Lili8522 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Przepraszam za offa. Zapraszam na bazarek. Każdy puzzel to tylko 2 zł na mega dług 10tys. http://www.dogomania.pl/threads/212775-Kup-PUZZLA-za-2zł-i-pomóż-zwalczyć-GIGANTYCZNY-dług-FZL!!Do-09.09-godz.-00.00?p=17428307#post17428307 Quote
kamila lakusiowa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Kapsel'] Anula, puszki jeszcze nie dotarły :roll:[/QUOTE] A ode mnie doszły? Quote
Hotel KADIF Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Wiecie co... Prześledziłam wątek, ale jakoś nie mogłam wyłapać w jakim celu Cezar ma wszytą tę łapę w powłoki brzuszne? Czy to jakaś nowatorska metoda ratowania kończyny? Uświadomcie mnie proszę, bo nie kumam...:roll: I od razu mówię, że dr. Tomasza Sabę znam osobiście i bardzo cenię. Uratował moją Ronię po pogryzieniu i znalazł dom dla Pepa bez łapki z mojego hotelu. Tylko ta metoda jest jakaś dziwna!:shake: Quote
Germaine Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Narośl na nadgarstku Cezara była gigantyczna i bardzo głęboko wrośnięta do środka, trzeba było ją wyciąć z dużym marginesem tkanek, po wycięciu został wielki krater, taka metoda z tego co zrozumiałam jest po to, żeby łapa się lepiej goiła, żeby się tworzyły jakieś przeciwciała i żeby się rana nie paskudziła. Quote
kamila lakusiowa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Germaine']Narośl na nadgarstku Cezara była gigantyczna i bardzo głęboko wrośnięta do środka, trzeba było ją wyciąć z dużym marginesem tkanek, po wycięciu został wielki krater, taka metoda z tego co zrozumiałam jest po to, żeby łapa się lepiej goiła, żeby się tworzyły jakieś przeciwciała i żeby się rana nie paskudziła.[/QUOTE] Oby to pomogło. Tzrymajcie sie! Czy puszeczki doszły? Quote
Anula Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='kamila lakusiowa']A ode mnie doszły?[/QUOTE] Kapsel chyba pomyliła mnie z Tobą.Ja wysłałam tylko pampersy. Quote
Hotel KADIF Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='Germaine'] taka metoda z tego co zrozumiałam jest po to, żeby łapa się lepiej goiła, żeby się tworzyły jakieś przeciwciała i żeby się rana nie paskudziła. A czy rana pooperacyjna nie będzie się lepiej goiła "oddychając" powietrzem i jednocześnie susząc a nie kisząc się w cieple powłok brzusznych?! Poza tym jakie przeciwciała?! Dopytałyście o to? Za chusteczkę nie rozumiem, po co pies ma wszytą łapę w powłoki brzuszne?!:shake: Quote
horacy dwa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Rana taka wszyta będzie lepiej ziarninowała tzn.odrastała tkanka,takie metody leczenia stosuje się też u ludzi.Myślę ,ze weci wiedzieli co robią. Quote
Jagoda1 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='horacy dwa']Rana taka wszyta będzie lepiej ziarninowała tzn.odrastała tkanka,takie metody leczenia stosuje się też u ludzi.Myślę ,ze weci wiedzieli co robią.[/QUOTE] Jestem tego pewna..... Quote
Kapsel Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 [quote name='kamila lakusiowa']A ode mnie doszły?[/QUOTE] Jeszcze nie Kamilko, czekamy cały czas :shake: Quote
majowa Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 czasem u ludzi wszywa sie dłonie, także w powłoki brzuszne, szczególnie po poparzeniach, inplantacjach kiedy uszkodzona jest skóra, i tak jak u Cezarka kiedy jest duzy ubytek skóry, mięsni we własnym ciele rana jest "bezpieczna" i może spokojnie się goic, odbudowywać w swoim srodowisku m. in odbudowywuja sie naczynia krwionośne, łapka będzie w pełni sprawna, nie grozi jej infekcja i powstawanie blizn, które przy tak dużym ubytku na pewno powodowałyby przykurcze Quote
necianeta89 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 a ja mimo iż widzę zdjęcia, niepojęte dla mnie jest to, że ta łapka jest tak wywinięta w tył. Niewyobrażam sobie jakbym miała rękę wszytą w plecy i nie mogła się ani odrobinę ruszyć żebym jej nie wyrwała :( Biedny psiak! Trzymaj się chłopaku! Quote
Kapsel Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Trzymajmy mocno kciuki za fafalczka, a Germaine wielkie, wielkie ukłony za opiekę :modla::modla::modla::modla::modla::modla: Quote
Incia Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Co się dzieje??????? Czekam na informacje!!! Quote
madzik770 Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 śledzę wątek od początku tu i na FB.Trzymam cały czas kciuki za Cezarka,mam nadzieję,że nie będzie już żadnych złych wieści:( Quote
Kapsel Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Solenga,:loveu: potwierdzam wpłynięcie pieniążków za allegro cegiełkowe. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!!! Jak się dowiem jak nasz Cezarek się czuje zaraz Wam napiszę. Dzięki tez za trzymanie kciuków i tutaj i na FB!!! Kciuki nadal bardzo potrzebne!!! Quote
Kapsel Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Najnowsze wieści :shake: Germaine była z Cezarkiem w nocy w szpitalu :-( z rany zaczął sączyć się płyn i wydobywał się nieprzyjemny zapach :-( pojawiły się tez bakterie :shake:Rana została oczyszczona i założono nowy opatrunek. Germaine siedziała do 3.30 w szpitalu. Dziś znów wyrusza do kliniki. Germaine :calus:Cezarku walcz Kochany!!!! Quote
lika1771 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Walcz kochany masz dla kogo. Germaine wielki szacun trzymaj sie cioteczko. Quote
Anula Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Kapsel']Najnowsze wieści :shake: Germaine była z Cezarkiem w nocy w szpitalu :-( z rany zaczął sączyć się płyn i wydobywał się nieprzyjemny zapach :-( pojawiły się tez bakterie :shake:Rana została oczyszczona i założono nowy opatrunek. Germaine siedziała do 3.30 w szpitalu. Dziś znów wyrusza do kliniki. Germaine :calus:Cezarku walcz Kochany!!!![/QUOTE] O kurcze to nie wesoło -a ile Cezar się nacierpi nie chcę nawet sobie wyobrazić.Tak mi bardzo,bardzo szkoda Cezara i Germaine. Quote
Vicky62 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Biedny Cezarek :-( ...Germaine jestes wielka ... Quote
madzik770 Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Cezarku,wszyscy trzymamy za Ciebie kciuki,musi być dobrze Quote
Kapsel Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 Mam nadzieję, że Germaine napisze nam wieczorkiem .... Quote
andegawenka Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='Kapsel']Mam nadzieję, że Germaine napisze nam wieczorkiem ....[/QUOTE] Boje się tego raportu wieczornego:roll: Quote
Recommended Posts