Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam piękną sunię rasy Cocker Spaniel...

Jest baaaardzo żywa. Ostatnio pomyślałam, żeby zapisać ją na agility.. Chcę, żeby się wybiegała...

Jednak miszkam w Olsztynie i nie za bardzo słyszałam o takim czymś na Warmii i Mazurachh...

Może Wy mi pomożecie? Czekam...

No i jeszcze możecie mi opisać jak te aglity wygląda, bo mi się jedynie kojarzy z psiakiem skacząym przez opony, itp.

Mam nadzieję, że na tych zajęciach, Buffie nauczyłaby się również chodzenia przy nodze i niecągnięcia na smyczy :]

Całuski, Ola & Buffie

• Replies 320
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w olsztynie nie ma jeszcze agility,ale pracuje nad tym.Obecnie szukam terenu.Gdy juz to bede miala ruszam z robieniem przeszkod,z czym powinnam uwinac sie w miesiac.Mam nadzieje,ze wiosna rusze z torem.Mozesz sie ze mna skontaktowac na kom?Moj nr:607260299Umowimy sie na spotkanie i moze wspolnie latwiej byloby nam cos zalatwic.Im wiecej bedzie chetnych tym latwiej bedzie kogos przekonac.

Posted

Hej

Tez mam spanielke, ktora PT ma juz prawie za soba. I tez zastanawiam sie nad agility... Ale przyznaje, ze jestem w tym "zielona" :wink: Powiedzcie, prosze, czy spaniele sie na agility w ogole nadaja, czy czesto sie je na takich imprezach spotyka?? Moja suka jest w roznych sztuczkach niezla - jak cyrkowiec :lol: . Na szkoleniu, na ktore chodzilismy tez bylo kilka przeszkod... Zalapala je szybciutko. A tak na marginesie: jestem z Wroclawia. Slyszalam ze jest tu niezly tor agility...

Czekam na porady

pozdrawiam

Posted

Z Wrocławia? Szczęściara :D Masz do wyboru 3 ośrodki agility i czwarty w Legnicy. Namiary znajdziesz na stronie Sportowego Klubu Agility FORT www.fort.w.pl

Kliknij na zawody, a następnie na linki

Powodzania :kciuki:

:Dog_run:

Posted

Doma

spaniel w agility? a dlaczego nie :)

do nas do klubu chodzila dziewczyna z psiakiem (dodam ze slepym na jedno oko) i radzil sobie naprawde niezle :)

a co do klubow... to masz do wyboru do koloru ;) gdzie Ci blizej i weselej :]

pozdr

• 2 weeks later...
Posted

Czyli, że toru nie ma w Olsztynie? :cry:

Na początku też myślałam - SPANIEL DO SKAKANIA ? Potem w necie zobaczyłam zdjęcia... Jak te uszy latały !! :D

Oddddddddddjazd...

Właśnie - powiedzcie mi coś więcej o agilty, bo ja wiem tylko, że psy tam skaczą, ale ie wiem przez co, jak i w ogóle. :D

Posted

Jeśli chcesz się dowiedzieć więcej o agility, to zapraszam Cię na stronę Sportowego Klubu Agility FORT www.fort.w.pl

Jak późniesz będziesz jeszcze miała jakieś pytania, to zadawaj je na forum - postaram się odpowiedzieć na wszystkie :)

Posted

Robull napisał:

Z Wrocławia? Szczęściara Masz do wyboru 3 ośrodki agility i czwarty w Legnicy.

Małe sprostowanie.W Legnicy nie ma osrodka Agility.Leszek przywozi kilka przeszkod raz w tygodniu i tyle :-(

A we Wrocławiu , u niego w tej chwili trenuje jedna ogoniasta spanielka i juz od nowego sezonu bedzie startowac :-)

Posted

witam ponownie ;)

boshe alez siem rozpisal :P

bywaj tu czesciej to moze bedziesz mial wiecej ciekawego do powiedzenia :]

super sprawa tylko? agility jest zarabiste! jak wciagnie to nie pusci :D

i tak ma byc ;) mam nadzieje ze z Toba Doma tez tak bedzie :)

Posted

Chcialam tylko powiedziec ze wszystko idzie w dobrym kierunku i sa bardzo duze szanse ze wiosna bedziemy juz mieli tor agility w Olsztynie!!!!!!!!!!!