Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co...

Prześledziłam wątek, ale jakoś nie mogłam wyłapać w jakim celu Cezar ma wszytą tę łapę w powłoki brzuszne? Czy to jakaś nowatorska metoda ratowania kończyny?
Uświadomcie mnie proszę, bo nie kumam...:roll:

I od razu mówię, że dr. Tomasza Sabę znam osobiście i bardzo cenię. Uratował moją Ronię po pogryzieniu i znalazł dom dla Pepa bez łapki z mojego hotelu. Tylko ta metoda jest jakaś dziwna!:shake:

Posted

Narośl na nadgarstku Cezara była gigantyczna i bardzo głęboko wrośnięta do środka, trzeba było ją wyciąć z dużym marginesem tkanek, po wycięciu został wielki krater, taka metoda z tego co zrozumiałam jest po to, żeby łapa się lepiej goiła, żeby się tworzyły jakieś przeciwciała i żeby się rana nie paskudziła.

Posted

[quote name='Germaine']Narośl na nadgarstku Cezara była gigantyczna i bardzo głęboko wrośnięta do środka, trzeba było ją wyciąć z dużym marginesem tkanek, po wycięciu został wielki krater, taka metoda z tego co zrozumiałam jest po to, żeby łapa się lepiej goiła, żeby się tworzyły jakieś przeciwciała i żeby się rana nie paskudziła.[/QUOTE]

Oby to pomogło. Tzrymajcie sie!

Czy puszeczki doszły?

Posted

[quote name='Germaine'] taka metoda z tego co zrozumiałam jest po to, żeby łapa się lepiej goiła, żeby się tworzyły jakieś przeciwciała i żeby się rana nie paskudziła.

A czy rana pooperacyjna nie będzie się lepiej goiła "oddychając" powietrzem i jednocześnie susząc a nie kisząc się w cieple powłok brzusznych?!

Poza tym jakie przeciwciała?! Dopytałyście o to?
Za chusteczkę nie rozumiem, po co pies ma wszytą łapę w powłoki brzuszne?!:shake:

Posted

[quote name='horacy dwa']Rana taka wszyta będzie lepiej ziarninowała tzn.odrastała tkanka,takie metody leczenia stosuje się też u ludzi.Myślę ,ze weci wiedzieli co robią.[/QUOTE]
Jestem tego pewna.....

Posted

czasem u ludzi wszywa sie dłonie, także w powłoki brzuszne, szczególnie po poparzeniach, inplantacjach kiedy uszkodzona jest skóra, i tak jak u Cezarka kiedy jest duzy ubytek skóry, mięsni

we własnym ciele rana jest "bezpieczna" i może spokojnie się goic, odbudowywać w swoim srodowisku m. in odbudowywuja sie naczynia krwionośne, łapka będzie w pełni sprawna, nie grozi jej infekcja i powstawanie blizn, które przy tak dużym ubytku na pewno powodowałyby przykurcze

Posted

a ja mimo iż widzę zdjęcia, niepojęte dla mnie jest to, że ta łapka jest tak wywinięta w tył. Niewyobrażam sobie jakbym miała rękę wszytą w plecy i nie mogła się ani odrobinę ruszyć żebym jej nie wyrwała :(
Biedny psiak! Trzymaj się chłopaku!

Posted

Solenga,:loveu: potwierdzam wpłynięcie pieniążków za allegro cegiełkowe. Jeszcze raz wielkie dzięki!!!!!
Jak się dowiem jak nasz Cezarek się czuje zaraz Wam napiszę. Dzięki tez za trzymanie kciuków i tutaj i na FB!!! Kciuki nadal bardzo potrzebne!!!

Posted

Najnowsze wieści :shake: Germaine była z Cezarkiem w nocy w szpitalu :-( z rany zaczął sączyć się płyn i wydobywał się nieprzyjemny zapach :-( pojawiły się tez bakterie :shake:Rana została oczyszczona i założono nowy opatrunek. Germaine siedziała do 3.30 w szpitalu. Dziś znów wyrusza do kliniki.
Germaine :calus:Cezarku walcz Kochany!!!!

Posted

[quote name='Kapsel']Najnowsze wieści :shake: Germaine była z Cezarkiem w nocy w szpitalu :-( z rany zaczął sączyć się płyn i wydobywał się nieprzyjemny zapach :-( pojawiły się tez bakterie :shake:Rana została oczyszczona i założono nowy opatrunek. Germaine siedziała do 3.30 w szpitalu. Dziś znów wyrusza do kliniki.
Germaine :calus:Cezarku walcz Kochany!!!![/QUOTE]

O kurcze to nie wesoło -a ile Cezar się nacierpi nie chcę nawet sobie wyobrazić.Tak mi bardzo,bardzo szkoda Cezara i Germaine.