Morgan:-) Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 FIDEL Fidel jest średniej wielkości pieskiem, o ciekawym, dwukolorowym umaszczeniu w łaty i dwukolorowych oczach. To bardzo delikatny, łagodny pies, niestety ze względu na cienką krótką sierść ma małe szanse na to, żeby być zdrowym w schronisku. Nie nadaje się do budy, powinien mieszkać w domu lub mieszkaniu. Ma około 2 lata. Jest zaszczepiony, odrobaczony i wykastrowany. Ciotki kochane sytuacja zaczyna być tragiczna!!! :placz::placz::placz: Fidel PILNIE potrzebuje Domu Tymczasowego :placz::placz::placz: Z uwagi na krótką, rzadką sierść i na wychudzenie, psiak cały czas się trzęsie. Z dnia na dzień mizernieje. On jest taki delikatny :placz::placz::placz: BŁAGAMY O DOMEK TYMCZASOWY (cudem może być stały:razz:) bo nam Fidel "odpłynie" przed nadejściem wiosny :shake::shake::shake: Tu widać jaki jest chudy - zdjęcie sprzed ponad 2 tygodni ! Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Ten post zostawiam na ewentualne ogłoszenia. Quote
Dea Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Psiaczek strasznie się trzęsie, widziałam go dzisiaj, zimno mu, a skóra nie grzeje:shake: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Feigned napisał(a):Może zrobić banner dla Fidla? Zrobiłabyś?? :loveu::loveu: Ciotka jesteś KOFANA :multi::multi::loveu::loveu: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Zdjęcie z dzisiaj. Patrzcie jaki on już chudziutki jest :placz: Nie wytrzyma długo w takim stanie :-(:-( Quote
Feigned Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 zrobiłam takie, mogą być? trzymam kciuki za Fidla! Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Feigned JESTEŚ WIELKA!!:loveu::loveu::loveu: Quote
Feigned Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 cieszę się, że mogłam jakoś pomóc ;):loveu: Quote
Cieplutkaa. Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 A jak ten pies zachowuje się w stosunku do ludzi, do innych zwierząt? Pięny pies...:-( Quote
al'akir Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Morgan:-) sprawdzany był tatuaż i chip? Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 GPooLCLD nie wiem czy cokolwiek było sprawdzane. Jedyną wolontariuszką w cieszyńskim schronisku jest Dea i tylko ona ma dostęp do psiaków. Napewno tu wejdzie jak sie zaloguje i napisze cos więcej o Fidelu - jak trafił do schronu. Myslę również, że da sie sprawdzić tatuaż. Nie wiem również, czy w cieszyńskim schronie sprawdza się chipy, czy sprawdza je wet na wizycie. Musimy poczekać na DeE - wszystiego sie dowiemy. Quote
al'akir Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 On wygląda jak rasowy catahoula leopard dog/lub w typie rasy. Wiecie jak trafił do schronu? Czy jest możliwe, że przeszedł granice?? (w Polsce catahoula chyba nie ma) dla porównanie przedstawiciele rasy: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 GPooLCLD napisał(a):On wygląda jak rasowy catahoula leopard dog/lub w typie rasy. Wiecie jak trafił do schronu? Czy jest możliwe, że przeszedł granice?? (w Polsce catahoula chyba nie ma) dla porównanie przedstawiciele rasy: Tak się przyglądam i faktycznie to może być jakiś mix. Do granicy czeskiej jakiś kilometr, więc kto wie :razz: Tymbardziej że te jego łaty takie dziwnie kolorystyczne są - czarne i popielate. Na amstaffa za drobny, ale kto wie - może mix z amstafem?? Sama już nie wiem. Wiem tylko jedno - on potrzebuje ciepłego schronienia na wczoraj :placz: Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 no faktycznie nic dobrego to nie wróży! ile on ma lat tak na oko? i jakiej dokładnie jest wielkości? on mi cos pod jakiegos amstaffa podpada, czy tylko takie zdjęcie wyszlo mylace? No nie wiem, ja tylko moge zaoferować pomoc w ogłaszaniu, bo za miesiąc wyjeżdżam znowu. A do budy się nie nadaje, więc nie bardzo mam jak pomóc. Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Elżbietka_Cieszyn napisał(a):no faktycznie nic dobrego to nie wróży! ile on ma lat tak na oko? i jakiej dokładnie jest wielkości? on mi cos pod jakiegos amstaffa podpada, czy tylko takie zdjęcie wyszlo mylace? No nie wiem, ja tylko moge zaoferować pomoc w ogłaszaniu, bo za miesiąc wyjeżdżam znowu. A do budy się nie nadaje, więc nie bardzo mam jak pomóc. Elżbietka w pierwszym poście jest info - około 2 lata. Psiak spokojny, zrównoważony i delikatny. Siedzi w kojcu z wielkim beniem i żyją w zgodzie. Wielkość określi Dea - fociła go osobiście. Mnie się wydaje, że on taki trochę nadkolankowy będzie. Zresztą - jest zdjęcie kojca - na poprzedniej stronie - i tam jest beniu w tle. Jeżeli możesz go poogłaszać, to bardzo Cie proszę. Podaj strony na których jest - wstawię do 2 postu. Dziękuję z góry. Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 GPooLCLD dziękuję za zainteresowanie. Trzeba sprawdzić wszystkie możliwości. Twój pomysł to jedna z nich. Może a nóż coś sie wyjaśni:roll: Quote
al'akir Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 sprawdziłam we wzorcu rasy. Catahoula ma wzrost - 51-66cm. Jak będzie Dea to może mniej wiecej powiedzieć czy pasowałby Ja teraz muszę wyjść ale jak wróce, będę szukać zaginionych catahoula i napiszę do hodowców! Może właścieciel szuka Fidelka - jest przepiękny! Może jest chudy - bo wędrował długo (np. z Czech) Quote
Bamboo ® Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 Morgan:-) napisał(a): Z uwagi na krótką, rzadką sierść i na wychudzenie, psiak cały czas się trzęsie. Z dnia na dzień mizernieje. On jest taki delikatny :placz::placz::placz: Zgłoś go na wątku kubraczkowym http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/ Słyszałyście o tej akcji? Właśnie dla takich psów dziewczyny szyją. Nie ma co czekać na jeszcze większe mrozy, bo DT może się tak szybko nie znaleźć:shake: Quote
Morgan:-) Posted January 23, 2009 Author Posted January 23, 2009 Dziękuję Bamboo za info. Zaraz sie wgryzę w ten wątek :loveu: Quote
al'akir Posted January 23, 2009 Posted January 23, 2009 właśnie napisałam informacje do hodowcy, żeby rozglądali się na swoich forach i portalach ogłoszeniowych i zrobili chłopakowi ogłoszenia. Przeglądnełam przy okazji troche internet i zobaczcie jaki podobny catahoula do Fidla Catahoula Leopard Dog on Flickr - Photo Sharing! Quote
Herspri Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 zaznaczam sobie wątek. Mojej mamie się Fidelek podoba :diabloti::razz: Quote
Kinia Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Piękny pies, strasznie mi się podoba i pewnie szybko znajdzie domek. Trzymam kciuki Quote
Elżbietka_Cieszyn Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 Herspri napisał(a):zaznaczam sobie wątek. Mojej mamie się Fidelek podoba :diabloti::razz: hmmm, co to może oznaczać? a może skoczymy go teraz zobaczyć? jakies jedzonko podrzucić? Quote
Recommended Posts