Jump to content
Dogomania

Wystawa Europejska - Zagrzeb (Chorwacja),8-10.06.2007

Recommended Posts

• Replies 373
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Frytela']My byliśmy z Kokosem 2/2 xD z oceną wybitnie obiecującą ;)
Nie narzekam sprawiedliwie wygrakl jego brat bo jego uszy stały dumnie i pięknie, i nie trząs sie na stoliku jak mój Kokos ;)

[quote name='ktrebor'][SIZE=-1]I'KORMEESE Tajgeta Młodzieżowym Zwycięzcą Europy 2007

[quote name='Gonia']To i ja się chwalę:p
ARIELKA SŁODKI URWIS Zycięstwo Europy i ChHR:multi:

[quote name='Anka5']To i my się pochwalimy

Mój bergamasco Oneiros dei Lupercali Młodzieżowy Zwycięzca Europy i Mł. Champion Chorwacji:multi:

Czy ktoś może mi powidzieć jak to jest z tym Ch.HR. czy ja teraz muszę wystąpić do ZK w Chorwacji o zatwierdzenie ,czy wystarczy to co dostałam na wystawie?

[quote name='Joanna G']Moja Negry troszke mniejszy suksec odniosła ,dostaliśmy tylko CAC-a w klasie pośredniej ,ale i tak bardzo sie ciesze ;)
[FONT=Century Gothic]GRATULACJE!!![/FONT]
Pzdr.

Posted

efra-husky napisał(a):
jak tylko trochę się prześpię to powklejam wam staweczki (no chyba że ktoś mnie uprzedzi ;) )

Jak przezylas poniedzialek :cool1: ??

Posted

gratulacje dla wszystkich zadowolonych ;)

a malamuty się też pochwalą :lol:
mojego Unkasika synek MANOOK Matanuska CAC, Młodzieżowy Zw.Europy + NJwR oraz Młodzieżowy Champion Chorwacji, Młodzieżowy Zwycięzca Chorwacji

oczywiście pękam z dumy bo sama synusia wystawiałam
a tatuś Unkas tak ostatnio puchnie z dumy ze nieco mu się przytyło i tylko dostał bdb ;)

ale wychodze z założenia że jakość psa potwierdzaja jego dzieci :)

Posted

[quote name='TANANA']gratulacje dla wszystkich zadowolonych ;)

a malamuty się też pochwalą :lol:
mojego Unkasika synek MANOOK Matanuska CAC, Młodzieżowy Zw.Europy + NJwR oraz Młodzieżowy Champion Chorwacji, Młodzieżowy Zwycięzca Chorwacji

oczywiście pękam z dumy bo sama synusia wystawiałam
a tatuś Unkas tak ostatnio puchnie z dumy ze nieco mu się przytyło i tylko dostał bdb ;)

ale wychodze z założenia że jakość psa potwierdzaja jego dzieci :)
EDYTKO-serdeczne gratulacje !!! Wiolka z Pomerkami:klacz::laola:Pozdrawiam Cię goraco

Posted

Jak to się miło teraz czyta:loveu:
Ogromne gratki!!!!!!!!!
Szczególnie,że nie było łatwo biegać na tych mikroskopijnych ringach,przy niesamowitym upale(hale klimatyzowane tylko z informacji:razz: )!

Posted

:klacz: :klacz: :klacz: dla wszystkich
Wspaniałe sukcesy :thumbs:

My cieszymy się z naszej Salina Westen BARBIE (pudel toy) - wygrałyśmy klasę pośrednią :multi:
Sędzina oceniała toyki bardzo surowo, było bardzo dużo ocen bardzo dobrych a nawet dobrych.

Posted

PANGEA napisał(a):
Jak przezylas poniedzialek :cool1: ??

W ogóle nie wiem czy wczoraj żyłam ;) :evil_lol: Po całej drodze i dwóch godzinach snu na pewno nie żyłam ;)

Ale za to jakie powitanie miałam w domu :cool3: Moja Efrulka była taka szczęśliwa, że "mama" do domu wróciła :loveu: , godzinę jeszcze rano musiałam ją przytulać i oczywiście jakiś prezencik dać :p

A ty żyłaś?

Posted

efra-husky napisał(a):
W ogóle nie wiem czy wczoraj żyłam ;) :evil_lol: Po całej drodze i dwóch godzinach snu na pewno nie żyłam ;)

Ale za to jakie powitanie miałam w domu :cool3: Moja Efrulka była taka szczęśliwa, że "mama" do domu wróciła :loveu: , godzinę jeszcze rano musiałam ją przytulać i oczywiście jakiś prezencik dać :p

A ty żyłaś?

