Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

michu napisał(a):

Chyba nie wszystkie 'robaczki' z niego uciekły...

Mam w zapasie preparat typu spot on na pchły i kleszcze, chętnie odstąpię, ale nie wiem, czy on nadaje się do zwalczania już istniejących pasożytów czy tylko do profilaktyki. W razie co proszę o kontakt, mogę Ci podrzucić.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

...... zahacza kołnierzem o guza i go rani jeszcze bardziej nić przez wylizywanie ..

"Domowy" sposób na "łagodny" kołnierz (może sie Wam przyda) : Brzeg kołnierza wyłożyć gąbką i cały kołnierz zabandażować . Lepszy do tego jest badnaż elastyczny (ten "zwykły" opatrunkowy nie trzyma tak dobrze gąbki ). Czasami wystarcza tylko samo "bandażowanie" kołnierza . Zdecydowany "minus" to to, że trzeba bandaż dość często wymieniać na czysty, by zachować warunki higieny ( "sam kołnierz" wystarczy umyć - bandaż trzeba wymienić/wyprać , gdy boksiu "mocno napluje" - co wiadomo nie jest sporadycznym zdarzeniem przy faflunkach) - ale zawsze jest "coś za coś"

Posted

Zdjęcia rtg Cezara były konsultowane w lecznicy w której leczymy wszystkie nasze boksery w Warszawie, zdjęcia wskazują raczej na stan zapalny niż nowotwór, zdjęcia zostały tez przesłane do radiologa specjalisty, który też uważa, że jest to stan zapalny.
We wtorek w nocy Cezar zostanie przewieziony do Warszawy, w środę o 9:30 będzie miał operację usunięcia narośli na łapie. Nie do końca zrozumiałam jaka to metoda, narośl ma być usunięta, po czym łapa tymczasowo przyszyta do skóry na żebrach, więc Cezar przez 2-3 tygodnie będzie skakał na 3 łapkach.
Narośl zostanie wyłsana do Niemiec do badania histopat, zostanie tez pobrany wymaz na posiew, żeby wiedzieć jakie bakterie tam siedzą i jaki antybiotyk wdrożyć.
Trzymajcie mocno kciuki!!!
Jest sznasa, że łapa zostanie uratowana ...

Posted

Z allegro poza pieniędzmi przychodzą też życzenia dla Cezarka:
"Trzymamy kciuki za Cezara ! Asia, Andrzej i nasz boksioł Camaro"
"Cezarku, będzie dobrze"
"Trzymam kciuki"
"Musi być dobrze"
"Kochani, dacie radę"

Posted

W głowie się nie mieści...Mam trochę fantów, zdjęcia i opisy będą w poniedziałek, gdyby ktoś potrzebował na bazarek dla Cezara, to proszę o kontakt. Sama nie zrobię bazarku bo dopiero się uczę;) Trzymam kciuki za Niego!

Posted

[quote name='Incia']W głowie się nie mieści...Mam trochę fantów, zdjęcia i opisy będą w poniedziałek, gdyby ktoś potrzebował na bazarek dla Cezara, to proszę o kontakt. Sama nie zrobię bazarku bo dopiero się uczę;) Trzymam kciuki za Niego!

Incia, wezmę się za bazarek jutro albo w poniedziałek. Prześlij zdjęcia na danrom@op.pl

Posted

Właśnie dotarłam do Cezara
słów brak
Dorota Sumińska napisała, że boksery to emocjonale wulkany, jak kochają, cieszą sie to całym sobą
To na tych zdjęciach widać

Mocno ściskam kciuki za boksia