Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Roszpunka']Pani przez dłuższy czas nie odbierała ode mnie telefonów, później jakiś czas numer był albo zajęty, albo wyłączony.
Dziś zadzwoniłam z innego telefonu, Pani odebrała.
Pakuś zostaje u nich, jej mąż stwierdził, że jednak go nie odda... Nadal mają z nim problemy, ale nie chcą pomocy, na swój sposób sobie radzą... Ufffffffffff...[/QUOTE]

Dobrze, że pies jest w tym domu nadal a nie w schronie, chociaż... nie jestem do końca do tych ludzi przekonana... niby sobie nie radzą, a jednak go nie oddadzą. Pomocy też nie chcą. To wszystko jakoś nie bardzo mi się podoba. A czy jest ktoś w stanie sprawdzić czy pies faktycznie u tych ludzi jeszcze jest? Ktoś mieszka bliżej tego domu?

I skoro wszystko ok, i dają sobie radę, to dlaczego nie odbierali telefonu... dziwne... i mam nadzieję, ze nic niepokojącegio naprawdę się nie dzieje, a jedynie ja mam jakieś dziwne skojarzenia....

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Roszpunka']Pani przez dłuższy czas nie odbierała ode mnie telefonów, później jakiś czas numer był albo zajęty, albo wyłączony.
Dziś zadzwoniłam z innego telefonu, Pani odebrała.
Pakuś zostaje u nich, jej mąż stwierdził, że jednak go nie odda... Nadal mają z nim problemy, ale nie chcą pomocy, na swój sposób sobie radzą... Ufffffffffff...[/QUOTE]

Dzięki,
ale może by jakąś wizytę poadopcyjną zorganizować ?

Można by Państwu zrobić pokaz "instrukcji obsługi Pakusia" ;),
udzielić kilku rad i pokazać jak cieszyć się szczęśliwym, kontaktowym psem w domu,
bo coś mi się wydaje, że Państwo tego nie wiedzą.

Posted

[quote name='Topi']Dzięki,
ale może by jakąś wizytę poadopcyjną zorganizować ?

Można by Państwu zrobić pokaz "instrukcji obsługi Pakusia" ;),
udzielić kilku rad i pokazać jak cieszyć się szczęśliwym, kontaktowym psem w domu,
bo coś mi się wydaje, że Państwo tego nie wiedzą.[/QUOTE]

Pakunek nie jest łatwym psem... W jego przypadku wizyta i kilka rad, to za mało. Moja praca z nim trwała kilka miesięcy, przyniosła wymierne efekty, ale Państwo je zaprzepaścili ... Tutaj pomogłaby jedynie praca z psem pod okiem behawiorysty, niestety nie ma takiej możliwości - nie i koniec.
Postanowili, że Pako zostaje, godzą się ze wszystkimi jego wadami, bo go kochają.
Możemy coś więcej zrobić? Nie sądzę.
Chyba, że szukać mu innego, bardziej odpowiedniego domu, ale należy odpowiedzieć na pytanie o sens takiego działania.
Najbardziej się cieszę, że Pako jest cały i zdrowy na kanapie, a nie gdzieś w schronie.

MALWA - pies u nich jest, w czasie rozmowy słyszałam jego szczekanie (uwierz, nie sposób nie rozpoznać tego głosu ;)) a chwilę później dostałam mms-a za zdjęciem ostrzyżonego psiaka. Nie wstawię fotki, bo nie mam kabla, ale jeżeli ktoś ma taką możliwość, mogę przesłać.