Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Drodzy Dogomaniacy!!! POMOCY.

Zupełnie niespodziewanie prawie że z dnia na dzień szykuje mi się odebranie zaległego urlopu - na zasadzie teraz albo nigdy! Gupia nie jestem i skorzystam! Chciałabym się wybrać z sunią na Mazury - i tu mam problem - nie znam tego rejonu, nigdy tam nie byłam :oops: nie wiem gdzie warto, gzie przyjmują psy, no i gdzie jest w miarę tanio ale czysto.... Bardzo liczę na waszą pomoc!!! to będą pierwsze mini wakacje Fabii. DZIEKI :calus:

Posted

Mielismy jechac z Plastrem w tym tygodniu na Mazury. ale nie wypalilo. znaleslismy, wydaje mi sie, fajny osrodek. Pytalam, mozna przyjechac z psem:

http://www.kretowiny.pl/

Zycze udanego wyjazu, tez bym chciala na Mazury juz sie nie moge doczekac wakacji i zagli...ach

Posted

W ostatnie wakacje bylam ma Mazurach,w gospodarstwie agroturystycznym.Podaje strone www.dolina .hg.pl Jest to bardzo ladny osrodek wypoczynkowy.Jest tylko jeden minus-trzeba miec tam samochod,bo do najblizszego jeziora jest 45 min.piechota,niestety.

Mozna przyjechac z pieskiem.W kazdy razie mozna bylo.

• 2 weeks later...
Posted

My byliśmy w zeszłym roku w lato - w Tumianach , niedalkeo Bartołt - około 20 km za Olsztynem:) Było super - byliśmy z jamnikiem mojego "chłopa" - na plu namiotowym , tuż przy jeziorze - naprawdę było cudownie. Pies "biegał" - jak to jamniki, pływał i ogólnie wieczorem była już taka padnięt że spała zawinięta we wszystkie śpiwory rzy ognisku:)

Posted

4 dni temu wróciliśmy z Mazur - było cuuuudnie. Byliśmy w miejscowości o wdzięcznej nazwie - Kiepojcie - niedaleko Gołdapu. Okolica tak przepiękna że az dech zapiera. A latem może faktycznie do Mrągowa ??? :)

Posted

Tynka, to Cie poprosze o namiar. No i powiedz cos wiecej, np. czy to jakis domek wynajmowaliscie, czy to jest jakis osrodek wypoczynkowy, jak daleko do jeziora itp.itd. Z gory dzieki!!! :angel:

Posted

meggi - wysyłam ci maila z opisem, pełnymi namiarami i kilkoma fotkami :)

napisz czy doszedl bo jakowes problemy były ...

acha zdjątko w emblemacie jest z tego bobytu - wybiegana zadowolona psia morda :)

Posted

Cześć!

Rzeczywiście podczas Picnic Country i Festiwalu Kultury Kresowej jest ciągle taki tłok i hałas, że psy ledwo wytrzymują. Najbardziej mnie wtedy wkurza, jak pod sklepem stoi pies przywiązany do jakiejś rynny i ubrany w strasznie niewygodne ciuszki (i to jeszcze tak gorąco). A w tym czasie jego właściciele bawią się w najlepsze :evil: . Ale jest jeszcze Kabareton, podczas którego nie ma takich tłumów. ZAPRASZAM!!!

• 1 month later...
Posted

no i proszę nawyk nie wyrzucania niczego się przydał:

adresik stronki :www.domek.of.pl

jakby potrzebne były tel. to 0-87 615-82-05 lub 606-973-356. p. Tadeusz Szymański

Ania jak jeszcze znajdę zdjątka z naszego pobytu to Ci podeślę

Posted

Wydaje mi się, że za tą cenę jaką sobie zyczy p. Szymański. można znaleźć całkowicie samodzielny domek z działką(tu są co najmniej 2 na działce) ogrodzony i nie martwić się ., że pies podbiegnie np. przywitać się z sąsiadem, a ten może sobie tego nie życzyć. Choć wiem, że okolica jest tam piękna to ja wyszukuję w internecie lub ogłoszeniach już od kilku lat własnie takie samodzielne domy. oczywiście całkowicie wyposażone. Płaci się za cały domek, niezależnie od ilości osób i psów. W zeszłym roku byliśmy na tzw. Mazurach Garbatych koło Kruklanek. Polecam.

Posted

Znalazłam świetną ofertę wakacji na Mazurach (oczywiście mozna z psem) Wiecej informacji jest na stronie www.elemis.alpha.pl Poza tym zarzuciłam włascicielkę tonami pytań dot. ośrodka, okolicy i cennika :D Wiec jesli ktos chce mogę mu uzyskane informacje przeslac na maila, no chyba ze wolicie abym podala je na forum :)

• 3 weeks later...
Posted

Wydaje mi się, że jest tam dość duży tłok. A z tego co wiem w tej miejscowości jest b.dużo innych ośrodków. Czy wiesz jakie są ceny?

Ja znam na Mazurach w Karwicy (12km od Rucianego-Nidy) ośrodek dużo bardziej kameralny, jedyny tam, choć nie ma tam takiej ilości rozrywek, ale za to tuż tuż są lasy i łąki. Jedzenie b.dobre. Z psami można oczywiście przyjeżdżać za darmo. Tylko bieże się za nie odpowiedzialność- to chyba oczywiste.. Wszystkie informacje na stronie www.karwica.pl. Byłam tam i wspominam miło.

Posted

O biedny! Nie martw sie, pojedziesz se w grudniu do Bankoku! Tam jest cieplo! Albo na Teneryfke, tam jest tez cieplo, ale nie ma Tajek!

A poki co , przysle ci pocztowke z Drucianego, kcesz?