dusiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Bardzo lubię ten znikający punkt :loveu: razem z Duśkiem rozpieszczamy ją. Jak Murzynek bawi się z Tośką Dusiek nie reaguje,ale jak za ostro "zabija"Pestuszkę strażnik teksasu leci szybko na pomoc.Jest najmniejszy wiec opracował taką taktykę że wyskakuje z czterech łap do góry i z siłą wpada na Murzynka spychając go z Pestuszki.Dodam że Murzynek to nie pierdoła który da sobie w kaszę dmuchać.Zdjęcie na którym to widać było robione z zamysłem żeby pokazać tylko Murzynka i Pestkę i nie spodziewaliśmy się akcji Duśka. Arielko wcześniej uważałam że charakterek mojego westika jest moją porażką wychowawczą ale teraz po 5 latach obserwacji różnych psów uważam że teriery są bardzo specyficzne :evil_lol: Napiszę cytat z forum terierkowo: "Żaden pies nie odznacza się większą odwagą,nieustępliwością,próżnością" David Tylor Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Cudowne foty :loveu::loveu: A kiełbaski też były?;) A co do hycla - jak my idziemy z Mami z5 chi to ludzie mówią, że idą:stupid::stupid::stupid::evil_lol: Quote
dusiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Rozmawiałam ostatnio z wetką i ona mówi że jest tendencja wzrostowa :multi:coraz więcej ludzi ma co najmniej dwa psy.U mnie w rodzinie Tłamsik też nie ma lekko.Kiedyś ostrzej o niej mówili,ale po mojej interwencji słyszę że im tylko jej szkoda,bo ma z psami za dużo pracy,wydatków,obowiązków itp. Przy ognisku tylko grzaliśmy się.O kiełbaskach nikt nie pomyślał :hmmmm: Fajnie musicie z takimi drobiazgami wyglądać:lol:Mój Dusiek jest mały a przy chiłkach wygląda jak owczarek podchalański :lol: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Co racja to racja... pracy przy tym jest, ale jakie by nasze życie było marne bez naszych dzieciaczków ;) To tylko ja taki głodomorek:D No Dusiek to 5 razy większy od Dee;) ale owczarek to może nieee;)heheheh Quote
dusiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Dusiek waży 9-10 kg + sierść która optycznie powiększa i daje efekt masywnego psa szczególnie przy takich mikrusach.;) O owczarku podhalańskim napisałam ze względu na kolor sierści :lol: Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Hmm... to 10 razy większy.. :D hehehe to faktycznie ;) Quote
dusiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Jak do Tłamsika przyjeżdża zaprzyjaźniona chiłka to przy powitaniu z psami bierzemy ją na ręce żeby przeżyła :evil_lol: Quote
tłamsik Posted December 12, 2011 Author Posted December 12, 2011 Następnym razem weźmiemy też sobie jakąś przekąskę na ognisko, bo tak to tylko o psach pamiętamy i bierzemy dla nich ciasteczka na przegryzkę ;) Swoją drogą gdyby nie ognisko, to byśmy tam nie wytrzymali, bo tak wieje.. i jest zimno.. z resztą jesteśmy tak ubrani, że tylko oczy i nosy nam widać ;) Wczoraj z Duśkiem rozmawiałyśmy o tym, że Murzynek został zdetronizowany. Od jakiegoś czasu nie widać, żeby był szefem.. Tośka trochę jakby wysuwa się na prowadzenie. Tylko Pestuszka najmłodsza ma najmniej do powiedzenie, ale cwaniara radzi sobie.. Widać, że jest inteligentna i sprytna. Np... kiedy chce położyć się na fotelu, kiedy on akurat jest zajęty, to bierze zabawkę.. robi zamieszanie, Tośka i Murzynek oczywiście lecą za nią, a ona wypluwa zabawkę i wskakuje na fotel :evil_lol: Lisiczka.. :evil_lol: Quote
dusiek Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Jakbyśmy się tak ruszały jak nasze pieski to nie byłoby nam zimno :p Dobrze Tłamsiku że masz trochę lasu i mamy skąd brać drewno na ognisko :lol: Quote
scorpio133 Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Z okazji Zblizajacych sie Swiat Bozego Narodzenia Zyczymy wszystkim tu na watku duzo zdrowia, szczecia radosci z zycia A dla ogoniastych moc mizianek i głosu w wigilijna noc Z całego serca zyczy Ogi z Pania Murzynku moj ulubiencu - jestes, byłes i bedziesz najpiekniejszym psiakiem razem z Ogusiem Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Wesołych Świąt Kochani - ciepła, miłości i odpoczynku przede wszystkim :) Quote
tłamsik Posted December 25, 2011 Author Posted December 25, 2011 My również życzymy Wesołych Świąt! :tree1: Quote
tłamsik Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 A u nas wszystko w najlepszym porządku.. psiunki zdrowe, rozrabiające :) trzeba byłoby nowe zdjęcia zrobić, bo dawno się nie pokazywaliśmy :) popracujemy nad tym... a tymczasem... WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W NOWYM ROKU! Quote
dusiek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Spędziłyśmy razem święta.Mój Dusiek jest coraz bardziej kulturalnym terierkiem i całkiem poprawnie zachowuje się jako "gospodarz" domu. :multi: Cieszę się że święta mogliśmy spędzić razem ze wszystkimi psami i nikt nie musiał zostawać sam w domu.Pozostali goście nie byli tak zachwyceni jak ja ale mnie to nie obchodzi :p Zapowiada się że Sylwestra też spędzimy razem.Może wspólnie uda nam się uspokoić Murzynka który bardzo boi się wystrzałów :-( Życzę wszystkim szampańskiej zabawy :BIG: Quote
tłamsik Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 I jeszcze trzeba powiedzieć o tym, że Pestka w końcu dopięła swego- Dusiek się z nią bawi! ;) Quote
kaja69 Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 To ja juz złoże życzenia noworoczne:) wszystkiego najlepszego w nadchodzącym roku :) Quote
ChiqDeeWikiXenia Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Wszystkiego dobrego w Nowym Roku:drink1::lol: Quote
dusiek Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 tłamsik napisał(a):I jeszcze trzeba powiedzieć o tym, że Pestka w końcu dopięła swego- Dusiek się z nią bawi! ;) Pestka ma charakterek :diabloti: Quote
dreag Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 Pozdrawiam z końcem starego roku i życzę wszystkiego najlepszego w nowym:). Tłamsik, nie było gdzieś tam u Was białej terierkowatej suni w cieczce?? Wczoraj była na 27 Lipca i gdzieś zniknęła. Quote
tłamsik Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='dreag']Tłamsik, nie było gdzieś tam u Was białej terierkowatej suni w cieczce?? Wczoraj była na 27 Lipca i gdzieś zniknęła. Niestety nie widziałam :( ale będę się rozglądać.. Quote
tłamsik Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Witamy po długiej przerwie i od razu atakujemy Was najnowszymi zdjęciami.. a trochę ich będzie.. ;) gonitwa.. Quote
Recommended Posts