Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 856
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dusiek']Biedny Pakulec,mój kocha ciasne miejsca.Jego ulubiony kątek do spania jest mniejszy od transporterka,np.za wersalka,lub pod rozłożoną rogówką,jak wciska się ma przetrymowane boczki :evil_lol:.Dobrze że do Ciebie Pako trafił,one są takie wrażliwe...Gdyby taki pies po przejściach trafił do laika byłoby tak jak u p.Januszek w programie Psi psycholog-2 letni west Supełek i 5 własciciel...

Z galerią to jeszcze pomyślę...:cool1:[/QUOTE]
Wiesz, kupując Paka, nie miałam żadnego doświadczenia z terierami... Może trochę pomogło że w rodzinie zawsze były jamniki- a one też mają swój charakter ;)
A mój synuś właśnie śpi na kanapie niedaleko mnie i wzdycha, przebiera łapkami przez sen- oczywiście brzuch do góry :D

A gdzie oglądasz ten program? To ten "Psi psycholog" co leci na TVP1? Przegapiłam ostatnio kilka odcinków...

Posted

Murzynek na poważnie..

I nasz gość.. Oskarek.. Kiedyś Murzynek nie trawił Oskarka.. podobno nawet rozerwał mu ucho- to było za czasów kiedy Murzynek był "pod opieką" sąsiada.. Później próbowaliśmy razem chodzić na spacery, duuuużo pracy trzeba było włożyć w to, żeby Murzynek był w stanie spokojnie przebywać w obecności Oskarka, ale udało nam się osiągnąć sukces- wspólne spokojne spacery, Murzynek nie jest już cięty na Oskara, mam wrażenie że jest między nimi pewien układ, na pewno nie jest to miłość, ale wzajemny szacunek. Czasami nawet cieszą się na swój widok ;) Dziewczyny za Oskarem przepadają. Gdy zrobi się chłodniej, to na pewno wrócimy do swoich długaśnych spacerów..

Posted

[quote name='Berneska']boziu Pestka jest przepiękna:loveu::loveu::loveu: uszka, pyszczek i te świetne łatki :loveu:[/QUOTE]

Pestusia ma naprawdę ciekawą urodę, wiele osób się za nią ogląda :D Chyba zaproponuję jej kandydaturę do miss piękności dogo :D

Posted

[quote name='deer_1987']No Pestka jest orginalna :loveu:

Czasami z tymi uszami wygląda jak nietoperz ;)

[quote name='scorpio133']uszka ma rewelacyjne, ale ja zakochałam sie w murzynku. To piekny dostojny brunet

ooooh.. Murzynek.. to jest facet dopiero.. co prawda odjajczony, ale wcale mu to nie przeszkadza, żeby nadal być prawdziwym mężczyzną ;) Bardzo fajnie było przyglądać się temu jak u nas rozkwitał.. Co prawda trafił do nas już jako roczny pies, ale dużo się zmienił, nabrał fajnych kształtów, sierść mu się bardzo poprawiła.. Ci co widzieli go ostatni raz 2 lata temu i zobaczą go teraz to nie mogą się nadziwić, że tak wyprzystojniał. Na początku Murzynek bał się wejść do domu, bał się kabli, zapalniczek, zwiniętej gazety.. A teraz jak mu grożę kapciem, że dostanie zaraz w tyłek, to wiecie co robi? Myśli że to zabawa w zagryzanie kapcia :D

I tak w ogóle zapraszam na bazarek: wybory miss i mistera dogo.. Oczywiście moje psiaki są w gronie kandydatów.. Liczymy na głosy ;)
http://www.dogomania.pl/threads/212696-Po-raz-pierwszy!!!!!-Wybory-Miss-i-Mistera-dogo!!!!zapraszamy-do-31.08.2011-do-22-00

Posted

Charakter Murzynka dobrze ujęła moja koleżanka widząc go pierwszy raz"pies który wszystko widział i wszystko wie":smile: on ma w sobie coś takiego wyjątkowego:smile: nie szczeka bez powodu,nie wszczyna bójek,do ludzi jest bardzo przyjacielski:loveu:

tłamsik wpadaj do mnie,robię karkówkę w sosie worcestershire :sabber: a w miedzy czasie
rozlałam do butelek nalewkę z czarnej porzeczki :cool:

