Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 365
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kurka Sońka, ale marz piękne zdjeńcia w pięknych okolicznościach przygody. A jak stoisz z rozwianym włosem na szczycie gury co na pewno bardzo wysoka była, to wyglondasz jak drugi cud świata (pierwszym to wiesz no ja jestem). Tylko ty mnie powiedz czy ten jenzor to nam pokazujesz i dlaczego? To nie jest bardzo ładnie.

Posted

http://images28.fotosik.pl/211/44e5820dc27ecd57.jpg
Co ten on chce tu z Toba zrobic?? No wyglada,jakby wyrzucic Cie chcial tam za te kamienie daleko,daleko!!!Ja Ciebie prosze,napisz,ze nadal jestes tutaj,a nie tam.

Tutaj:
http://images25.fotosik.pl/210/7e2fc961224f9d04med.jpg
To myslalem,ze te goopie ludzie to takiego patyka Ciebie rzucili.No ale dalej to juz widzialem,ze to taki tor przeszkod zrobili.
A tak wogole,to juz chyba Ci mowilem,ze sliczna jestes??Nawet z tym wywalonym jezykiem,co to sie nie miesci tam,gdzie zmiescic sie powinien.

Posted

To znowu ja - dzisiaj miałam się umawiać na termin do fryzjera, a od razu mnie wzięli, bo było wolne miecjse.. Więc jestem już "PO".. Jakoś goło się czuje...

Posted

[quote name='Korenia']To znowu ja - dzisiaj miałam się umawiać na termin do fryzjera, a od razu mnie wzięli, bo było wolne miecjse.. Więc jestem już "PO".. Jakoś goło się czuje...

Trzeba było się nie dać tym okropnym sierściościnaczom!
Pokaż sie jak wyglądasz ;)

Posted

eee czy Sonia jeszcze jest, no chyba jest... Właśnie chrapie na mojej poduszce w moim łózku :mad:

Tosławo, Ty to mnie chyba pozazdrościłas tych szczytów intelektualnych co je osiągnełam na tym szczycie góry, że sama tez wlazłas na taką? Widziałam Twoje zdjencia nowe.

Posted

Wierz Sońka, ja z intelektualnych szczytów to wogule nie schodze...
Kazali Ci pilnować tego tupanila? Ja to na wszelki wypadek jak zobaczyłam tupanile, to machłam ogonem (niechconcy :diabloti:) i się złamły i jusz miałam swienty spokuj :lol: Jak coś ładnego widzisz, to to skasuj, zanim cie karzą to pilnować, to moje motto :multi:

• 2 weeks later...
Posted

No i mamy poważny problem... :roll:
A ja mam mętlik w głowie i nie wiem co robic, licze na Wasze rady.

Sonia od jakiegos czasu ma na udzie taką krostkę-guzek o średnicy ok 8mm. Ostatnio guzek ten zmienił kolor, tak jakby zaczął się łuszczyć, a na innych częściach ciała wyrosło kilka małych krostek-wielkości nienapitego kleszcza.
Wet powiedział, że to możliwe żeby to były zmiany nowotworowe :shake:.
Zapisał lek Tamoxifen no i chce operować... Twierdzi, że tą narośl (bo to właściwie nie jest guzek w środku tylko taka narośl na skórze) trzeba wyciąc i posłać do badania histopatologicznego. Pozostawione same sobie może podobno rozszczepiać się w inne miejsca...
Przy okazji Sonia miałaby mieć wyciętego kaszaka, którego ma na karku i który kilka razy był już wyciskany ale ciągle się odnawia.
No i tak całkiem przy okazji miałaby mieć wyczyszczone zęby.

Co ja mam robić? Sonia nigdy nie miała podawanej narkozy ani nawet głupiego jasia, bo nigdy nie było takiej potrzeby. Podczas jakiegośprześwetlenia kiedys dawno wyszło, że ma duże powiększone serce.
Wet mówi, że narkoza będzie bardzo delikatna...

Sonia nie jest juz pierwszej młodości, nie wiem jak zniesie narkozę. Boje się tej operacji. Nie wiem czy narazie podawać jej tylko ten Tamoxifen i czekać czy decydować się na zabieg....

Posted

Sonia nie jest chyba starsza od Tośki, a sama wiesz, ile zabiegów przeszła hrabianka... Wydaje mi się, że zamiast żyć w strachu i niepewności - lepiej wiedzieć, co jest grane, może to coś całkiem niegroźnego (to znaczy - na pewno). Jeśli masz możliwość wziewnej, to skorzystaj. Sprawdź Sońce serducho (kiedyś chyba pisałaś, że coś jest nie tak) i morfologię z biochemią, będziesz przy okazji wiedziała, jak jej zdrówko... I jeśli wszystko będzie ok., wytnij te świństwa, po co mają Cię straszyć, a Soni dokuczać...
Głowa do góry, wszystko będzie dobrze :glaszcze:

Posted

Muszę pochwalic dzisiaj Sonie, bo była bardzo dzielna. Była na pobraniu krwi i nawet nie płakała!
Co prawda odstawiała jakies wygibasy na stole, wet półzgięty jakoś żeby tylko dosięgnąć do łapy :evil_lol: W efekcie krew się troche ulała na jego ręce, moje buty i trochę podłogi ale to nic. Wet powiedział, że myślał że będzie gorzej :cool3:

Teraz czekamy na wyniki. Ma byc morfologia z biochemią.

A teraz Sonia piłkarska ;) Nasi przegrali z Niemcami, więc Sonia postanawia wziąc sprawy w swoje łapy i ostro trenuje :evil_lol:

Posted

no i mamy wyniki... i problem z wątrobą :roll:

może ktos sie zna i jeszcze nam cos powie?

HCT 45,6
RBC 6,39
HGB 19,2
WBC 14,6
MCU 71,4
MCHC 42,1
MCH 30
PLT 36,8

ASPAT 31,4
ALAT 96,2
AP 190
mocznik 24,3
glukoza 34
kreatynina 0,6

p 8
s 75
l 15
m 2

Sonia ma łykać Zentonil (cena mnie dobiła :shake:) i Hepatil, no i najlepiej jakby jadła troche Rolaya Hepatic...
Do tego od tygodnia bierze Tamofixen w związku z tymi naroślami.

Zaczyna mnie to przerażac :roll:

Posted

Ja na wynikach wogóle się nie znam... Ale poza problemami z wątrobą? (jakieś poważne?) to wyniki krwi ma dobre? Zdecydujecie się na operację? I jak z Soni serduszkiem? pisałaś, że miała kiedyś powiększone...

Naprawdę nie wiem co wam powiedzieć... trzymajcie się zdrowo!

Posted

Aga, te wyniki są całkiem przyzwoite. A próby wątrobowe rzeczywiście powyżej normy, ale nie tragicznie, da się je poprawić dietą i suplementami :glaszcze: Żadnych kiełbasek z grilla i innych przysmaków ;) Weterynaryjne karmy royala polecam, o ile do bytowych nie jestem przekonana, o tyle renal i hepatic wypróbowałam na Raście i naprawdę poprawa wyników była rewelacyjna (Rasta miewała alat powyżej 800).
Będzie dobrze, prawda Sońka? Nie wygłupiaj się mała :cool1: