Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Vegunia to kolejny pies pod moja opieka. Dowiedziałm sie o niej kilka dni temu i nie mogłam przejść obojętnie.
Vega jest ok 4 letnia sunią w typie donka, obecnie siersc wyglada okropnie, krótka, matowa, połamana.
Powyciągane sutki świadcza o licznych miotach, które musiała wychować.
Vega jest bardzo miła, nieźle chodzi na smyczy, bez protestu jeździ samochodem.
Lubi ludzi, psy troche mniej.
Jest w hoteliku u Gajowej i tam czeka na swój nowy dom.

Na początek jedno ze zdjęc królewny, juz w hoteliku

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepiekna suka. Jak widze takiego psa, to mi się nogi uginają. Kiedys jak byłam młoda miałam ON-kę, którą musiałam oddać w jej wieku 5 lat, z powodu wyjazdu za granicę.. U kolegi żyła jeszcze 11 lat. Potem już nigdy nie miałam On-ka. Bardzo bym chciała, ale nie wychodzi.
Ta jest bardzo ładna, na pewno nie bedzie czekać na ds długo. Bardzo trzymam za nia kciuki. Chetnie bede Was odwiedzać i śledzić losy.
A coś wiecej o jej losie, zanim trafiła do Gajowej?

Posted

Ja jak widze onka zwłaszcza długowłosego to też mi się nogi uginają... Moja przogromna miłość, wybitna inteligencja tak szybko i nagle zabrana :-( Zycie...

Beka, ona ma jakieś ogłoszenia? Grzeczna jest? Napiszesz mi coś więcej to poogłaszam.

Posted

Sunia została znaleziona : uwaga w klatce na króliki, ktore udusiła :(
Włascicele kazali ja odłowic i miała do schroniska jechać.
I tyle co oniej wiadomo.
Jest miła, chodzi na smyczy, ale taka troche nieobecna. Duzo czasu spedza w kojcu mimo że jest otwarty. Z psami nie za bardzo ale może być po temu przyczyna..
Do ludzi bardzo miła, bardzo łagodna.

Gajowa była z nia na spacerze w lesie i odkrył że boi sie dzieci (takich 7-8 lat, rozkrzyczanych rozbieganych). Aż się czołgała :(:(
Boi sie podniesionego głosu biedulka :(.

Posted

Pewnie zaznała wiele "dobrego" od tych dzieci, biedna. A w kojcu na pewno czuje sie bezpiecznie i odpoczywa.
. . . . .w klatce? na kroliki?. . . .matko, co jeszcze czlowiek moze wymysleć? Dobrze, że juz bezpieczna.

Posted

Vegunia do góry, przypominaj o sobie

Upadlam na głowe dokumentnie.
Dziś przyjechała o mnie,( a włascie do nas, bo Golfik, choc tu rzadko zaglada dzielnie sekunduje w moich wariactwach)stara doneczka z Klembowa.
Musiała byc kiedys piękna, jest duża, dorodna i zniszczona :(.
I śmierdzi jak skunks

Posted

Koryguję Vegi stosunek do psów, który został określony jako nieprzyjazny zaraz na początku jej pobytu . Wtedy Vega zaatakowała Miśka i nawet trochę zraniła mu łapę, na moja Gaję też mocno warczała. Teraz z Gają wąchają się przez furtkę przyjaźnie, a Vega zaczepia Miśka przez pręty kojca do zabawy. Dotąd nie zaryzykowałam ponownego spotkania Miśka z Vegą, bo poprzednio dość mocno ucierpiałam przy rozdzielaniu ich ale myślę, że byłoby dobrze.
Dziś na spacerze w lesie pozwoliłam Vedze na bezpośredni kontakt ze znajomym jamnikiem /pierwsze spotkanie było wczoraj/ i jamnior ma się dobrze, Vegunia potraktowała go bardzo przyjaźnie.

Posted

Moze boi się dużych psów.
Co się musialao stac ze ona tak bardzo boi się dzieci..

ostanio w Andzie spotkałam dziewczyne od astów, ktora brała Nelsonka na dt. Była z innym takim wyrosnietym szczeniakiem, którym 14-15 rzucał o sciene. O pomoc i interwencje poprosiła matka, bo sama się bała coś zrobic :(

Posted

Vegunia na zabiegu.

A ja tymczasem wkleje zdjęcia Damy, nowej mojej podopiecznej (ta juz naprawde bedzie ostania bo robię bokami)

poźniej założe jej watek