Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak na prawdę to on nie ma imienia, ma tylko numer. Kolejny pies zza krat. I co z tego, że jest niezwykły. Pies, który chyba mial być jamnikiem, albo molosem. Dosłownie. RALF jest duży, bardzo duży, ale jego łapy są króciutkie jak u jamnika. Waży ok 30kg ,a sięga ledwo kolan.
Piękne, mądre oczy mówią o tęsknocie, bólu,samotności. Mówią - zabierz mnie, ale jednocześnie patrzą z rezygnacją.
Pomóżcie Ralfowi znaleźć nowy dom. Wyjść poza betonowy świat w którym przyszło mu żyć.
Pies siedzi w schronisku, a to stracony czas w jego życiu. Ciągle stoi przy kratach i patrzy w kierunku z którego spodziewa się zobaczyć swojego człowieka. Jeszcze wierzy, jeszcze czeka, ale nadejdzie dzień, że zniknie w głębi budy. Kiedy zwątpi - zginie, bo psia dusza kiedy nie ma dla kogo żyć - umiera. Tak bardzo mi żal tego psa. :-(

Uploaded with ImageShack.us

Edited by luka1
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

"Jestem jeszcze zakochana resztkami bezsensownej miłości i jest mi tak cholernie smutno teraz, że chcę to komuś powiedzieć. To musi być ktoś zupełnie obcy, kto nie może mnie zranić."
— Janusz Leon Wiśniewski

• 2 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ralf nadal dziczeje w boksie schroniska. Nikt go nie chce bo ani na łańcuch się nie nadaje, ani do salonów - wg kupców oczywiście. A to taki wspaniały pies.

Posted

luka1 napisał(a):
Ralf nadal dziczeje w boksie schroniska. Nikt go nie chce bo ani na łańcuch się nie nadaje, ani do salonów - wg kupców oczywiście. A to taki wspaniały pies.

Czemu sie nie przypomniałas, uciekł mi zupelnie. Bywam na dogo w przelocie. Będe wieczorem porzadkowac baze to go wstawie

Posted

ja też mam mało czasu na internet. Pamiętaj więc o Ralfiku. Szkoda, że teraz jakoś ze schroniskiem ciężko sie dogadać może filmik bardziej by pokazał jego niezwykłość. Co prawda obecnie nie bardzo chce wychodzić z boksu - schronisko zrobiło już na nim swoje, ale nadal to piękny "jamnior"

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Pokazuj się pieseczku - jakoś trudno z adopcjami.

Na "jamnikach" go nie ma - Isadora, przypominam się.

Edited by luka1
  • 3 months later...
Posted

A czas sobie płynie i piesek nabiera schroniskowych manier. Zaczyna chować się do budy gdy ktoś podchodzi do krat, obszczekuje przechodzących "widzów". Każdy przemijający dzień zmniejsza jego szansę na dom. A szkoda.