Posted

[quote name='dusiek']Charakter Murzynka dobrze ujęła moja koleżanka widząc go pierwszy raz"pies który wszystko widział i wszystko wie":smile: on ma w sobie coś takiego wyjątkowego:smile: nie szczeka bez powodu,nie wszczyna bójek,do ludzi jest bardzo przyjacielski:loveu:

tłamsik wpadaj do mnie,robię karkówkę w sosie worcestershire :sabber: a w miedzy czasie
rozlałam do butelek nalewkę z czarnej porzeczki :cool:[/QUOTE]

uhuhu.. impreza będzie przednia :D

Posted

Jeżeli mieszkasz w okolicy Białegostoku to serdecznie zapraszamy :D Nalewkę z czarnej porzeczki robiłam po raz pierwszy, jest przepyszna- 100% porzeczki.. Mam też malinówkę :razz:

Posted

[quote name='scorpio133']niestety mieszkam w Pile , i co ja widze malinowka jest tez!. Ach Cioteczko- naprawde fajne takie spotkania.[/QUOTE]

Szkoda.. :( powiem szczerze, że malinówka jest lepsza.. taka słodka i gęsta :D

My tu gadu gadu o napojach wyskokowych.. a jutro szykuje się znowu wyjazd nad rzekę.. może cioteczka Dreag się skusi i pojedzie z nami :D

Posted

Fajne:thumbs:
Ale jeszcze fajniej jak siedzimy nad rzeką...godz.23...ognisko buzuje...gadamy...psy przytulone do nas przysypiają...nie chce się do domu wracać:)

Posted

[quote name='kamilka91']Witam się po raz pierwszy :)

Śliczne psiaki, a Pestka jest wprost przeurocza! :loveu:

Pozdrawiam ;)[/QUOTE]

Witamy! Pestka skradła nam serce zanim jeszcze na żywo ją zobaczyliśmy :) Dostała nowy przydomek- diabeł tasmański.. dzisiaj ma dzień pod znakiem skoków.. skoków w dal i wzwyż.. Jest tak skoczna, że chyba pomyślę nad jakimś sportem

Posted

[quote name='dusiek']Fajne:thumbs:
Ale jeszcze fajniej jak siedzimy nad rzeką...godz.23...ognisko buzuje...gadamy...psy przytulone do nas przysypiają...nie chce się do domu wracać:)[/QUOTE] A mogło być tak miło i nam...;)

Posted

[quote name='dreag']A mogło być tak miło i nam...;)[/QUOTE]

Wczorajszy wypad nie był taki do końca udany.. Wszystkie nasze miejscówki były zajęte, bo przyjechaliśmy trochę późno.. Niedaleko rzeki jest malutki lasek, stwierdziliśmy, że na początku tam posiedzimy bo był fajny cień.. Już mieliśmy się rozkładać z grillem, ale zauważyliśmy w ziemi gniazdo os :crazyeye: gdy któryś pies wsadził tam nos (a bardzo prawdopodobne, że zrobiłaby to Pestka lub Tosia) to... :shake: nie chcę myśleć o tym.. więc zmieniliśmy miejsce.. ty:shake:ko rozpaliliśmy grilla, zobaczyliśmy, że jedna z plaż się zwolniła więc znowu się przenieśliśmy... ! A tam za chwilę zjawili się nowi ludzie.. z dziećmi które bały się piesków.. :splat: posiedzieliśmy na kocyku z psami "na uwięzi" :/ później rzuciłam Murzynkowi szalone jajo, a okazało się że prąd jest tak silny że ściąga jajo na głęboką wodę, a Murzynek.. jak to Murzynek nigdy nie poddaje się jeśli chodzi o piłeczkę i jajo, fakt.. jest silny, dzielnie pływa, ale według mnie było to zbyt niebezpieczne i TZ próbował wyciągnąć z wody Murzynka (on oczywiście się zapierał bo przecież musi dorwać jajo!) a mój brat próbował złapać jajo- też miał z tym sporo zabawy ;) Psy ogólnie były jakieś podminowane, szalone, w ogóle się nie słuchały.. Chyba za dużo ludzi.. za dużo psów (w sumie 6).. miałam ochotę je udusić.. :diabloti: gdy wszyscy zaczęli się rozjeżdżać do domów.. to i psy się wyciszały..

wczorajszy wyjazd to był jakiś tor z przeszkodami..

[quote name='scorpio133']a ja w odwiedzinki wpadam. Ciotki Kochane zyc nie umierac- ognisko, ach[/QUOTE]

zrobiło się fajnie, cicho i spokojnie jak rozpaliliśmy ognisko.. wtedy już na spokojnie mogliśmy posiedzieć.. a psy osuszyć się i podrzemać..

[quote name='Caragh']Zapisuje sobie galerie :) Słodziaki z tych Twoich futrzaków :) Będziemy zaglądać :)[/QUOTE]

Bardzo nam miło.. zaraz będą nowe zdjęcia :D