basia0607 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Proszono mnie o znalezienie domu dla 1,5 m.cznego malamuta. Pies jest w tójmiescie. Widzialam fotki, jest zadbany, wielki. Jest po szkoleniu. Nie ma z nim klopotu, wychowuje się z dzieckiem. Ludzie Ci bardzo przeżywają oddanie psa ale ich maleńkie mieszkanie jest udręką dla psa i nich samych. Chca go oddać tylko w obrębie województwa aby móc sprawdzać czy psu nie dzieje sie krzywda. Quote
Hala Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 A jak brali psa do siebie to nie wiedzieli jakie mają mieszkanie i że to nie york? :cool1: Quote
basia0607 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Niestety nie !:placz: Szkoda psa . Quote
karjo2 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Basiu, jak Ci podpowiedzialam w innym watku, moze uda sie jeszcze wszystko poukladac, moze uda sie nawiazac kontakt z ludzmi od zaprzegowcow w okolicy? Pomogli by, pokazali jak fajnie mozna z takim psiakiem spedzac czas, moze daloby rade, by ktos go zabieral na treningi, wiec odpadlaby kwestia dawki ruchu dla malamuta. A wybiegany pies z reguly spi i "kumuluje" sily w domu. Quote
masienka Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 dzieki Karjo ;) czy to nie chodzi przypadkiem o Yukiego? http://www.adopcjemalamutow.pl/doku.php?id=pl:malamuty.do.adopcji:yuki Quote
basia0607 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Pani ta do mnie dzwoni, pyta czy ktos sie odezwal. Oni tez szukaja psu domu ale jakos nie widza nikogo odpowiedniego. Może mają za duze wymagania ? Mówili mi, że pies ma dużo ruchu, robili wszystko aby jakos sie ulożylo. decyzje podejmowali dlugo. Pies jest zazdosny o ich syna, gdy zostaje sam w domu niszczy syna ubrania, zabawki. Nie wiem jak to tlumaczyć. Ja z zasady nie posredniczę w adopcjach psów prosto od wlasciciela ale pani zadzwoniła i bardzo prosiła o pomoc , ponieważ nie ma doswiadczenia w tym temacie. Żal mi psa, bo może marnie trafić ! Quote
masienka Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 daj namiary na pania i jakies foty to wrzucimy chlopaka na strone Quote
karjo2 Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 A moze jednak warto powalczyc, by pies zachowal dom? Jesli to tylko kwestia niszczenia, gdy zostaje sam, to rozwiazaniem bylby kennel i nauczenie akceptowania go jako schronienia... moze uda sie cos zdzialac? Poza tym wiekszosc zaprzegowcow uwielbia mordowac zabawki, puchate, plastikowe, jakie tam do paszczy wpadna.. ;) Dobrze swiadczy o ludziach, ze nie daja psa w pierwsze lepsze rece, moze byc lakomym kaskiem dla rozmnazaczy. Quote
basia0607 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Ich mieszkanie ma 36 m. , chyba kanel sie nie zmieści ale powiem im o tym. Wiem, że bardzo to przeżywają , biją sie z myslami. Komu moge przesac zdjecia psa ? Quote
karjo2 Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Jesli nie klatka, to moze zostawianie psa na ograniczonej powierzchni, np. w przedpokoju, z zabawkami, kongiem ze smakami, zwinietymi gazetami ( niech sie ma na czym wyzyc), za to pochowane rzeczy wartosciowe, buty, ubrania itp. Quote
puli Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 [quote name='basia0607'] Pies jest zazdosny o ich syna, gdy zostaje sam w domu niszczy syna ubrania, zabawki. Pies jest niewyżyty albo ma problemy z pozostawaniem w samotności. To nie ma nic wspólnego z zazdrością :cool1: Mówili mi, że pies ma dużo ruchu Malamut potrzebuje pracy. Same spacerki sprawy nie załatwią. Jego energia roznosi... Quote
basia0607 Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 Angels , nie moge wyłać do Ciebie zdjęć psa. Nie wiem dlaczego ? Quote
emdziolek Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 [quote name='basia0607']Angels , nie moge wyłać do Ciebie zdjęć psa. Nie wiem dlaczego ? wyslij mi na poczte - ja wstawie;) osters@o2.pl Quote
masienka Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 wstawcie foty albo poki Emdziolka nie ma to na k-tomas@tlen.pl i dajcie namiary na wlascicieli Quote
masienka Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 dzieki :) namiary tez juz mam z allegro ;) Quote
basia0607 Posted October 15, 2008 Author Posted October 15, 2008 Jest jakieś zainteresowanie psem na allegro ? Quote
masienka Posted October 16, 2008 Posted October 16, 2008 nie wiem... allegro wystawil psiakowi sam wlasciciel, niestety do mnie sie nie odezwal :roll: Quote
basia0607 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 Huski znalazl dom przez allegro w Szczecinku. Watek do zamknięcia. Quote
Recommended Posts