Faro Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Faro']ja znalazłam coś takiego tylko nie wiem czy to jest to samo http://kikgel.com.pl/?p=114 Germaine - zajrzyj na tę stronę , to strona producenta(jedynego w Polsce) opatrunków żelowych , tylko czy to o takie chodzi ? Jest też tam cennik w sklepie. Quote
Bogusik Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 [quote name='Faro']ja znalazłam coś takiego tylko nie wiem czy to jest to samo http://kikgel.com.pl/?p=114 Dzieki za odzew!Wiesz niby dzialanie podobne ale ja nie wiem...to by musiala sie najlepiej wypowiedziec Germaine...ale tez z tego co wiem sa osiagalne na recepte dla ludzi...ale trzeba szukac dojscia... Quote
Bogusik Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 i jeszcze co ciekawe...!spotkalam sie z cena nawet za ponad 37zl za szt....wiec nie wiem juz sama... Quote
necianeta89 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Przepraszam za offa. Dziewczęta zajrzyjcie.... http://www.dogomania.pl/threads/213063-M%C5%82odziutka-SHAGGY-quot-mieszanka-firmowa-quot-w-J%C3%B3zefowie.-Potrzebna-pomoc-w-og%C5%82aszaniu! Quote
majowa Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Germaine jesli możesz przy nastepnej okazji zapytaj czy może byc inny opatrunek hydrokoloidalny, niektóre sa na siatce bawełnianej inne te droższe na żelu, każdy spełnia podobna funkcję może musi byc dokładnie taki a może mozna go zastapić, szczególnie potem kiedy rana powoli sie zacznie wygajać tu np mozna kupic 5 szt za 16 zł, nie ta wielkość ale myslę, że znajdziemy i wieksze http://allegro.pl/opatrunek-na-odlezyny-tegaderm-5szt-gratis-i1774045462.html Quote
kamila lakusiowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Hej. Jak by tak policzyć to jeden plaster kosztuje ok. 16zł, trzeba by ich było ok. 30 :/. Więc 16x30=480zł :( Czy mogę zrobić zbiórkę na innym forum, i jak nazbieram trochę to kupę i wyślę wam te opatrunki? Quote
andegawenka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Bogusik napisał(a):i jeszcze co ciekawe...!spotkalam sie z cena nawet za ponad 37zl za szt....wiec nie wiem juz sama... Jestem ciekawa, czy jest lepiej teraz z nóżką na wierzchu? Quote
Kapsel Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 kamila lakusiowa napisał(a):Hej. Jak by tak policzyć to jeden plaster kosztuje ok. 16zł, trzeba by ich było ok. 30 :/. Więc 16x30=480zł :( Czy mogę zrobić zbiórkę na innym forum, i jak nazbieram trochę to kupę i wyślę wam te opatrunki? Możesz oczywiście, tylko Germaine musi nam powiedzieć jakie są potrzebne. Dzięki Kamilko :loveu::loveu::loveu: Czekamy na wiadomości od Germaine jak się też nasz diabełek czuje :roll: Quote
mysza 1 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Nie ma potrzeby robić zbiórki ;) na opatrunki. Poproszę o pw z adresem, dostaniecie najlepsze na rynku ;) Quote
kamila lakusiowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Kapsel']Możesz oczywiście, tylko Germaine musi nam powiedzieć jakie są potrzebne. Dzięki Kamilko :loveu::loveu::loveu: Czekamy na wiadomości od Germaine jak się też nasz diabełek czuje :roll: No to się robi :) Jak nie na plastry, to pójdzie np. na karmę lub leki. Zrobiłam takie ogłoszenie: Bardzo prosimy o pomoc!!! Musimy pomóc psiaczkowi. Cezarek to Bokser wyciągnięty za "schroniska" wręcz zagłodzony. Wystawały mu wszystkie kości. Na łapce miał ogromną narośl, która rosła w bardzo szybkim tempie. Podejrzewano, że to nowotwór kości i łapka miała zostać amputowana, ale po konsultacjach została podjęta decyzja o usunięciu narośli. Dość drastyczne!!! (Zastosowano taka metodę, żeby łapcia się lepiej goiła) http://pl.tinypic.com/usermedia.php?uo=kl21t8VP%2FYioZU2YT9jgfIh4l5k2TGxc Cezar miał mieć tą łapkę tak dwa tygodnia, ale zaczęło się to paskudzić i łapka została wyjęta. Z wyników mikrobiologii wyszło, że Cezarek ma Gronkowca Złocistego i Proteusa. W wynikach Histo. NIC NIE WYSZŁO :) Co jest bardzo dobrą wiadomością. Teraz, aby wygoić psiaka potrzne są specjalne plastry. Potrzeba ich ogółem ok. 20 sztuk. http://www.strywald.pl/sprzet-i-mat.medyczne-opatrunki-granuflex-15x15-cm-1-szt-o_l_1293_21634.html Zbieramy na nie finanse: 06 1500 1012 1210 1015 2421 0000 (z dopiskiem dla Cezara na opatrunki) Quote
Kapsel Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 mysza 1 napisał(a):Nie ma potrzeby robić zbiórki ;) na opatrunki. Poproszę o pw z adresem, dostaniecie najlepsze na rynku ;) Naprawdę myszko??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O matko dzwonię do Germaine niech nam powie jakie opatrunki są potrzebne :jumpie::jumpie::jumpie::sweetCyb::Cool!: Quote
mysza 1 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Kapsel napisał(a):Naprawdę myszko??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O matko dzwonię do Germaine niech nam powie jakie opatrunki są potrzebne :jumpie::jumpie::jumpie::sweetCyb::Cool!: Widziałam wpis o Granuflexie, to akurat mój ;) więc bez problemu, ja bym jeszcze dołożyła żelowy czyli Aquacel. Granuflex mogę dzisiaj podwieźć na Mrówczą, mieszkam w okolicy. Quote
Kapsel Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 mysza 1 napisał(a):Widziałam wpis o Granuflexie, to akurat mój ;) więc bez problemu, ja bym jeszcze dołożyła żelowy czyli Aquacel. Granuflex mogę dzisiaj podwieźć na Mrówczą, mieszkam w okolicy. Myszko dodzwoniłam się do Germaine. Cezarek używa granuflex 15x15 2 razy dziennie. Jak możesz podwieźć :oops::oops::oops: :modla::modla::modla::modla: Kamilko lakusiowa :buzi:bardzo dziękujemy za akcję i trzymam kciuki za:thumbs: powodzenie!!!! Quote
Jagoda1 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jaka silna grupa pod wezwaniem "Cezarek".:lol: Quote
kamila lakusiowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Zbieramy na Czarka!!! Czy jest coś na cegiełki? Zrobiłabym aukcję na allegro!!! Wystawić na allegro zdjęcie tego identyfikatora: http://allegro.pl/identyfikator-dla-twojego-pupila-tech-graw-i1733896944.html po np. 13zł i ten pan z tej aukcji wysle odrazu dla osoby kupującej od nas. Czy to ma sens? Quote
majowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Cezarek sam przyciaga tylu ludzi z dobrą energią musi być wyjątkowy Quote
kamila lakusiowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 majowa napisał(a):Cezarek sam przyciaga tylu ludzi z dobrą energią musi być wyjątkowy Bo on jest WYJĄTKOWY!!! Quote
Kapsel Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 [quote name='kamila lakusiowa']Zbieramy na Czarka!!! Kamila Bołtruczuk izzyKONTO 66 1140 2004 0000 3002 6668 8453 Tytuł: Dla cezarka (nazwa forum/nick) Pieniążki przeznaczę na plastry, a nadmiar na karmę lub na dalsze leczenie!!! Czy jest coś na cegiełki? Zrobiłabym aukcję na allegro!!! Wystawić na allegro zdjęcie tego identyfikatora: http://allegro.pl/identyfikator-dla-twojego-pupila-tech-graw-i1733896944.html po np. 13zł i ten pan z tej aukcji wysle od razu dla osoby kupującej od nas. Czy to ma sens? Pewnie, że ma, tylko musiałabyś się z nim dogadać. Kamilko zbieramy pieniążki jednak na konto Fundacji, żeby nie było żadnych pretensji czy niejasności. Możesz zmienić w ogłoszeniach i na BF? Quote
Bogusik Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 mysza 1 napisał(a):Widziałam wpis o Granuflexie, to akurat mój ;) więc bez problemu, ja bym jeszcze dołożyła żelowy czyli Aquacel. Granuflex mogę dzisiaj podwieźć na Mrówczą, mieszkam w okolicy. Ale sie ciesze,ze Cezarek bedzie zaopatrzony w plasterki!!!Bo bez nich...hmm bylo by bardzo zle... Quote
KSoK Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 w końcu udało mi się zarejestrować;-) tydzień się zabierałam do tego;) Nie mam na codzień kontaktu z Germaine, a wiem że się tu udziela, zatem mam do niej kilka słów! Jesteś wielka, naprawdę wielka. To co robisz dla tych psiaków a teraz dla Cezarka.... ach nie ma słów, które są w stanie to wyrazić. Bardzo Ci dziękuję, że tak się tym słodziakiem opiekujesz. Bardzo mi go szkoda i się nie mogę doczekać jak mały wróci do zdrowia. Każdy kto miał szansę zobaczyć Cezarka na żywo, wie że to anioł nie pies (no poza napadami głodu- za co go winić nie można- i zrzucaniem laptopów). "Wesoło" tam masz. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i mocno, bardzo mocno trzymam kciuki! Jeśli będzie taka potrzeba i nie będzie transportu do Trójmiasta dla małego to my po niego przyjedziemy i zawieziemy go do mojej cioci, która chce słodziaka przygarnąć. Podziękuj od nas weterynarzowi, który widzę też dużo serca wkłada w ratowanie malutkiego. Pozdrawiam! Kasia:) aha Grześ krzyczy, że też pozdrawia:) ps. ucałuj od nas faflaczka! Quote
Bogusik Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 KSoK napisał(a):w końcu udało mi się zarejestrować;-) tydzień się zabierałam do tego;) Nie mam na codzień kontaktu z Germaine, a wiem że się tu udziela, zatem mam do niej kilka słów! Jesteś wielka, naprawdę wielka. To co robisz dla tych psiaków a teraz dla Cezarka.... ach nie ma słów, które są w stanie to wyrazić. Bardzo Ci dziękuję, że tak się tym słodziakiem opiekujesz. Bardzo mi go szkoda i się nie mogę doczekać jak mały wróci do zdrowia. Każdy kto miał szansę zobaczyć Cezarka na żywo, wie że to anioł nie pies (no poza napadami głodu- za co go winić nie można- i zrzucaniem laptopów). "Wesoło" tam masz. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i mocno, bardzo mocno trzymam kciuki! Jeśli będzie taka potrzeba i nie będzie transportu do Trójmiasta dla małego to my po niego przyjedziemy i zawieziemy go do mojej cioci, która chce słodziaka przygarnąć. Podziękuj od nas weterynarzowi, który widzę też dużo serca wkłada w ratowanie malutkiego. Pozdrawiam! Kasia:) aha Grześ krzyczy, że też pozdrawia:) ps. ucałuj od nas faflaczka! Ojejku!Czyzby dla naszego Cezarka szykowal sie nowy domek?Dobrze to zrozumialam? Quote
andegawenka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 O! ja nie mogę!!! Kapsel!!!!!!!!przyjdź i czytaj..... Quote
Kapsel Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Cezarek dziękuje wszystkim Ciociom za trzymanie kciuków za zdrówko, za pieniążki, za troskę, za wszystko wszystko :Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::Rose::hand::hand::hand::hand::hand: Ciocie, czy ja jestem ładny chłopczyk? :roll::roll::roll::roll: Quote
majowa Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 najcudniejszy jakiego widziałam aż by się chciało wytarmosić i wycałować Quote
Recommended Posts