Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sara mieszka obecnie z synem , który wyrzucił ją z domu po śmierci matkii wyjeździe ojca . Dostałyśmy zgłoszenie od jednej z sąsiadek , że piesek jest źle traktowany. Po naszej interwencji, byt psa poprawił się aczkolwiek wolałybyśmy aby Sara znalazła nowy dom .
Piesek ma ok 8 lat , jest bardzo łagodnym psem , dała się nam głaskać, bezproblemu dała się oglądnąć wetowi, dała sobie zrobić zastrzyk , nawet dała sobie oglądnąc straszną rane na szyi od wbijającej się kolczatki, która nie była wogóle ściągana.:( (kupiłyśmy jej normalną obrożę ). Niestety Sara nie jest wogóle wyprowadzana na spacery , nie jest to pies , który może mieszkać w kojcu, dzisiaj były u niej Amicuski i tak opisują sytuację

U Sary byłam dzisiaj dwa razy. Zaraz po pracy z Karolą, a pod wieczór z Ghandą dać jej jedzonko. Przy drugiej wizycie na chwilę odpiełam ją z łańcucha, żeby go wydłużyć (był zakręcony wokól słupka). Mówię wam nie ten pies. Ozyła wyprostowała się, nawet pomachała ogonkiem. A potem zapiełam ja spowrotem Sara nienawidzi tego łańcucha. Na nim wpada od razu w dpersję. Nie wychodzi wogóle z budy. Pewnie dlatego też, że ma rany o d klocztaki na połowie szyji. Ghanda z początku myślała, że to kołtuny na podgardle, ale to były świeżo zaschnięte ślady po kolczatce Wogóle nie rozumiem stwierdzenia, ze to groźny pies!!!!!! Daje głaskać się wszędzie, nawet pozwoliła oglądnąć boląca szyję. Pogłaskałam ją po brzuszku, nawet zaglądnęłam do pyszczka i nic, łagodna jak baranek. MUSIMY znaleźć jej nowy dom!!!!

Oto Sara:

Kurde az mi się ryczeć chce.... , to na prawdę cudowny pies, dajcie jej szanse na nowy kochający dom .

W domu gdzie jest Sara, znajduje się też dziecko , które bez problemu podchodziło i głaskało Sare. Chcemy jeszcze zobaczyć jak Sara reaguje na smycz i inne psiaki dam znać jak sprawdzimy .

Posted

FIOLKA jesli mozesz to zmien tytul .Powinno byc ze szuka DT (dom tymczasowy) bo TM to Teczowy Most czyli tam gdzie pieski odchodza.;)

edit.: doczytalam ze juz wiesz ,ale zmien jesli mozesz bo tak jakos smutno sie robi jak sie TM widzi.

Posted

no to teraz sliczna Sara szuka DT .Niestety moge tylko podnosic watek:-(
zapomnialam napisac ze dobrze jest dodac w tytule w jakiej miejscowosci jest Sarcia,wieksza szansa ze ktos z okolic sie moze zainteresuje .Niestety w tym dziale tyle nieszczesc,ze nie da sie czytac kazdego watku i tytul czesto decyduje gdzie zagladamy;)
a prosbe o allegro tez mozna dac w tytule(tylko jak to wszystko zmiescic?:-( )