Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Uuu...cos widze nie za duzy ruch tutaj na Podengsach :(.

Kiedys pisalam, ze mam juz jedna podenguske - Muszke Kawalkade - po domowemu Clara - ale nie w tym temaciku chyba :).

Ale teraz bede mogla przedstawic moja nowa milosc :loveu: Cynamonke Kawalkade:

Posted

[quote name='Morrisonka']Ooo, to widzę, że Clarcia ma siostrzyczkę, cudna jest :loveu: !!!

Wcale ne siostrzyczke - tylko kuzynke :eviltong:

A ja pozwole sobie wkleic jeszcze kilka zdjec mojej :heartbeat: Cynamonki i jej rodzenstwa:

A oto Calineczka

Cynamonka:

Całusek:

Czekoladka z Cynamonka:

Bulterierki :mrgreen: :

Cukiereczki::dopey:

• 3 weeks later...
Posted

Morrisonka napisał(a):
martus - będzie Was można w końcu dorwać na jakiejś wystawie :> ? Chciałabym poznać Twoje maleństwa osobiście ;) .

Tak w tym rok zaczniemy sezon wystawowy. Jak tylko odbiore Cymonke, to razem skladam metryki i wyrabiam rodowody i...hejaaa....na wystawki :)

Posted

Obieram kolo 20-stego Marca :)

Mi tez sie bodobaja szczegolnie Bisquicik - ale on zostaje w hodowli z tego co wiem.

Ja chcialam jednak suczke...z wiadomych powodow :).

Posted

Morrisonka napisał(a):
A mnie Biszkopt i Batonik. W ogóle ostatnio choruję na jasne ;) .

Hmm...to moze calysny-Calusek :D

Morrisonka napisał(a):
Moja sucz już po sterylce więc nie miałabym nic przeciwko facetowi, ale jednak na razie - siła wyższa.

A co bylo powodem sterylki?...mam nadzieje ze nie problemy zdrowotne?

Posted

Całusek też jest super :loveu: , ech jak wszystkie podengo zresztą ;) .
Sterylizacja dla wygody i zdrowia. Szczeniąt i tak by już nie miała, a że latka lecą.. tak jest chyba bezpieczniej. A po operacji błyskawicznie wróciła do formy, aż sama byłam zaskoczona, zwłaszcza, że wcześniej sterylizowałam młodszą sukę i nawet na niej się tak nie goiło.

Posted

Nie...no jak dla zdrowia, to pewnie, ale czy to oznacza ze juz nie bedziesz jej wystawiac???

A ile wlsciwie twoje suczysko ma latek? Bo Podengusy mi sie zawsze mlode wydaja :eviltong: .

Posted

Wystawiać będę. Ale tak z kilka razy w roku... Właśnie teraz jedziemy do Katowic, oprócz nas jest piesek w szczeniakach :) .
A moje suczydło ma już 8 lat, jest z pierwszego miotu polskich podengo ;) .

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

To ja moze poswiatecznie wkleje kilka fotek rosnacego pulpeta - wladcy swiata :roll: - za ktorego sie uwaza :twisted: . Mala jest spokojniejsza od Panny Clary, ale za to...mega z niej dominantka...az strach sie bac :mrgreen:.
Jest bardziej niezalezna od starszej siostry (i ciotki zarazem ;) ), taka bardziej rezolutna sie wydaje i samodzielna, no i obrazalska troche - jak nie dostanie czego chce...idzie do siebie na poslanie pospac, bo przeciez "ona sie prosic nie bedzie" :lol: 8) .
Tak CZASEM sobie spokojnie z Clara lezy :):
A tu toczy sie mala torpeda :lol: na pierwszym spacerku po trawce :

Tu kombinowala jak zejsc ze schodow:

A tu wychodzi jej cala zlosliwa natura...wystarczy spojrzec na ten wyraz pyska :twisted: :

Tytaj z kolei dosadnie pojazuje gdzie wszystko ma :wink: :

A tu juz jako kroliczek wielkanocny :D :

Ryjoweczka...pewnie juz zaczyna polowac na krety ;) :

Zawsze mowie ze to Podengusy to podreczne pieski :lol: :

A to moje ulubione:

• 2 years later...
Posted

stary topic, ale warto akurat teraz odswiezyc, bo nie byle jakie rodziny, Calineczka w hodowli Vale Do Criz jest JUZ Championem Portugalii i milo mi to oglosic gratulujac Pani Krysi i Luisowi Gorjao!
Czekoladka jest polska, nieimportowana czescia Coracao De Boi, mieszka ze slynnymi azjatami w Tumar ;) i jest nasza suka hodowlana :cool3:

Takze takie sa losy siostr Cymonki ;)
Calusek wiedzie zywot psa nienekanego zyciem wystawowym ze swoja mala kobietka z miotu P Kawalkada i jest szczesliwym posiadaczem kawałka ziemi do strozowania :)