie na koniec „Wyrażam zgodę na wykorzystanie materiałów zdjęciowych z wizerunkiem mojej osoby i mojego psa wykonach w trakcie zawodów sportowych maj 2011 organizowanych przez Pozytywne Szkolenie Psów „W Psim Świecie”, w materiałach promocyjnych i na stronach www.wpsimswiecie oraz www.piestarnów.pl

Też się zgłosicie :3 ?
Do jutra czas ^^.

• 2 years later...
Posted (edited)

Stary temat, ale może komuś się przyda, zwłaszcza że ja też ciągle szukam nowych miejsc :) Okolice Tyńca faktycznie super, od strony Skawiny na dodatek zawsze jest pusto.

Fantastyczne miejsca można znaleźć niedaleko Zabierzowa.

Przylasek Rusiecki.

Nieco dalej Pustynia Blędowska.

W samym Krakowie jak nie chce mi się łazić, jadę do psiego parku na ulicy Strzelców. Pies pogania z kolegami, a ja się mogę polenić ;)

Niedawno zaczęłam robić stronę z takimi miejscami, brakowało mi zebrania ich wszystkich w jednym miejscu Jeśli macie chwilkę, zapraszam :http://psiechadzanie.jimdo.com/

Edited by kocina
  • 1 month later...
Posted

pisze tutaj ponieważ nie chcę zakładać nowego wątku:) Obecnie studiuję i mieszkam w Krakowie. Jeśli był by ktoś zainteresowany, chętnie mogę porobić jakieś zdjęcia oczywiście dowolną ilość i za darmo:) Bardzo lubię robić zdjęcia szczególnie psom oraz koniom:) Ponieważ jest to dobra okazja aby podszkolić swoje umiejętności chętnych zapraszam do kontaktu:) pytania i szczegóły priv.