Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widze go oczami duszy, taki jaki z pewnoscia był kiedyś, jaki bedzie gdy znajdzie kochajacego człowieka. Z piękna lsniacą sierscia, pachnący i zadbany.
Usmiechnięty u boku sweo pana.
Patrzę na niego i nie dostrzegam zapadłych boków, wystających żeber i sterczacych kosci miednicy. Nie widzę brudu.

Całe szczęscie dla niego że krecil się koło supermarketu, cale szczęscie że przechodzila tamtędy dobra dusza....
Diuk (tak bedzie sie nazywał) musiał się dlugo błąkać. Jest przerażliwie chudy.
W rzeczywistości wygląda dużo gorzej, zdjecia nie oddaja jego przerażliwej chudości :(

Szukamy Diukowi domu, takiego prawdziwego, z kochajacymi ludźmi....

• Replies 155
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='epe']Dziewczyny!
Czy on nie jest podobny do poszukiwanego z tego wątku?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=104950
Nie mam pojęcia cholera :roll:
Tamten zaginiony miał jakby czarną maskę pyska...a ten nasz hmm...(w sumie jest tak zaniedbany, że ja to już nic nie wiem :placz:):cool1:
Diuk miał na sobie grubą, solidną skórzaną obrożę - patrzyłam i nie miał żadnej adresówki a także żadnego adresu napisanego na obroży.

Posted

moze to i ten, ale jest tak zabiedzony, ze tego nie da sie poznac po porownaniu tych 2 zdjec. jakby sie tulal te pare miesiecy to wszystko mozliwe, ze tak zmizernial.

Posted

A może go wstawić na stronę Palucha? Tam najczęściej ludzie szukają swoje psy. On jest taki piekny że trudno przypuszczać że ktoś go wywalił ( chyba że zagryzł kurę)

Posted

Bardzo dziekuje za maila :)

Niestety mi rowniez nie wyglada na zadnego z moich psiakow a dokladnie na Tajfuna. Tajfun jest duzo ciemniejszy,ale jednoczesnie nie mam pojecia, jak zachowuje sie siersc w tak skrajnych warunkach :(:(
wazne kiedy to biedactwo zostalo znalezione i na jaki wiek wyglada(po zebach) Tajfun ma dosc mocno starte zeby ( no i w lutym konczy 9 lat) bo jego ulubiona zabawa bylo toczenie i wyzywanie sie na duzych kamieniach :) :(

zaraz dodam jeszcze jedno zdjecie obydwojga, ktore pokazuje ich buzki w calej okazalosci :D :( :(
jeszcze raz bardzo dziekuje za pomoc i bede bardzo wdzieczna za dalsze informacje

Posted

queenpl napisał(a):

wazne kiedy to biedactwo zostalo znalezione

Został znaleziony wczoraj wieczorem w Piastowie.

*Gajowa* napisał(a):
Czy on ma szansę na badania ? A może ma tasiemca...

Niestety, żadne badania nie wchodzą w grę w tym miejscu gdzie jest :shake:

Posted

Jeżeli by były jakieś pieniążki to zapewne zabrałybyśmy go do kliniki na badania krwi itd. bo cholera wie czy On jest chudy z powodu choroby czy też ktoś go tak zagłodził....lub tyle czasu błąkał się bez jedzenia. Sęk w tym, że jeżeli miałaby wchodzić klinika w grę to On nie ma potem powrotu i trzeba by mieć dla niego od razu DT - a wiadomo jak z tym ciężko :shake: Czyli brak dwóch najważniejszych rzeczy - pieniądze i DT.

Posted

A moze nie robić narazie zamieszania z tymi badaniami. Pies dostanie leki na odrobaczenie, dobre jedzenie, jaki taki przegląd weta (?) i po trzech, czterech dniach juz będzie wiadomo czy przybywa na wadze. Narazie, jeśli jego stan jest wynikiem braku jedzenia, jest w dobrych rękach.