Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pysio jako szczenię został wrzucony przez płot na schroniskowy wybieg. Teraz ma już 6 lat i ciągle czeka na swoja szansę.
Jest głuchy i ma lekkie zaburzenia równowagi jednak to nie zmienia faktu, że jest radosnym psem lubiącym pieszczoty i spacery.

Niedawno Pysio został adoptowany, lecz nowa właścicielka okazała się osobą nieodpowiedzialną i już po trzech dniach oddała Pysia do schroniska w Pile. Pysio spędził w tym schronisku miesiąc zanim wyszło na jaw co się z nim stało.

Obecnie Pysio wrócił do schroniska w Ostrowie, jednak pojawiła się dla niego szansa wyjazdu do niemiec. Potrzebny jest tylko transport.

Potrzebna pomoc finansowa dla Pysia!

Do tej pory koszt spraw związanych z Pysiem wynosił 144 zł. Do tego dojdzie koszt transportu Pysia do Gostynia skąd pojedzie do niemiec (czyli nie wiem około 50 zł?)

Puki co zebrałam 90 zł. Pozostało jeszcze 104 zł do zebrania.

Dane do przelewu:

Paulina Malińska
Łąkociny
ul. Raszkowska 18
63-410 Ostrów Wlkp.

WBK: 15 1090 1160 0000 0001 0449 1718

Z dopiskiem: Na Pysia

Rozliczenie:

Koss - 60 zł
Marcik - 30 zł

Filmy z Pysiem na spacerze
http://pl.youtube.com/watch?v=wehEvNvFX4Y

http://pl.youtube.com/watch?v=EZy3sDQM1jQ

Bannerki zrobione dla Pysia przez użytkowniczkę forum Miau
1)

kod:
[html][/html]

2)

kod:
[html][/html]

3)
jest nowy śliczny bannerek dla Pysia od amyszki z forum miau:

aby wkleić bannerek do podpisu wystarczy skopiować poniższy kod, kliknąć na Panel Użytkownika na górze strony, potem na Edytuj podpis i można już wkleić kod bannerka :smile:

kod do skopiowania:
[html][/html]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...
Posted

Byłam ostatnio z Pysiem na spacerze. Bardzo ładnie chodzi na smyczy chyba, że jego zaburzenia psychiczne dają się we znaki.

Co do jego zaburzeń:
- kręci się w kółko bez powodu (ale nie goni własnego ogona)
- biega bez celu po okręgu
- ma zaburzenia koncentracji (zdarza mu się, że staje i zapomina gdzie szedł)
- jak idzie kręci, kiwa głową.

Jutro będę w schronisku to może nakręcę filmik z Pysiem w roli glównej.

Nie wiem jak ktoś może uważać te jego zaburzenia za wadę. On jest taki słodki jak tak idzie i kiwa tą glówką. Jest takim słodkim świrusem wywołującym uśmiech na twarzy :loveu: .

Gdybym mogła mieć jeszcze jednego psa to spośród wszystkich psów w schronisku wybrałabym właśnie Pysia za to, że jest taki niezwykły, wyjątkowy i świrnięty.

Jeśli ktoś go adoptuje zyska wspaniałego towarzysza.

Posted

Takie ruchy po okręgu mogą swiadczyc o uszkodzeniu móżdżku. Ale ta przypadłość nie jest uciażliwa i niebezpieczna!

Kto pokacha takiego chlopaczka? :cool3:

Posted

Być może ma uszkodzony móżdżek. Na pewno jest w pewnym stopniu upośledzony, ale po za tymi rzeczami, które opisałam jest normalnym pełnym radości psem.

W naszym schronisku ma marne szanse na adopcje, ludzie omijaja jego boks i ciągle słychać teksty w stylu "Nie córciu ten nie bo jest nienormalny" To smutne :( . Przecież to młody pełen energii pies a zostaje skreślony przez swoją wyjątkowość.

Posted

Paulinka - bo on jest zupełnie NORMALNY a tylko trochę "inny" ... ;)

nie mów że jest "trochę nienormalny" ... mów że on tylko "trochę inaczej chodzi" ...

"nienormalnośc" ludzi przeraża ... "inność" już trochę mniej ...

Posted

nigdzie nie napisałam, że on jest nienormalny :cool3:

Dzisiaj znowu byliśmy na spacerze. Jak na foxa przystało ciągle buszował w najwyższej trawie, potem nagle się położył i odmówił posłuszeństwa. Trzeba go było podnieść, postawić na nogi i dopiero szedł dalej.

Posted

Mialam na tymczasie głuche szczenie foxia.
Starszny słodziak był z niego.
Na szczęście znalazł kochający dom. Mam nadzieje że i ten biedaczek znajdzie swojego pana.

Posted

Z allegro odezwał się do mnie Pan z Grudząca chętny na adopcję Pysia, ale pytał o możliwość transportu a niestety w naszym schronisku psa trzeba odebrać osobiście :-(

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Ale niezwykłe psisko ! :loveu: Zasługuje na domek. Jakbym mogła jakoś pomóc, czy wystawić aukcję na allegro z nim, to nie ma problemu. Mam konto. Może to by coś pomogło?