Jump to content
Dogomania

Kieszonkowo - nakolankowy POLEK, jak mini jamnik! Ciapkowo Gdynia. JUZ W DOMU!

Recommended Posts

Posted

[FONT=Verdana]
POLEK to ok. 8-9 letni psiak w typie jamnika. Niewielki, naręczny lub, jak kto woli kieszonkowy. Taki pies w wersji mini. Polek już kilka ładnych miesięcy siedzi w schronisku, nie budząc zainteresowania ludzi.

Bardzo żywiołowy, energiczny, skoczny i nieco szczekliwy. Mimo niewielkich gabarytów temperament i charakter ma silny, a sił witalnych tyle, co nie jeden szczeniak! Jedynym jego minusem jest fakt, że za najlepszą zabawę uważa gryzienie smyczy, trzeba cierpliwie, konsekwentnie i stanowczo sygnalizować, że nie jest to akceptowane przez nas zachowanie.

Polek bez problemu dogaduje się z innymi psiakami, ich relacje są poprawne. Polek wśród nich zawsze pierwszy jest gotowy do spaceru i ucieczki z boksu.

Prześmieszny, jamnikowaty psiak, który prawdopodobnie całe, swoje dotychczasowe życie spędził w mieszkaniu bardzo źle znosi zimowe mrozy. Mimo ocieplanego kubraka całe dnie spędza w budzie… Tym samym trudno oto, by ktoś go zauważył!

Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej

Kontakt w sprawie chęci adopcji:

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt "Ciapkowo" w Gdyni

ul. Małokacka 3A
81-654 Gdynia
telefon: 0-58 622 25 52
ciapkowo@neostrada.pl

w godzinach:
poniedziałek - piątek 11-17 ; sobota-niedziela 11-14

[/FONT]

Posted

natalia_aa a czy w przybliżeniu mogłabyś napisać ile on ma w kłębie i ile waży. mam zainteresowanych adopcją pieska maluśkiego, ale ponieważ to dla starszego pana - nie chcę też żeby adoptowali szczeniaka czy młodego psa. poprzedni pies potencjalnego właściciela odszedł ze starości i Pan chce zapełnić pustkę po swoim zmarłym pupilu.

• 2 weeks later...
Posted

Mrozy odpuszczają przynajmniej na razie to i Polek coraz częściej na wybiegu widoczny...
Może ktoś go w reszcie zauważy, jak na razie 1 telefon o niego miałam, ale nic z tego nie wynikło...

Cały czas ogłoszony na allegro i trójmiasto, gdynia.olx i jeszcze gdzieś.
Dodatkowo widnieje już na stronie schroniska i nadal nic...

• 2 months later...
Posted

Polek znalazł nowy, wspaniały, najlepszy z możliwych nowy dom! Bardzo fajna kobitka go adoptowała, sama straciła jamnika, Polka widziała w Internecie ;)

Nie była na psa przygotowana, a rodzina już w ogóle, Pani konsekwentnie przyjechała i zabierała go na spacer, ale musiała przełamać lody w domu i któregoś mojego pięknego dnia przyjechał mąż tej Pani i adoptował dla niej Polka ;)

Wspaniali ludzie, którzy mieszkają w domu z ogrodem, Polek będzie miał raj na ziemi!

• 1 month later...
Posted

U Polska wszystko w jak najlepszym, porządku.
Dostaliśmy wieści z nowego domu i zdjęcie szczęśliwego niuńka.
Mam w pracy na służbowej poczcie, jak nie zapomnę to wrzucę i tutaj ;)