Aleksa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 podoba mi się :loveu: piesek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Aleksa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Aleksa. Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us potem ogarne ich płeć, ale za niedługo .. idę mojego psiaka nakarmić ;) Quote
agata_dr Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jak wygląda kwestia finansów? Dołożyć nie mogę bo wczoraj wysłałam budżetową nadwyżkę na innego psiaka w potrzebie, ale mogę wystawić cegiełki na allegro... Quote
paulinken Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Wszystkie są piękne! Zdjęcia idealne do ogłoszeń. Quote
Abrakadabra Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='karolina_g_k'] Pomagam wyadoptowywac szczeneta fundacji "Pies Na Zakręcie" Wyszukujemy tylko dobre, domy. które skrupulatnie sprawdzamy. Tak adopcyjne maluchy jak te znajduja domy w kilka dni. Jesli chcecie możemy Wam pomóc, ale potrzebuje równiez aktualne zdjęcia maluchów. Tu link do Psa Na Zakręcie :) http://www.facebook.com/pages/PIES-NA-ZAKR%C4%98CIE-Wolontariat-na-Rzecz-Zwierz%C4%85t-Dotkni%C4%99tych-Bezdomno%C5%9Bci%C4%85/129322507147854 Wszystkie fotki wysłałam dzisiaj Monice. Byś może mam domek dla biało-czarnego puchatka! Dzisiaj zrobię wizytę p/a. Quote
karolina_g_k Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ok. Pies na Zakrecie przez kilka dni jest pod moją opieką ;) (Monika wyjechała) mam więc pytanie. Jak rozwiązujemy sprawę wyadoptowywania maluchów? Dla mnie najlepiej byłoby gdyby namiar w ogłoszeniach był na mnie bo wtedy miałabym na bieżąco informacje który jeszcze jest, a który poszedł do adopcji. Czy możemy zrobić tak, że ja zrobię wstępna weryfikację przez tel, prześle ludziom ankiety, przeczytam i jeśli będzie ok to podeśle ich do Was? A Wy bedziecie umawiac sie juz z nimi co dalej. Tj, czy oni maja podjechać czy to któras z Was zabierze maleństwo i przy okazji zrobi wizyte p/a. Moge tez robic wizyty p/a gdzies w mojej okolicy. Co Wy na to? Abra zdjęcia super :D Quote
Atomowka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ja myślę,że tak jak proponujesz będzie ok. Zrobisz selekcję wstępną a dalej będziemy działać Z wizytami problemu nie będzie bo i ja i Abra pewnie będziemy mogly to robic Abra trzymam kciuki za wizytę PA dla puchatka Szczylki są naprawdę ładniusie Quote
karolina_g_k Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Ok. Kto pomaga ogłaszać? Moge napisac tekst. Quote
Abrakadabra Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Karolina, Atomówka - świetnie! Właśnie wróciłam z Bemowa z wizyty p/a. Moim zdaniem wszystko OK. Jestem na tak. Agata_dr - jeśli możesz wspomóc maluchy Allegro cegiełkowym - i one i my będziemy Ci dozgonnie wdzięczne :loveu: Ps. Paulina, jak już dopadniesz do kompa - zmień tytuł wątku i zamieść apel o pomoc finansową, którą przeznaczymy na szczepienia. Quote
tajga6 Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Widziałam, że na jednym z plakatów były zerwane bilety z kontaktem. Czy ktoś się odzywał...? Plakat A4 robiłam przed długim week, jest też do pobrania na wątku FB. Na plakacie są tel do pani, która dała psią rodzinę do DT i kontakt do DT. Rozesłanie wiadomości do gości wydarzenia na fb ponownie by się przydało w związku z tym, że mają czas do 20 sierpnia:(( Quote
paula82 Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Dziewczyny na cito szukamy DT dla białej mamuśki! Mój TŻ postawił mnie pod ścianą i o ile na szczyle "oko" przymyka, to Biała musi zniknąć, tylko gdzie? Proszę jeśli ktoś z Was może ją choć na chwilę na podwórko wziąć, ona nie jest agresywna, trochę się boi (może była bita), broni maluchów. Z psami się dogaduje. Nie dajmy jej zgnić w schronie. a czy można by ten wątek http://www.dogomania.pl/threads/212225-DT-DS-dla-pi%C4%99ciu-4tygodniowych-szczeni%C4%85t-na-Cito!-Chc%C4%85-je-wywie%C5%BA%C4%87-do-schronu!!! połączyć z tym w jeden? i jak? Wszystkie szczyle teraz u mnie są i w podobnym wieku. Quote
karolina_g_k Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Dziewczyny po wczorajszej burzy jestem odcieta od internetu (teraz jestem tylko na chwilke, grzecznościowo). Z tego wzgledu ogłosze maluchy jutro. W tej chwili podsyłam szczenieta chetnym na pieski docelowo małe. Poprosze smsa na kogo podawac kontakt (pewnie najlepiej na Ciebie paula82) moj nr w sygnaturze, jesli wstepnie będzie ok. Quote
Atomowka Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 No to na kogo w końcu kontakt podawać w ogłoszeniach ? Paula a czemu sunia przeszkadza, przecież ona tam w kojcu urzęduje ze szczylami? Ja z DT nie pomoge przykro mi :( Quote
tajga6 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Słuchajcie, ja na wszystkich ogłoszeniach (do druku i na portalach) umieszczam kontakty: 664 821 160, 790 369 926. Mam nadzieję, że są czynne, bo już zbyt dużo zmiennych kontaktowych było:( Błagam, niech na fb watek zostanie uaktualniony o tą informację odnośnie domu tymczasowego na cito dla suni matki i rozesłana wiadomość do wszystkich uczestników wydarzenia! Mój awaryjny DT nie może wziąć suni, bo nie jest sterylizowana. Przecież jak ona zostanie odstawiona od szczeniąt i trafi do schronu to już będzie najgorsze co może być... Quote
Abrakadabra Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Karolina, czy czwórka brązowo-dropiastych szczeniaków ma szansę na wydarzenie na FB i ogłoszenia? Quote
Atomowka Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Tajga numer 2 jest na pewno dobry bo to Pauliny u której są szczylki Napiszę na fb,że sunie potrzebuje na cito DT, ale tylko w komentarzach no wydarzenie nie ja zakładałam Tajga a do Ciebie ona nie może iść, napisałaś,że nie bo nie jest sterylizowana ale póki co ona i tak cieczki mieć nie będzie, a zapewne zaraz i tak będzie ciachana Quote
tajga6 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 do mnie w ogole nie , pytałam kolegi, ale nie da rady jej wziąć ze względu na swego psa. Kto zakładał wątek na fb, prosze niech roześle wiadomość do uczestników wydarzenia! Quote
paros Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 tajga6 napisał(a):do mnie w ogole nie , pytałam kolegi, ale nie da rady jej wziąć ze względu na swego psa. Kto zakładał wątek na fb, prosze niech roześle wiadomość do uczestników wydarzenia! Zmieniłam tytuł wydarzenia na FB, dopisałam aktualizacje i rozesłałam wydarzenie do uczestników i drugi raz do wszystkich znajomych. Co jeszcze poprawić lub dopisać? Kiedyś na Fb miałam problem z obejrzeniem swojego wydarzenia i nie tylko ja, nieraz z edycją a w ostatnich dniach np. nie mogę zmienić tytułu innego mojego wydarzenia :shake: mogę edytować to wydarzenie ale nie mogę zmienić tytułu :mad: Quote
Asencja Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 to nie możecie na razie zaszczepić sunki? Ludzie -co z wami jest? trzeba było zostawić ją w tej norze... Quote
Abrakadabra Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Asencja napisał(a):to nie możecie na razie zaszczepić sunki? Ludzie -co z wami jest? trzeba było zostawić ją w tej norze... Masz może jakieś wolne środki na szczepienia? Ps. Na czyje konto zbierane są fundusze? Quote
tajga6 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 paros napisał(a):Zmieniłam tytuł wydarzenia na FB, dopisałam aktualizacje i rozesłałam wydarzenie do uczestników i drugi raz do wszystkich znajomych. Co jeszcze poprawić lub dopisać? Kiedyś na Fb miałam problem z obejrzeniem swojego wydarzenia i nie tylko ja, nieraz z edycją a w ostatnich dniach np. nie mogę zmienić tytułu innego mojego wydarzenia :shake: mogę edytować to wydarzenie ale nie mogę zmienić tytułu :mad: Ok, dzięki, widziałam. Na pewno dobrze by było, aby ktoś jeszcze był administratorem na wypadek sytuacji, kiedy założyciel wątku jest poza zasiegiem. Ale to też musi byc osoba mająca możliwość na bieżąco przekazywać info. Ja niedługo wyjeżdżam, więc bez sensu abym została administratorem. Na ile mogę czasowo przeklejam info na fb i jeszcze jeden portal o tej psiej rodzince. Co jeszcze ważne?: 1. jak wygląda sytuacja aktualnie z "pozwoleniem" na zostawienie suni w miejscu gdzie jest wraz ze szczeniakami? ?? Z tego co tu czytałam,Pies na zakręcie będą pomagać wyadoptować maluchy, więc naprawdę dać szansę tej rodzinie i szukac domu dla każdego z osobna. 2 To b. ważne!! Czy towarzystwo w ogóle jest pod opieką weta??? Wiadomo ile te małe mają tygodni i kiedy można zacząć je oddawać?? 3. Jesli nie ma kasy na podstawowe szcze[pienia, musicie uzgodnić kto daje konto na wpłaty? jesli prywatne konto, to nie można tego podać do ogólnej info, tylko na wydarzeniu napisać info, pod jakim mailem / tel się kontaktować w sprawie danych do konta. Zawsze najlepiej jest poprosić jakąś organizację o udostępnienie konta na taki cel, potem podawać info o rozliczeniach (na bieżąco). Może Zwierzaki w Potrzebie czy Pies na zakręcie? Uzgodnijcie to proszę jak najszybciej. Ja m.in.tą rodzinę zgłosiłam jako propozycję do rozdzielenia nadwyżki, którą uzbieraliśmy na inną sunię, która już na szczęście znalazła dom. Ale potrzebne konkretne informacje. Czekamy na nr konta!!! 4. I jeszcze jedno- strasznie zmieniają się telefony odkąd zaistniała ta historia. Proszę, wszystkie numery niech będą czynne, bo poszły na ogłoszenia!!! Już dwa numery nie odpowiadały. Tak nie może być. Widziałam trochę zerwanych biletów z ogłoszeń, zawsze może gdzieś tam była osoba, która mogła się próbować dodzwonić, a tu kicha: abonent niedostępny. Quote
tajga6 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Uzgodnijcie szybko nr konta do przelewów na szczepienia!! Na fb już ludzie o to pytają. Quote
tajga6 Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Na fb jest też osoba, która od 29 sierpnia przez 3 tygodnie oferuje opiekę. Podałam nry, ale proszę, niech będą czynne! Quote
Recommended Posts