Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Roszpunka']Za różową mnie zagryzie :diabloti:

Ale dam błękitną ;)[/QUOTE]
:shake::shake::shake:
Ewentualnie fioletowa. I wtedy może się dogadamy.

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Roszpunka']Fiołkowa czy inny odcień :cool3:
Odcień dowolny, może być na przykład wrzosowy. Pakunkowi we wszystkim będzie do twarzy. A jak jeszcze dorzucisz coś do tego pakunku, to być może coś z tego będzie...

Posted

[quote name='Roszpunka']Smycz oraz szelki dorzucę :) A także indyczą szyję, korpus kurzy i kość cielęcą, żeby Pakunek nie zgłodniał:diabloti:

Pozostałe dodatki skonsumujemy wspólnie :evil_lol:
Teraz piszesz rozsądnie.

Posted

Dziś rano zaświeciło słonko, więc wybraliśmy się na działkę. Szkoda, że dni są takie krótkie...
Pakuś był troszkę nieszczęśliwy, bo spacerował na pięciometrowej lince. Powód? Kury sąsiadów, które beztrosko paradowały po polach, a w których Mały Zabójca najwyraźniej się zakochał... kulinarnie ;)
Poprzednim razem poturbował dwie, tym razem byłam ostrożniejsza.
Dostał również propozycję adopcyjną, napiszę później, kiedy wypiję popołudniową herbatkę.

[IMG]http://imgcash6.imageshack.us/img403/5456/foty2588.jpg[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg248/scaled.php?server=248&filename=foty2589.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg808/scaled.php?server=808&filename=foty2590.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg24/scaled.php?server=24&filename=foty2593.jpg&res=medium[/IMG]

Posted

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg821/scaled.php?server=821&filename=foty2597.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg268/scaled.php?server=268&filename=foty2600.jpg&res=medium[/IMG]

[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg809/scaled.php?server=809&filename=foty2602.jpg&res=medium[/IMG]

Posted

[quote name='barb']
Mam nadzieję, że tym razem to poważna propozycja adopcyjna.[/QUOTE]

Propozycja bardzo poważna.

Pan sąsiad (ze wsi, gdzie mamy działkę) stwierdził, że Pako bardzo by mu się przydał - łowił by myszy i szczury.
Ale ponieważ sąsiadka ma kury, a Pako na nie poluje, to w dzień siedziałby zamknięty a w nocy byłby wypuszczony.
Kiedy stwierdziłam, że psiak powinien spać w domu (chociażby ze względu na sierść), sąsiad zaproponował, że zamiast budy spałby w obórce :)
Menu też byłoby urozmaicone - chlebek z mlekiem, czasem z rosołem, częściej ziemniaki z ospą zabrane od kurek.
Odrobaczony i zaszczepiony jest, to mu na całe życie wystarczy, nieprawdaż?
I spacerki do lasu by miał - bez smyczy...

No to czekam na opinie Cioteczek - dawać Pakunka, czy nie?

Bo, jak pisałam propozycja jest bardzo poważna, nie wiem tylko, czy do zaakceptowania?

Posted

[quote name='Agula99']Pakuś, jestem twoją największą fanką!!!!!! :)[/QUOTE]
No nie wiem.

[quote name='Roszpunka']Propozycja bardzo poważna.

Pan sąsiad (ze wsi, gdzie mamy działkę) stwierdził, że Pako bardzo by mu się przydał - łowił by myszy i szczury.
Ale ponieważ sąsiadka ma kury, a Pako na nie poluje, to w dzień siedziałby zamknięty a w nocy byłby wypuszczony.
Kiedy stwierdziłam, że psiak powinien spać w domu (chociażby ze względu na sierść), sąsiad zaproponował, że zamiast budy spałby w obórce :)
Menu też byłoby urozmaicone - chlebek z mlekiem, czasem z rosołem, częściej ziemniaki z ospą zabrane od kurek.

Bo, jak pisałam propozycja jest bardzo poważna, nie wiem tylko, czy do zaakceptowania?[/QUOTE]
To nie mów panu że Pako kastrowany, bo "zepsutego" to na pewno nie będzie chciał...

Posted

[quote name='Roszpunka']Propozycja bardzo poważna.

Bo, jak pisałam propozycja jest bardzo poważna, nie wiem tylko, czy do zaakceptowania?[/QUOTE]

Może na razie poczekaj, może trafi się co lepszego dla małego Pakusia! Szkoda chłopaczka do obórki dawać!

[quote name='Incia']No nie wiem.

To nie mów panu że Pako kastrowany, bo "zepsutego" to na pewno nie będzie chciał...[/QUOTE]

Pewnie, może uznać, "że wybrakowany", to zepsuty....

[quote name='Roszpunka']Nic nie powiedziałam :diabloti:[/QUO]

I dobrze!

Jakoś mnie przerażają owe szczepienia raz na całe życie ! Brrrrrrr.....

Posted

[quote name='MALWA']Może na razie poczekaj, może trafi się co lepszego dla małego Pakusia! Szkoda chłopaczka do obórki dawać!

Pewnie, może uznać, "że wybrakowany", to zepsuty....

Jakoś mnie przerażają owe szczepienia raz na całe życie ! Brrrrrrr.....[/QUOTE]

Co lepszego może Pakunka spotkać, niż całonocne polowania na szczury... Opamiętajmy się Cioteczki :diabloti:

Posted

[quote name='Roszpunka']Co lepszego może Pakunka spotkać, niż całonocne polowania na szczury... Opamiętajmy się Cioteczki :diabloti:[/QUOTE]

Chyba racja, bo czy Pakuś poluje na kury sąsiadki czy w nocy na szczury, to na jedno wyjdzie. Chociaż jakiś pożytek będzie z niego dla nowego właściciela!

Posted

[quote name='MALWA']Chyba racja, bo czy Pakuś poluje na kury sąsiadki czy w nocy na szczury, to na jedno wyjdzie. Chociaż jakiś pożytek będzie z niego dla nowego właściciela![/QUOTE]

To jak? Dawać Pakusia? Bo pan mnie straszy, że innego ze schroniska weźmie ;) Swoją drogą muszę chyba ostrzec schronisko...

Posted

[quote name='Roszpunka']To jak? Dawać Pakusia? Bo pan mnie straszy, że innego ze schroniska weźmie ;) Swoją drogą muszę chyba [B]ostrzec schronisko[/B]...[/QUOTE]
No z pewnością! Ale pan z pewnością sobie poradzi, mało to wiejskich suczek dzieci rodzi...

Posted

Roszpunka napisał(a):
To jak? Dawać Pakusia? Bo pan mnie straszy, że innego ze schroniska weźmie ;) Swoją drogą muszę chyba ostrzec schronisko...

Jasne, i jeszcze fotka by się przydała z napisem: "Temu panu dziękujemy, tego pana nie obsługujemy"!

Posted

MALWA napisał(a):
Jasne, i jeszcze fotka by się przydała z napisem: "Temu panu dziękujemy, tego pana nie obsługujemy"!

Śmichy chichy, ja mam z takimi ludźmi codziennie do czynienia :(

Posted

Roszpunka napisał(a):
Śmichy chichy, ja mam z takimi ludźmi codziennie do czynienia :(

Ja też, taka branża co zrobić. I nie miej mi za złe to co pisałam wyżej.

A co do Pakusia, to ma szczęście, ze o niego dbasz, i jest w domu, a nie w jakimś przepełnionym schronie,w którym nikogo specjalnie nie obeszłoby to gdzie i u kogo pies wyląduje.