Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszono mnie o znalezienie domu dla 1,5 m.cznego malamuta. Pies jest w tójmiescie. Widzialam fotki, jest zadbany, wielki. Jest po szkoleniu. Nie ma z nim klopotu, wychowuje się z dzieckiem. Ludzie Ci bardzo przeżywają oddanie psa ale ich maleńkie mieszkanie jest udręką dla psa i nich samych.
Chca go oddać tylko w obrębie województwa aby móc sprawdzać czy psu nie dzieje sie krzywda.

Posted

Basiu, jak Ci podpowiedzialam w innym watku, moze uda sie jeszcze wszystko poukladac, moze uda sie nawiazac kontakt z ludzmi od zaprzegowcow w okolicy? Pomogli by, pokazali jak fajnie mozna z takim psiakiem spedzac czas, moze daloby rade, by ktos go zabieral na treningi, wiec odpadlaby kwestia dawki ruchu dla malamuta.
A wybiegany pies z reguly spi i "kumuluje" sily w domu.

Posted

Pani ta do mnie dzwoni, pyta czy ktos sie odezwal. Oni tez szukaja psu domu ale jakos nie widza nikogo odpowiedniego. Może mają za duze wymagania ?
Mówili mi, że pies ma dużo ruchu, robili wszystko aby jakos sie ulożylo.
decyzje podejmowali dlugo. Pies jest zazdosny o ich syna, gdy zostaje
sam w domu niszczy syna ubrania, zabawki. Nie wiem jak to tlumaczyć.
Ja z zasady nie posredniczę w adopcjach psów prosto od wlasciciela ale pani zadzwoniła i bardzo prosiła o pomoc , ponieważ nie ma doswiadczenia w tym temacie. Żal mi psa, bo może marnie trafić !

Posted

A moze jednak warto powalczyc, by pies zachowal dom?
Jesli to tylko kwestia niszczenia, gdy zostaje sam, to rozwiazaniem bylby kennel i nauczenie akceptowania go jako schronienia... moze uda sie cos zdzialac? Poza tym wiekszosc zaprzegowcow uwielbia mordowac zabawki, puchate, plastikowe, jakie tam do paszczy wpadna.. ;)
Dobrze swiadczy o ludziach, ze nie daja psa w pierwsze lepsze rece, moze byc lakomym kaskiem dla rozmnazaczy.

Posted

Jesli nie klatka, to moze zostawianie psa na ograniczonej powierzchni, np. w przedpokoju, z zabawkami, kongiem ze smakami, zwinietymi gazetami ( niech sie ma na czym wyzyc), za to pochowane rzeczy wartosciowe, buty, ubrania itp.

Posted

[quote name='basia0607'] Pies jest zazdosny o ich syna, gdy zostaje
sam w domu niszczy syna ubrania, zabawki.
Pies jest niewyżyty albo ma problemy z pozostawaniem w samotności.
To nie ma nic wspólnego z zazdrością :cool1:

Mówili mi, że pies ma dużo ruchu

Malamut potrzebuje pracy.
Same spacerki sprawy nie załatwią. Jego energia roznosi...