Nadal nie jestem przekonana :roll:
"Klimatyzowane" hale mnie zabily. Mialam jakies przeczucie, ze wycofalam zgloszenie mojego psa:p
Ta hale i jej "klimat" dogi przyplacaly udarem:angryy:

Posted

Sonya - Nero - GRATULACJE !!! :terazpol: :terazpol: :terazpol:

SZKODA ŻE NIE UDAŁO SIĘ NAM SPOTKAĆ ...

aneta...i..bouvier napisał(a):
a moze ma ktos staweczke bouvierkow to bym ladnie poprosila przy okazji:loveu:
-ANETA - JAK DASZ NR. FAXU - TO CI CHĘTNIE PRZEŚLĘ !!!! ;)

:bye: :bye: :bye:

Posted

Jako jeden z przedstawicieli polskiej ekipy pięknie dziękuję za gratulacje`:multi:

Wracając jednak na chwilę do problemu z tytuałmi, czy ktokolwiek ma pomysł no to, jak jest w takiej sytuacji: w katalogu (wystawy klubowej) jeżeli chodzi o BISy są tytuły: BIS, Junior BIS, Baby- Puppy BIS. Jak nazwać to, że pies zajął na BISie Junbiorów II miejsce?
Czy nazywanie tego res. BISem Juniorów (nadużywanie słowa res. i vice o którym przeczytałam na poprzednich stronach) też jest niewłaściwe?

Przyznam, że po przeczytaniu postów na temat vico -resów mam mętlik a nie chcę zakładać na ten temat osobnego wątku skoro tu się ten problem calkiem niedawno pojawił.

A jeśli chodzi o odsypianie - wczoraj poległam całkowicie, Korkosmok zaś wieczorem przyniósł mi piłeczkę z wyrazem pyska: "może byś się w koncu ze mną pobawiła, co?" - co sprawiło, że naszła mnie myśl: albo mam niezniszczalnego psa -wariata, albo psy regenerują się zdecydowanie szybciej po takich wypadach.

pang

Posted

Wysłało mi się przed zakonczeniem :)

Pangea - oczywiście bedziesz w Krakowie, prawda?

A jeśli chodzi o katalog z europejskiej: jeśli do tej pory nikt nie powkleja stawek ktorych jesteście ciekawi - wieczorem postaram się odszukać go w samochodzie (może być ciężko bo mam w nim klasyczny powystawowy syf) i wypisać (nie mam skanera, dlatego liczę na to, że zrobi to ktoś przede mną :) )

Posted

Sylvia_76 napisał(a):
Pangea - oczywiście bedziesz w Krakowie, prawda?

Wydaje mi sie, ze bede. Az tak daleko sie nie przeprowadzam ;) .
Nawet kogos zglosilam :razz:

A co do katalogu z europejskiej
Wpadlam na pomysl, zeby go kupic po ocenach na ringach ( niedziela ) Nie bylo jeszcze pozno ( kolo 14tej ) i okazalo sie to byc niemozliwe.
Katalogi byly a i owszem, tylko nie bylo nikogo kto moglby go wydac.
Wiec hmmm no ogolnie mam katalog :p przeciez to nie moja wina, ze nikt nie chcial ode mnie kasy za niego:roll:

Posted

PANGEA napisał(a):
Wydaje mi sie, ze bede. Az tak daleko sie nie przeprowadzam ;) .
Nawet kogos zglosilam :razz:

Wpadlam na pomysl, zeby go kupic po ocenach na ringach ( niedziela ) Nie bylo jeszcze pozno ( kolo 14tej ) i okazalo sie to byc niemozliwe.
Wiec hmmm no ogolnie mam katalog :p przeciez to nie moja wina, ze nikt nie chcial ode mnie kasy za niego:roll:

:evil_lol: prawidłowe podejście :p Właśnie skanuję stawkę dogów, także jeśli kogoś interesuje podajcie swoje emaile.
Jak zmniejsze skan do rozmiarów 500 x 500 to nic czytelne nie będzie ;)

Posted

[quote name='PANGEA']

hihihihi... my mieliśmy problem z odebraniem karty... hmmmm... oceny :)
bo sędzia ich nie podpisał i sobie poszedł olądać wystawę :) a asystent (?) bronił tych niepodpisanych jak lew :)

Posted

Organizacja wystawy pozostawiła wiele do życzenia
Nie chcieli nas z wystawy wypuścić bo nie mieliśmy karty magnetycznej - gdzieś się zapodziała :)
Klimatyzacja była - ale nie włączona.
Nie wspominam o karcie ocen - takowej nie było - był dyplom z zaznaczoną oceną, lokatą, ani słowa o psie.
Wystawa jednym słowem - żenująca, gdybyśmy wiedzieli że pies nawe opisu nie dostanie, to w ogole byśmy nie pojechali.

O najważniejszym zapomieliśmy napisać - sędzia Yerusalemsky - rusek - zmieniał sobie plan sędziwania. Najpierw weszły psy młodzież, a póxniej od razu zawołal suki - w związku z powyższym jedna sukcze wystawiała inna osoba, bo właścicielka w tym czasie poszła najzwyczajniej pewnie do toalety - a to co zrobił na ringu to była masakra, szarpał psami, ciągał za ogony, jak jakis pies miał wydajniejszy ruch kazal biec wolniej i tym samym pies drobił. Biegać trzeba było w ścisłej grupie. Chyba najgorsza wystawa w naszym życiu

Posted

O tak ta karta oceny, co za beznadzieja... :angryy:
A pomijając fakt ze mojego psa 2 razy do oceny wywoływali - buahaha xD
w dwóch różnych rasach ;)
błędy w katalogu na każdym kroku, momentami żałuje ze pojechałam i nerwy sobie napsułam :mad: