Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzisiaj byłam w Tesco , Obi - usłyszałam, że kategorycznie nie można zostawić ulotek w sklepie. W tesco pani zgodziła się jedynie na pozostawienie kilku przy 'biurze klienta' czy jak to sie nazywa. W Obi powiedziano mi, żebym sobie na polu ulotki zostawiła :angryy::angryy:
W Deichmanie byłam ( trochę ludzi się tam przewija) też nic. :shake:
W zoologicznym w Tesco zostawiłam trochę ulotek, w bibliotece publicznej, w piekarni. W sobotę na szkolny festyn ( dużo rodziców będzie ) podrzucę 50 egzemplarzy. Jeszcze podejdę do Biedronki i Carrefoura - łudzę się, że może tam się uda.

Posted

Przepraszam, że nie na temat ale ktoś do mnie zadzwonił, że w Sułkowicach koło sklepu Zibi i restauracji biega pies w złym stanie z łysym grzbietem. Jeśli ktoś miałby możliwość przejeżdżając tamtędy, sprawdzić informację, bardzo proszę.

Posted

u wetów też zostawię.... ale ludzie już płacąc za wizytę wydają pieniądze i narzekają, a co dopiero wpłacić kilka zł na konto. Ostatnio zostawiając u weta plakat o Gaworku popatrzyłam na zawartość puszki KTOZu. Pustka :shake:
obawiam się, że tak będzie z ulotkami, gdyż ludzie myślą : mam już jednego psa, pomogłem mu, innym nie muszę.
obecnie mam finansowy kryzys, ale po 1 czerwca znowu poroznoszę ulotki.
może po festynie szkolnym trochę pieniędzy się uzbiera.

Posted

Witajcie: Asia chyba nie ma czasu czytać moich maili:) dostałam odpowiedz z "mojego psa" i możemy zamieścić tam materiały o psach (nie w tym ale w następnym numerze) trzeba jednak jak najszybciej przygotować materiały!!
mogę wysłać na PW lub maila adres do Pani, gdzie trzeba wysłać zdjęcia,
sposób przygotowania poniżej:

"wysłać jak najszybciej - kto pierwszy, ten lepszy... w każdym razie w ciągu tygodnia
w notce proszę nie opisywać wyglądu, bo to widać na zdjęciu;) ale podać koniecznie wielkość, cechy charakteru (stosunek do ludzi i psów, a jeśli wiadomo, to też do kotów i dzieci), co wiadomo o jego historii, czy bywa na spacerach poza schroniskiem i jak się wtedy zachowuje, czy jest wykastrowany
zdjęcie najlepiej w jpg, rozdzielczość 300 dpi przy ok. 10 cm podstawy"

Posted

udało mi sie wywalczyć dzisiaj miejsce na ulotki w Carrefourze Express. W Alfie też zostawiłam trochę egzemplarzy. W biedronce natomiast spotkałam się z 'milą' odpowiedzią :angryy:
do biblioteki też dałam ulotki, bo poprzednie rozeszły się jak szybkie bułeczki.
Ale pewnie nikt nie wpłacił ani grosza na psiaki :mad: no cóż, są ludzie i ...

Posted

Mam zgode pani małgosi od Tinki na umieszczenie jej korespondencji do mnie o Tince.
Tinka z pocztku była bardzo przestraszona nowa sytuacja ,4 dni sie nie załatwiala ale pani Malgosia robila co mogla i dało efekt ,dał poprostu suczce czas na kaklimatyzacje ,czego nie mozna powiedziec o roznych innych ludiach jak po jednym dniu np.oddaja psa bo np.sika lub z innych powodów. Moze ta korespondencja pomoże w podjeciu decyzji o adopcji psa z harbutowic innym osoba majacym obawy.
"
Tinka -cudna psinka rzeczywiscie w zasadzie się przyzwyczaiła. W domu
bardzo spokojna, chodzi za nami wszędzie, nawet do łazienki. Bardzo
lubi się przytulać, zaczęła nas już witać u progu, kiedy wracamy do
domu, chyba poczuła się "u siebie".Nie umie się bawić, boi się
piszczących zabawek, skaczących piłeczek, do suchej karmy powoli się
przekonuje -wczoraj i dzisiaj zjadła troszeczkę. Ogólnie Tina je mało,
wydaje mi się ze schudła przez ten tydzień, może po cieczce zacznie
jeść
więcej. Na spacerach dalej przestraszona, ale już potrafi się załatwić

(raz dzennie).Dziś wpadła w panikę, gdy usłyszała kosiarkę do trawy, a

potem samochód- śmieciarkę.Gdyby była bez smyczy mogłoby się to
skończyć
tragicznie. Nie puszczam Tinki ze smyczy na osiedlowe alejki ,lecz tylko
w miejscu bezpiecznym -w okolicach ogródków działkowych, gdzie jest
długi kawał łąki i pies może się wybiegać.
Zdjęcia oczywiście można zamieścić na stronie Harbutowic, może to
kogoś
zachęci do adopcji psa. Pozdrawiam Małgorzata

Posted

ale jaja:tinka z kotem:crazyeye:jak się tu wkleja zdjęcia?proszę o oświecenie...
a,i kleszczyk ma już dom..
tarot dalej biedaczek gnije w hotelu,on przecież wcale nie jest taki brzydki.chciała go jakaś babcia,ale na nieogrodzoną działkę,pod lasem,pójdzie za zającem i koniec...nie wydaje psów na wieś bez ogrodzenia.
w weekend na moich oczach chłop zabił autem psa,właśnie przy takim domu...
więc sorry ale nie ma szans.

Posted

p.Beatko dopiero jak przeczytalam,ze mi Pani wyslala to je znalazlam,prosze mi wysylac na gmaila bo czesciej sprawdzam.Chcialam wstawic ale umiem tylko przez fotosika a on nie wgrywa zdjec z rozszerzeniem bmp,czy tos takiego:oops: