mysza 1 Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Tylko nie schron:placz:, może hotelik? Dołoże się Quote
Mudik Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Na tym http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9897659#post9897659 wątku znalazłam info ,że krówka została wybrana i szukaja transportu To jak to w końcu jest???????:-o:-o Quote
zdrojka Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Poznań się rozmyślił i wziął innego psa ze schrnoska... O ile to o ten "Poznań" chodzi, ale chyba tak, bo szukaliśmy przecież wcześniej transportu Ciri do Poznania... Quote
Erazm Posted April 9, 2008 Posted April 9, 2008 Mysza 1 jeśli chcesz pomóc Krówce to nie hotelik, a ogłoszenia są ważne. Pomóżmy Emir i DIF . Quote
Isadora7 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 madzia828 napisał(a):w gorę ślicznotko;) I jeszcze raz:loveu: Quote
emilia2280 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Erazm napisał(a):Mysza 1 jeśli chcesz pomóc Krówce to nie hotelik, a ogłoszenia są ważne. Pomóżmy Emir i DIF . Ale ale, ja myslé ze oprócz umieszczenia Króweczki u Emir, nalezaloby takze zasponsorowac jej pobyt tam. Co o tym sádzicie? Wszyscy wiemy ile psów ma Emir i ze utrzymanie ich wszystkich jest tylko na jej glowie, wiéc myslé, ze oddajác jej psa pod opieké, uczciwe byloby pokrycie kosztów utrzymania tego psa. Quote
Wet-siostra Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Słuchajcie,Cioteczki,nie wiem,jak Wy,ale ja nie mogę przestać myśleć o Krówce...Bardzo,bardzo nie chcę,by to słodkie maleństwo trafiło do schronu,bo choćby nie wiem jak funkcjonujący był to schron-to jednak schron... No i mam pytanko do DIF-czy Krówka umie już załatwiać się poza domem??? Bo właśnie świta mi w główce taki pomysł... Dać Krówce ADT(Awaryjny Dom Tymczasowy)... CO WY NA TO?????? Tyle,że teraz mamy strefę zapowietrzoną i Krówka musiałaby przed przyjazdem spełnić następujące warunki: 1.Zostać trwale oznakowana(czip,tatuaż) 2.Zostać zaszczepiona p/w wściekliźnie Co prawda mam już dwa miejsca zarezerwowane,ale jakoś trzecie wykombinuję...Owszem,moja suka nie toleruje młodych psów,ale to też(chyba)jakoś dała bym radę opanować... Wiem,że Krówka cały czas szuka domu i myślę,że nie byłaby u mnie zbyt długo...Wstępnie proponuję miesiąc...A potem się zobaczy... Więc,gdybyście były za,proszę przygotować wyprawkę(kocyk,dwie miski i coś do jedzenia,najlepiej sucha karma)-i w drogę... DIF-PSIAPSIÓŁKO-CO O TYM MYŚLISZ??? Quote
Hotel KADIF Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Wet-siostra'] DIF-PSIAPSIÓŁKO-CO O TYM MYŚLISZ??? Też wymyśliłaś ....:eviltong:! Kochana!!! Zastanów się :p! Masz swoje dwa psy i jeszcze psy na tymczasie! [quote name='OlkoLolka']To nie chodzi o to, żeby zwierzaka zostawić bez pomocy, ale udzielić jej w takim stopniu w jakim możemy. Na pewno nie z chwili na chwilę mąż DIF nagle dostał olśnienia, że od tego i tego dnia nie akceptuje większej ilości zwierząt w domu i nie wytrzyma w tym wszystkim! I z tym DIF powinna liczyć się wcześniej, nie po fakcie przygarnięcia Krówki. Pomyśl nad tymi słowami!!! Ja też pomyślałam i wiem, że Krówcia jest moim ostatnim tymczasem! Więcej nie zgarnę żadnego psa z ulicy! Quote
Wet-siostra Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Ależ ja właśnie pomyślałam!!!:eviltong::eviltong::eviltong: Psów na tymczasie na razie nie mam i nie wiadomo,kiedy będą,bo nie ma transportu,poza tym myślę,że Krówka napewno znajdzie domek...:loveu: A jak pomyślę,że ta ślicznota mogłaby iść do schronu,to...:placz::placz::placz: No i poza tym-miałybyśmy okazję się poznać w realu...:evil_lol::evil_lol::evil_lol: A o mego TZ się nie martw-on tylko o jednym myśli i nie zamierzam mu już w tym przeszkadzać...:roll: Także ponawiam propozycję.Oczywiście ostateczną decyzję zostawiam Tobie...:eviltong: Quote
oktawia6 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 mam w tej chwili 2 dobre propozycje dla Jacusia-jedną z tych pań wybiorę, obie spełniają moje wymagające kryteria. Obydwie mieszkają w Warszawie, obydwie bez innych zwierząt w domu i małych dzieci, mieszkają obok terenów zielonych gdzie można odbywac długie spacery z psem: jedna przy Lasie Kabackim na Ursynowie druga na Mokotowie przy Polach Mokotowskich i na zamkniętym osiedlu+2 parki pod domem, obie duże mieszkania, jedna pracuje w domu, druga poza domem, jednak non stop są rodzice w domu-nigdy pies nie jest sam, obydwie bardzo ciepłe spokojne.Obydwie wiedzą o jego przepuklinie i zoperują go oraz wykastrują, podpisanie umowy adopcyjnej żaden problem-chętne do utrzymywania kontaktu oczywiście po adopcji. Czy DIF masz życzenie bym podała Ci telefon komórkowy do jednej z tcyh pań? (po moim wcześniejszym uprzedzeniu o tym oczywiście, zamiast Jacusia-byłaby krówka) Quote
Hotel KADIF Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 oktawia6 napisał(a): Czy DIF masz życzenie bym podała Ci telefon komórkowy do jednej z tcyh pań? (po moim wcześniejszym uprzedzeniu o tym oczywiście, zamiast Jacusia-byłaby krówka) Oczywiście!! :loveu: Quote
oktawia6 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 dobrze-na sobotę jestem umówiona z jedną z tych pań (tą z Mokotowa) druga (z Ursynowa) ma jutro dzwonic do mnie-dzwoniła do mnie już 3 razy-zależy jej na poważnie, nie wiem jaki ma stosunek do spania w łóżku tylko z psem,:hmmmm: druga niezbyt ale powiedziałam ,zę Jacuś musi spac w łóżku bo zasypia na mnie potem na boku śpi, ale to temat do dogadania się! Quote
Hotel KADIF Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 oktawia6 napisał(a):dobrze-na sobotę jestem umówiona z jedną z tych pań (tą z Mokotowa) druga (z Ursynowa) ma jutro dzwonic do mnie-dzwoniła do mnie już 3 razy-zależy jej na poważnie, nie wiem jaki ma stosunek do spania w łóżku tylko z psem,:hmmmm: druga niezbyt ale powiedziałam ,zę Jacuś musi spac w łóżku bo zasypia na mnie potem na boku śpi, ale to temat do dogadania się! Ok! Czekam na info, bo w sobotę jestem umówiona z Krówką u Emir ! Dzięki. Quote
Charly Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Czy DIF masz życzenie bym podała Ci telefon komórkowy do jednej z tcyh pań? (po moim wcześniejszym uprzedzeniu o tym oczywiście, zamiast Jacusia-byłaby krówka)[/quote] :roflt::roflt::roflt::ylsuper: ps.:painting: a wieje i pada:placz: Quote
Wet-siostra Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 PADA??????:crazyeye: A u nas słoneczko lśni,aż miło!!!Koli z Tyrsą rozłożyli się na podwórku i się opalają!!!:evil_lol:A ja tu piszę,a pranie mi się pierze...:lol:Zaraz je na dwór wywieszę,dwie godziny i będzie suche-mamy prawie 20stopni ciepła!!!:loveu: Quote
Wet-siostra Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 DIF,PSIAPSIÓŁKO,W RAZIE CZEGO MOJA PROPOZYCJA JEST AKTUALNA!!!!:loveu: Quote
Charly Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Wet-siostra napisał(a):PADA??????:crazyeye: A u nas słoneczko lśni,aż miło!!!Koli z Tyrsą rozłożyli się na podwórku i się opalają!!!:evil_lol:A ja tu piszę,a pranie mi się pierze...:lol:Zaraz je na dwór wywieszę,dwie godziny i będzie suche-mamy prawie 20stopni ciepła!!!:loveu: :crazyeye::placz::placz::placz: wieje, leje i ziąbi. zimno okropnie. Wlasciciel kamienicy wylaczyl kaloryfery wczoraj..:placz: więc co rusz w wannie siedze. Fajne Ci...no cóż Quote
majqa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Charly napisał(a):(...) co rusz w wannie siedze. Fajne Ci...no cóż A to wanna podgrzewana? A w pustej, czy napełnionej??? ;) Polecam opatulenie kocem, pod pupę poduszkę elektryczną, pod stopy psa, na kolana kota, a w rękę kufel piwa grzanego (na spód kufla wkładka ze spirytusu lub wódki, najlepiej nie czystej tylko żołądkowej gorzkiej lub krupniku). :evil_lol: Quote
Charly Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 mmmh...sama przyjemnosc. siedzisz tak wlasnie?:lol: Zeby nie bylo;): KRÓWA W GÓRE!!! wanna pełna hehe Quote
Recommended Posts