NatiiMar Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 [quote name='Greven']Ale co do fundacji ast? ;) Poprosić o pomoc fundację-ast www.f undacja-ast . pl Quote
Greven Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 Fundacja AST ma dużo własnych psów na głowie. Całus miał ostatnio problemy z żołądkiem - moja wina, za częste zmiany karmy i to na dodatek marketowej. Ostatnio zaczął dostawać Purina Adult Lamb&Rice (dla psów dorosłych z ryżem i jagnięciną) i jest ok. Koszt worka 15 kg (czasem w promocji +3 kg) to ok 100 zł. Sponsor poszukiwany, bo ostatnio na żarcie idzie majątek. Quote
Jenny19 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 Ogłoszenia dla Całusa. Oby go ktoś wypatrzył. alegratka eoferty kupsprzedaj kupiepsa ogłoszenia24polska polskastrefa.eu dwukropek adopcje.org psy.pl przygarnijzwierzaka animalia.pl gumtree ogłoszenia oxl.pl hiperogłoszenia interpress.net ojej.pl Quote
Greven Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 [quote name='Jenny19']Ogłoszenia dla Całusa. Oby go ktoś wypatrzył. alegratka eoferty kupsprzedaj kupiepsa ogłoszenia24polska polskastrefa.eu dwukropek adopcje.org psy.pl przygarnijzwierzaka animalia.pl gumtree ogłoszenia oxl.pl hiperogłoszenia interpress.net ojej.pl Kocham Cię :loveu: Dziękuję, dziękuję!! Quote
Greven Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 Kurde, myślałam że się odświeżą... Jeśli potrzebujesz te fotki do allegro, to wyślę Ci na maila - tylko powiedz, które. Quote
agaga21 Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 wiesz co, ja nie umiem dodawać do allegro fotek, których nie ma na forum:oops::oops::oops: ja po prostu robię tak, że zaznaczam fotkę, potem ctrl c a potem ctrl v nie umiem inaczej:oops: nie pamiętam co to były za fotki które poznikały. zobacz jakie zostały: MŁODYmix DOGO CANARIO / AMSTAFF do adopcji-PILNE (610846429) nasza-klasa.pl - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy Quote
Greven Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 Sytuacja CAŁUSA jest zła. Nie ma domu, nawet tymczasowego. Wegetuje w oborze na łańcuchu, bo w gospodarstwie, gdzie przebywa, nie ma kojca, którego nie dałby rady rozwalić. Jest jedno wolne miejsce w hotelu dla psów, prowadzonym przez szkoleniowca. To ostatnia i w zasadzie jedyna (brak alternatywy, czyli domu stałego, bądź tymczasowego) szansa Całusa. Pies wariuje z nudów i braku ruchu, jego problemy się pogłębiają. Na zmianę jest depresyjny i niezdrowo nakręcony. Jeszcze trochę i jedynym rozwiązaniem będzie eutanazja. Pobyt w kameralnym hotelu pod Bogatynią, gdzie z psami pracuje się na codzień, są szkolone i socjalizowane, co pomaga im, lub w ogóle UMOŻLIWIA znalezienie domu docelowego, wydaje się ostatnią szansą dla Całusa. Co z tego, że jest piękny, skoro nikt poza mną nie jest w stanie nad nim zapanować, co gorsza ludzie zaczynają się bać jego szczekania i wypadów z zębami, a jemu to się coraz bardziej podoba. Miesięczny koszt w hotelu to tylko 400 zł... Tylko, patrząc na ceny "normalnych" hoteli, gdzie pies często w ogóle nie jest wyprowadzany z kojca, o jakiejkolwiek pracy nie mówiąc. Natomiast dla mnie to tylko, to jest aż. Nie jestem w stanie wygospodarować miesięcznie 400 zł dla Całusa. I koło się zamyka - nie ma pieniędzy, nie ma hotelu, nie ma szans na dom. W związku z tym jedynym ratunkiem dla psa, jest sponsor jego utrzymania w hotelu, bądź kilku sponsorów, rozkładających pomiędzy siebie ten koszt. Quote
agaga21 Posted April 24, 2009 Posted April 24, 2009 znam ten hotelik.mamy tam hektora, kaśkę , był tam roki,napalm i ajsi. trochę chyba za mało tu osób by udało się zebrać deklaracje...zmień tytuł, może:shake: Quote
mysza 1 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Mogę dać 50 zł w tym miesiącu, potem moze więcej. Kto się przyłączy? Quote
chita Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 a ja tu trafilam z n-k;)ktokolwiek podeslal mi link-dziekuje:loveu:ok. 10 maja moglabym cos dorzucic,jakies 50zl,moze ktos ma bannerkowe zdolnosci:cool3:to chetnie zasile moja sygnature:evil_lol:a Calus jest wspanialy:loveu: Quote
Greven Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Dziękuję :loveu: O właśnie, banerek. Te ostatnie zdjęcia świetnie się do tego nadają. Kto mógłby zrobić? Quote
chita Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 agaga21 napisał(a):to ty jesteś chita "pomagamy zwierzętom"? rozgryzlas mnie:razz::evil_lol: Quote
agnieszka32 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 Jaki on jest piękny :crazyeye: Asia Misztela (a ja jej wierzę w 200%, nie mam wyjścia, bo to jest również "mój szkoleniowiec” :eviltong::evil_lol:) świetnie opisała psiaka, szkoda tylko, że nie ma chętnych na to cudo :-(. Ja też się dołożę do hoteliku na Całusa 50 zł miesięcznie. P.S. NK sprowadziła dobrą duszyczkę :loveu:. Chita, dziękuję za zaproszenie do grona znajomych NK ;) Quote
Greven Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 To mamy tak: pierwszy miesiąc w hotelu zasponsorowany przez Dv. Pomoże również w transporcie Całusa do hotelu. Z deklaracji: Mysza 50 zł, Agnieszka 50 zł. Cudnie :loveu: Quote
Recommended Posts