Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 323
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fundacja AST ma dużo własnych psów na głowie.

Całus miał ostatnio problemy z żołądkiem - moja wina, za częste zmiany karmy i to na dodatek marketowej. Ostatnio zaczął dostawać Purina Adult Lamb&Rice (dla psów dorosłych z ryżem i jagnięciną) i jest ok. Koszt worka 15 kg (czasem w promocji +3 kg) to ok 100 zł. Sponsor poszukiwany, bo ostatnio na żarcie idzie majątek.

Posted

Sytuacja CAŁUSA jest zła. Nie ma domu, nawet tymczasowego. Wegetuje w oborze na łańcuchu, bo w gospodarstwie, gdzie przebywa, nie ma kojca, którego nie dałby rady rozwalić.

Jest jedno wolne miejsce w hotelu dla psów, prowadzonym przez szkoleniowca. To ostatnia i w zasadzie jedyna (brak alternatywy, czyli domu stałego, bądź tymczasowego) szansa Całusa. Pies wariuje z nudów i braku ruchu, jego problemy się pogłębiają. Na zmianę jest depresyjny i niezdrowo nakręcony. Jeszcze trochę i jedynym rozwiązaniem będzie eutanazja.

Pobyt w kameralnym hotelu pod Bogatynią, gdzie z psami pracuje się na codzień, są szkolone i socjalizowane, co pomaga im, lub w ogóle UMOŻLIWIA znalezienie domu docelowego, wydaje się ostatnią szansą dla Całusa. Co z tego, że jest piękny, skoro nikt poza mną nie jest w stanie nad nim zapanować, co gorsza ludzie zaczynają się bać jego szczekania i wypadów z zębami, a jemu to się coraz bardziej podoba. Miesięczny koszt w hotelu to tylko 400 zł...

Tylko, patrząc na ceny "normalnych" hoteli, gdzie pies często w ogóle nie jest wyprowadzany z kojca, o jakiejkolwiek pracy nie mówiąc. Natomiast dla mnie to tylko, to jest aż. Nie jestem w stanie wygospodarować miesięcznie 400 zł dla Całusa. I koło się zamyka - nie ma pieniędzy, nie ma hotelu, nie ma szans na dom. W związku z tym jedynym ratunkiem dla psa, jest sponsor jego utrzymania w hotelu, bądź kilku sponsorów, rozkładających pomiędzy siebie ten koszt.

Posted

znam ten hotelik.mamy tam hektora, kaśkę , był tam roki,napalm i ajsi.
trochę chyba za mało tu osób by udało się zebrać deklaracje...zmień tytuł, może:shake:

Posted

a ja tu trafilam z n-k;)ktokolwiek podeslal mi link-dziekuje:loveu:ok. 10 maja moglabym cos dorzucic,jakies 50zl,moze ktos ma bannerkowe zdolnosci:cool3:to chetnie zasile moja sygnature:evil_lol:a Calus jest wspanialy:loveu:

Posted

Jaki on jest piękny :crazyeye:

Asia Misztela (a ja jej wierzę w 200%, nie mam wyjścia, bo to jest również "mój szkoleniowiec” :eviltong::evil_lol:) świetnie opisała psiaka, szkoda tylko, że nie ma chętnych na to cudo :-(.

Ja też się dołożę do hoteliku na Całusa 50 zł miesięcznie.

P.S. NK sprowadziła dobrą duszyczkę :loveu:. Chita, dziękuję za zaproszenie do grona znajomych NK ;)

Posted

To mamy tak: pierwszy miesiąc w hotelu zasponsorowany przez Dv. Pomoże również w transporcie Całusa do hotelu.

Z deklaracji: Mysza 50 zł, Agnieszka 50 zł.
Cudnie :loveu: