Jump to content
Dogomania

CIESZYN - błękitnooki FIDEL. Ma SUPER domek!!! PROSIMY O PRZENIESIENIE :))))))

Recommended Posts

Posted

FIDEL

Fidel jest średniej wielkości pieskiem, o ciekawym, dwukolorowym umaszczeniu w łaty i dwukolorowych oczach. To bardzo delikatny, łagodny pies, niestety ze względu na cienką krótką sierść ma małe szanse na to, żeby być zdrowym w schronisku. Nie nadaje się do budy, powinien mieszkać w domu lub mieszkaniu. Ma około 2 lata.
Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany.

Ciotki kochane sytuacja zaczyna być tragiczna!!! :placz::placz::placz:

Fidel PILNIE potrzebuje Domu Tymczasowego :placz::placz::placz:

Z uwagi na krótką, rzadką sierść i na wychudzenie, psiak cały czas się trzęsie. Z dnia na dzień mizernieje. On jest taki delikatny :placz::placz::placz:

BŁAGAMY O DOMEK TYMCZASOWY (cudem może być stały:razz:) bo nam Fidel "odpłynie" przed nadejściem wiosny :shake::shake::shake:

Tu widać jaki jest chudy - zdjęcie sprzed ponad 2 tygodni !

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

GPooLCLD nie wiem czy cokolwiek było sprawdzane. Jedyną wolontariuszką w cieszyńskim schronisku jest Dea i tylko ona ma dostęp do psiaków. Napewno tu wejdzie jak sie zaloguje i napisze cos więcej o Fidelu - jak trafił do schronu. Myslę również, że da sie sprawdzić tatuaż. Nie wiem również, czy w cieszyńskim schronie sprawdza się chipy, czy sprawdza je wet na wizycie. Musimy poczekać na DeE - wszystiego sie dowiemy.

Posted

On wygląda jak rasowy catahoula leopard dog/lub w typie rasy.

Wiecie jak trafił do schronu? Czy jest możliwe, że przeszedł granice??

(w Polsce catahoula chyba nie ma)

dla porównanie przedstawiciele rasy:

Posted

GPooLCLD napisał(a):
On wygląda jak rasowy catahoula leopard dog/lub w typie rasy.

Wiecie jak trafił do schronu? Czy jest możliwe, że przeszedł granice??

(w Polsce catahoula chyba nie ma)

dla porównanie przedstawiciele rasy:

Tak się przyglądam i faktycznie to może być jakiś mix. Do granicy czeskiej jakiś kilometr, więc kto wie :razz: Tymbardziej że te jego łaty takie dziwnie kolorystyczne są - czarne i popielate. Na amstaffa za drobny, ale kto wie - może mix z amstafem?? Sama już nie wiem.
Wiem tylko jedno - on potrzebuje ciepłego schronienia na wczoraj :placz:

Posted

no faktycznie nic dobrego to nie wróży! ile on ma lat tak na oko? i jakiej dokładnie jest wielkości? on mi cos pod jakiegos amstaffa podpada, czy tylko takie zdjęcie wyszlo mylace? No nie wiem, ja tylko moge zaoferować pomoc w ogłaszaniu, bo za miesiąc wyjeżdżam znowu. A do budy się nie nadaje, więc nie bardzo mam jak pomóc.

Posted

Elżbietka_Cieszyn napisał(a):
no faktycznie nic dobrego to nie wróży! ile on ma lat tak na oko? i jakiej dokładnie jest wielkości? on mi cos pod jakiegos amstaffa podpada, czy tylko takie zdjęcie wyszlo mylace? No nie wiem, ja tylko moge zaoferować pomoc w ogłaszaniu, bo za miesiąc wyjeżdżam znowu. A do budy się nie nadaje, więc nie bardzo mam jak pomóc.

Elżbietka w pierwszym poście jest info - około 2 lata.
Psiak spokojny, zrównoważony i delikatny. Siedzi w kojcu z wielkim beniem i żyją w zgodzie. Wielkość określi Dea - fociła go osobiście. Mnie się wydaje, że on taki trochę nadkolankowy będzie. Zresztą - jest zdjęcie kojca - na poprzedniej stronie - i tam jest beniu w tle.

Jeżeli możesz go poogłaszać, to bardzo Cie proszę. Podaj strony na których jest - wstawię do 2 postu.
Dziękuję z góry.

Posted

sprawdziłam we wzorcu rasy. Catahoula ma wzrost - 51-66cm. Jak będzie Dea to może mniej wiecej powiedzieć czy pasowałby

Ja teraz muszę wyjść ale jak wróce, będę szukać zaginionych catahoula i napiszę do hodowców!
Może właścieciel szuka Fidelka - jest przepiękny!
Może jest chudy - bo wędrował długo (np. z Czech)

Posted

Morgan:-) napisał(a):

Z uwagi na krótką, rzadką sierść i na wychudzenie, psiak cały czas się trzęsie. Z dnia na dzień mizernieje. On jest taki delikatny :placz::placz::placz:

Zgłoś go na wątku kubraczkowym http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/
Słyszałyście o tej akcji?
Właśnie dla takich psów dziewczyny szyją. Nie ma co czekać na jeszcze większe mrozy, bo DT może się tak szybko nie znaleźć:shake: