Jump to content
Dogomania

Potrzebny dt/hotel , deklaracje dla cudownego MIZIAKA - ma czas do 27.08 <<

Recommended Posts

Posted

Miziak ... owczarek kłapouszek :) niezwykle radosny i posłuszny, wpatrzony w człowieka pies.

Miziak ma swój kojec i swoje podwórko.... JESZCZE... niedługo schorowana właścicielka wyprowadza się na bloki a pies albo trafi do schroniska albo zniknie jeśli nikt nie zlituje się nad jego losem.

Miziak jest psem wolnowybiegowym - większość dnia był puszczany wolno na podwórzu, którego umiejętnie pilnował. Niestety nie toleruje innych psów (trudno powiedzieć jak reaguje na suki).

Kontaktów z dziećmi nie miewał, jednak ogólnie do ludzi - nawet obcych którzy już znajdą się na jego podwórku wita z ciekawością a czasem obojętnie przechodzi. Jedynie ludź po drugiej stronie płota to obiekt do obszczekania - ale to zdecydowanie normalne : )

Na smyczy nigdy nie chodził. Boi sie burzy do tego stopnia że musiał być zamykany w bezpiecznym pomieszczeniu, żeby nie zrobił sobie krzywdy.

Miziak ma już swoje lata na karku...ale pomimo 10 wiosen, jest w dobrej ogólnej kondycji. Jest na bieżąco szczepiony i odrobaczany.

SZUKAM DLA MIZIAKA DOMU STAŁEGO LUB TYMCZASOWEGO !!!

Miziak dostanie do nowego domu swój kojec i budę, jeśli będzie to dom tymczasowy to będzie wyposażony w karmę a ewentualne zabiegi weterynaryjne będą refundowane.

NOWY OPIEKUN musi byc świadom zapewnienia psu odpowiedniej opieki, w przypadku Miziaka znaczy to : dawka permanentnego ruchu (aby nie doprowadzić do zwyrodnienia stawów) - wybieg , ciągły kontakt z człowiekiem - zawsze był do tego przyzwyczajony , i zabezpieczenie w przypadku burzy.

Kontakt tylko telefoniczny : 510 266 079

POMOC POTRZEBNA ! Mamy czas niespełna do końca miesiąca
---------------------------------------------

alllegro : http://allegro.pl/show_item.php?item=1768801086

fb: http://www.facebook.com/event.php?eid=144645058949757

o pozostałe ogłoszenia proszę CatAngel

-------------------------------------------------

wstępnie deklaracje miesięczne:

Betta: 20 zł
halbina : 10 zł
Ewa Osterlin : 50 zł
---------------
razem 80 zł
............................................................

proszę równiez o rozeznanie sie w cenach bud.... buda która ma miziak nie nadaje sie do przenosin...rozleci sie na pewno... kojec jak najbardziej ale bude trzebamu kupic....a narazie nie znalazłam nic solidnego i taniego w miare..

Posted

A dlaczego pies nie może iść z dotychczasową właścicielką do nowego mieszkania ? Po 10 latach pewnie stał się śmieciem, po co komu taki stary kundel lepiej go zabić niż chociaż dać mu szanse znaleźć kochający dom.

Posted

no włąśnie, dlaczego po prostu nie weźmie go z sobą?... ON-kom bardzo skutecznie organizuje pomoc Bjuta, ale ona teraz rzadko w necie, bo jest na wywczasach... finansowo mogłabym tylko 10 zł. zadeklarować...

Posted

nie moze bo wyprowadza sie na bloki a jest starsza i schorowana ,,,nie dała rady by z nim wychodzic...nie ma co debatowac nad jej decyzja i tym ze jakis wet zgodził sie to zrobic.... jeszcze niecałe 8 dni...

ja 20 zł napewno plus załatwianie karmy dla niego
halbina 10 zł :*

macie jakis dt dla niego ?

plizz...podajcie jakis kontakt ....

Posted

Ja niestety dużo nie mogę na na swoim koncie na nk.pl wystawiłam jej zdjęcie i Twoją wiadomość.
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz.

Posted

Crys napisał(a):
Ja niestety dużo nie mogę na na swoim koncie na nk.pl wystawiłam jej zdjęcie i Twoją wiadomość.
Mam nadzieję, że się nie pogniewasz.

dzięki !!!

Posted

Dziwne to trochę ale fakt nie debatujmy nad jej decyzją. Może zgodziłaby się go wziąśc na te bloki chociaż na jakiś czas aż do znalezienia jakiegoś tymczasowego lokum dla niego. MOże ktoś by jej go wyprowadzał przez ten czas, sąsiedzi, rodzina ?

Posted

marra napisał(a):
Dziwne to trochę ale fakt nie debatujmy nad jej decyzją. Może zgodziłaby się go wziąśc na te bloki chociaż na jakiś czas aż do znalezienia jakiegoś tymczasowego lokum dla niego. MOże ktoś by jej go wyprowadzał przez ten czas, sąsiedzi, rodzina ?

wprowadza sie na nowe miejsce... napewno nie bedzie prosic obcych ludzi o wycodzenie z psem który nigdy na smyczy nie chodził jak ona panikuje jak ktoś do niego podchodzi ..taki typ przewrazliwiony..."bo to owczarek"... rodzina mieszka w innym miejscu...takze mozliwosc jest jedna...zabranie psa przed jej przeprowadzka która jest 15.08

Posted

do netu dostep ledwo co w pracy.... teraz na jakis czas mam...wiec informuje że czas mam do 26/27 aby znaleźć dla niunia DT .... prosze o pomoc...

Anashar, wysłała pw... nie wiem co to ID ... ?

Posted

Kiedyś ze znajomą znalazłyśmy miejsce dla suni owczarkowatej w małej stadninie , psina zaaklimatyzowala się i po wcześniejszych planach zamieszkania w kojcu zamieszkała w ludzkim łóżku ... może ktoś zna jakieś miejsce gdzie ktos przyjąłby choć na zasadzie DT tego psiaka ??

Posted

super....

dzieki tez za dodanie miziaka na newsy OwP

aaa... prosze o rozeznanie sie w cenach bud.... buda która ma miziak nie nadaje sie do przenosin...rozleci sie na pewno... kojec jak najbardziej ale bude trzebamu kupic....

Posted

Nie ma sprawy Beata, chlopak potrzebuje domu na wczoraj! U mnie chyba nikt nie da rady go przygarnac, znajoma ostatnio wziela dwa psiaki schronowe na stadnine, wiec nie ma juz miejsca...
Jak wyglada kwestia szukania jakiegos hotelika dla Miziastego? Ewa dobrze pisze na facebooku, lepszy schron przez kilka dni, niz uspienie psiaka.
Ja bede dalej na facebooku ludzi namawiac. Jesli sie uda znalezc hotelik lub DT to dolozymy sie do tego ewentualnie do budy. U nas tez ostatnio kiepsko z kasa, ale jesli bedzie szansa to cos damy.
Jesli chodzi o budy to wlasnie znalazlam wpis na dogo http://www.dogomania.pl/threads/209661-budy-budki-tanio-%C5%9Bl%C4%85sk mozna sie skontaktowac z ta osoba.

Posted

słuchajcie... miałąm jechac w środe na urlop jednak...wyjeżdzam juz jutro rano.. wracam za tydzien we wtorek... biore ze soba telefony kilku fundacji i bede jeszcze wydzwaniac.... nie bede miała dostepu do sieci chyba zeby jakims cudem udało sie gdzies zasieg przyłapac no kompa podłaczonego do sieci to napewno zasiade...

dzwoncie ...bede pod telefonem...jeśli nie bede mogła odebrac napewno oddzwonie....

poprosiłam wilczka o kontakt do budo-wniczego

Alicjo, bardzo Cie prosze jesli mozesz wyślij do CatAngel > http://www.dogomania.pl/members/110974-CatAngel swojego maila na którego mogłabyś przyjąc linki aktywacyjne niektórych ogłoszen - ja nie bede miałą jak ich aktywowac

wiele ludzi spoza sieci szuka mu domu, mam nadzieje że wyjdzie z tego cos sensownego....

ja tego psa nie widze w schronisku nawet na pół miesiąca, szybciej musiałabym sie zastanowic czy go nie wziac do siebie a potem pójśc z nim pod most : ]

przypomniałam sobie o takim dość fajnym dt/hoteliku gdzie z racji niewielu zwierzaków całkiem fajan opieka była > u ZuziM ... zaraz szukam nr