Ksera Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Długa i smutna jest jego historia i nie będę jej opisywać, nie chcę też komentować, bo za dużo tego psiego nieszczęścia na świecie. Kacperek dzisiaj trafił do schroniska w Krakowie jako pies zrzeczony. Ma 7 lat, jest bardzo spokojny i zrównoważony, nie lubi jednak czesania, nigdy nie mieszkał z dziećmi. Szuka odpowiedzialnego domu, najchętniej wśród miłośników i znawców rasy, do adopcji już za kilka dni, będzie wykastrowany. Quote
Ksera Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 Piękny Chowek już bezjajeczny i ogolony czeka pilnie na tego jedynego, kochanego pana. Quote
muka1 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 nie wiem dlaczego tak TRUDNO znależc dom dla chowa.Przeciez on tak samo cierpi,odczuwa ból.kocha tak samo...Uroda rzecz względna .jeden lubi latlerka inny boksia a przeciez chowy są piękne.Tak bardzo wierne...Serce mi się kroi jak widze brak zainteresowania zupełny.Nawet przy kudelkach jest więcej chętnych do pomocy. Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Napewno znajdzie domek:) A może zainteresować forum chowków?? Chyba jest takowe? Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Napisałam przed sekundą do osoby z forum chow chow, która udziela się tam w dziale adopcje. Myślę, że wkrótce pojawi się tam wątek Kacpra. Może to pomoże... :cool3: Trzymam kciuki! :kciuki: Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 No i widzisz chowku-juz nie jesteś taki samiutki:) Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Ostatecznie można Kacpra ogłosić na allegro. W końcu jest wykastrowany, więc jacyś pseudohodowcy się nim nie zainteresują. Quote
muka1 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 forum chowków znam doskonale i niestety tam nie było odzewu(adopcja innych chowkow)Prawda jest smutna .Dlaczego ich nikt nie chce?"Zwykłe" psiaki otrzymuja na dogomani tak wiele wsparcia ,pomocy,zaangażowania w szukaniu domku a ten biedak......Ksero wstaw jeszcze jego najnowsze zdjęcia ,napisz(jeżeli mozna) o jego przejściach.Może to zwróci na biedaka uwagę Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 muka1 napisał(a):forum chowków znam doskonale i niestety tam nie było odzewu(adopcja innych chowkow)Prawda jest smutna .Dlaczego ich nikt nie chce?"Zwykłe" psiaki otrzymuja na dogomani tak wiele wsparcia ,pomocy,zaangażowania w szukaniu domku a ten biedak......Ksero wstaw jeszcze jego najnowsze zdjęcia ,napisz(jeżeli mozna) o jego przejściach.Może to zwróci na biedaka uwagę A może naprawdę ogłosić go na allegro? Tam jest większa rotacja ludzi jednak. Quote
BasiaD Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Kacper do góry przypominać o sobie ciotkom! Domku gdzie jesteś??? Zg loś się pliss.... Quote
Paola06 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 muka1-nie bądż taka rozżalona:) Już więcej osób go dostrzeglo-za chwilkę ktos tu zaglądnie i porozgłasza chowka gdzie sie da. Kto moze go wystawić na Allegro????????????????? Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Paola06 napisał(a):muka1-nie bądż taka rozżalona:) Już więcej osób go dostrzeglo-za chwilkę ktos tu zaglądnie i porozgłasza chowka gdzie sie da. Kto moze go wystawić na Allegro????????????????? ja mogę spróbować. jeszcze nigdy nic nie wystawiałam, tylko kupowałam. ;) posiadam konto, więc mogę spróbować. :cool3: Quote
florida_blue Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 oj..... dajcie mi opis, foteczki, wiecej, ładniejsze - ile jest , kontakt i dzisiaj wieczorem Kacperek bedzie na Allegro :) moze pare zdań o chowach tak ogólnie do opisu? Quote
Akitka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 florida_blue napisał(a):oj..... dajcie mi opis, foteczki, wiecej, ładniejsze - ile jest , kontakt i dzisiaj wieczorem Kacperek bedzie na Allegro :) moze pare zdań o chowach tak ogólnie do opisu? ooo widzicie... ktoś obeznany wstawi Kacpra na allegro. :) Proszę szykować opis i zdjęcia... :cool3: Quote
Ksera Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 Kacper miał już 3 właścicieli: pierwsi podobno go katowali i zaniedbali, że był łysy, drudzy wykupili, wyleczyli i dbali, jednak w pewnym momencie przestali mieć dla niego czas i zostawili rodzicom, którzy absolutnie nie dawali sobie rady z utrzymaniem futerka, nie mogli chodzić na spacery i tak Kacper zrobił się jak kołtun z kupą g... w sierści. Teraz jest wygolony całkiem poza głową, nie wiem kiedy będę w schronisku, te fotki są z dnia przyjęcia. Quote
Akitka Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Słuchajcie, Pan z forum www.club-chow.pl odpisał mi tak: (pozwolę sobie zacytować) "Bardzo dziękuję za wiadomość,zaczynam działać...". Więc może teraz uda się tam coś wskórać w sprawie Kacpra. :cool3: Quote
muka1 Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 to faktycznie życie nie oszczedzało psa.Pies po takich przejsciach nie da sobie rady w schronie.Tam nie ma litości.Zależy do jakiego kojca trafi. Quote
BasiaD Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 Wracaj Kacperku na 1 stronkę po domek! Domku zgłoś się, Kacper tak pięknie prosi .. Quote
rotek_ Posted May 22, 2007 Posted May 22, 2007 nie chce mi się brnąć przez cały wątek...ale może ogłosiłybyście go na e-psy.pl tam działa wilu miłośników rasowych psów...często też ich chodowcy...to takie bardziej kynologiczne forum. przynajniej jest małe prawdopodobienstrwo ze traficie na nieodpowiedzialnego człowieka albo pseudohodoffce.... Quote
Recommended Posts