Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma 3 lata i jest biszkoptowym labkiem. Jego imiĘ oddaje jego osobowość - to żywioł, czołgista, na dodatek dominant i skory do męskich potyczek, obżartuch i ....niewychowany lab!

Postaram się o lepsze fotki , ale już dziś zapraszam do pomocy dla TORNADO! Jak my mu domu nie znajdziemy, to dostanie od kolegów w łeb i po doopie i trafi na izolatki, bo choć koleś zadzior jest, to ma moc laba, więc koledzy mu z radością dołożą za nadmierny entuzjazm!

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czyli dobry dom gdzie mieli juz psa i wiedzą co to mieć psa (pewnie jakby został sam to jest w stanie zniszczyć pół domu, wiem, bo mam labki - pożrą wszystko co nawet w czystej teorii nie nadje sie do jedzenia)

Posted

ano strach, dlatego nie ogłaszam, ale mnie pogonili... tzn mogę teraz sobie w kolejce postać, bo za dużo na raz chciałam, czyli termin na listopad, dlatego myślę o adopcji przez dogo , a do ogłoszeń pisac chyba , że warunkiem adopcji jest kastracja, pa i podpisanie umowy adopcyjnej. Chyba że labociotki znajda jakąś metę na labka, w sensie dt.

Posted

na tymczas to może bym koleżankę namówiła... bo skoro on taki Tornado, to na stałe by do niej nie pasował ;) ale to we wrześniu dopiero, no i nic nie mogę gwarantować... trzeba labociotki dopingować

Posted

ooo to zapytaj, a ja zapytam o najbliższy możliwy termin na kastrację - jego to przede wszystkim na dietę trzeba wziąć , a najlepiej na dietę połączoną z terapią odrzanką.

Posted

Trzeba go wykastrować. Czy on reaguje tak tylko na samców, czy na suczki też?
Bo może miec agresję terytorialną , konkurencyjną, spadnie mu troszku testosteron , dużo ruchu, socjalizacja , kontakt z człowiekiem, podstawowe szkolenie z posłuszeństwa i być może stanie się fajnym labem. Ale to taka wizja na odległość. W małych pomieszczeniach psy są sfrustrowane, nie mają jak się wycofać, brak ruchu, konkurencja do michy i zadyma gotowa . Labuś jest cudny :-)

Posted

Oczywiście - chłopak ma wyłącznie męskie potyczki testosteronowe - w końcu czuje się macho , więc jak ktoś zadba o odpowiednia ilośc ruchu i zajęcia i dyscypliny, odrobina podstawowego posłuszeństwa i duża dawka aportu, jako łup zastępczy, to gość będzie miziasty i łagodny jak baranek - w końcu to tylko niewychowany i niewybiegany lab, a nie jakiś pies do walk. Tylko najpierw trzeba dt, bo inaczej kastracji niet.

Posted

ja aktualnie mam 5 psów u siebie, więcej nie wcisnę. Jeden w dodatku przyniósł w prezencie rój pchel....

a jajka trzeba najlepiej jak najszybciej ciachnąć, bo na dogo było już niejedna afera że pies wyadopcjowany, nawet z umową o wycięciu czy sterylce, ale oczywiście do aktu "wandalizmu" na narządach rodnych nie doszło....