natalia_aa Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 [FONT=Verdana] POLEK to ok. 8-9 letni psiak w typie jamnika. Niewielki, naręczny lub, jak kto woli kieszonkowy. Taki pies w wersji mini. Polek już kilka ładnych miesięcy siedzi w schronisku, nie budząc zainteresowania ludzi. Bardzo żywiołowy, energiczny, skoczny i nieco szczekliwy. Mimo niewielkich gabarytów temperament i charakter ma silny, a sił witalnych tyle, co nie jeden szczeniak! Jedynym jego minusem jest fakt, że za najlepszą zabawę uważa gryzienie smyczy, trzeba cierpliwie, konsekwentnie i stanowczo sygnalizować, że nie jest to akceptowane przez nas zachowanie. Polek bez problemu dogaduje się z innymi psiakami, ich relacje są poprawne. Polek wśród nich zawsze pierwszy jest gotowy do spaceru i ucieczki z boksu. Prześmieszny, jamnikowaty psiak, który prawdopodobnie całe, swoje dotychczasowe życie spędził w mieszkaniu bardzo źle znosi zimowe mrozy. Mimo ocieplanego kubraka całe dnie spędza w budzie… Tym samym trudno oto, by ktoś go zauważył! Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej Kontakt w sprawie chęci adopcji: Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni ul. Małokacka 3A 81-654 Gdynia telefon: 0-58 622 25 52 ciapkowo@neostrada.pl w godzinach: poniedziałek - piątek 11-17 ; sobota-niedziela 11-14 [/FONT] Quote
natalia_aa Posted January 24, 2010 Author Posted January 24, 2010 Polek aktualnie ogłoszony na: www.allegro.pl www.trojmiasto.pl www.gdynia.olx.pl Quote
wszpasia Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 natalia_aa a czy w przybliżeniu mogłabyś napisać ile on ma w kłębie i ile waży. mam zainteresowanych adopcją pieska maluśkiego, ale ponieważ to dla starszego pana - nie chcę też żeby adoptowali szczeniaka czy młodego psa. poprzedni pies potencjalnego właściciela odszedł ze starości i Pan chce zapełnić pustkę po swoim zmarłym pupilu. Quote
natalia_aa Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 Jesoo nie znam się na tym, ale po konsultacji w biurze na oko ma ok 25cm w klębie i może ważyć ok 5kg. Quote
wszpasia Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 podesłałam zainteresowanemu domkowi linka do tego wątku:) Quote
natalia_aa Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Mrozy odpuszczają przynajmniej na razie to i Polek coraz częściej na wybiegu widoczny... Może ktoś go w reszcie zauważy, jak na razie 1 telefon o niego miałam, ale nic z tego nie wynikło... Cały czas ogłoszony na allegro i trójmiasto, gdynia.olx i jeszcze gdzieś. Dodatkowo widnieje już na stronie schroniska i nadal nic... Quote
natalia_aa Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Polek znalazł nowy, wspaniały, najlepszy z możliwych nowy dom! Bardzo fajna kobitka go adoptowała, sama straciła jamnika, Polka widziała w Internecie ;) Nie była na psa przygotowana, a rodzina już w ogóle, Pani konsekwentnie przyjechała i zabierała go na spacer, ale musiała przełamać lody w domu i któregoś mojego pięknego dnia przyjechał mąż tej Pani i adoptował dla niej Polka ;) Wspaniali ludzie, którzy mieszkają w domu z ogrodem, Polek będzie miał raj na ziemi! Quote
natalia_aa Posted June 4, 2010 Author Posted June 4, 2010 U Polska wszystko w jak najlepszym, porządku. Dostaliśmy wieści z nowego domu i zdjęcie szczęśliwego niuńka. Mam w pracy na służbowej poczcie, jak nie zapomnę to wrzucę i tutaj ;) Quote
Recommended Posts