Roszpunka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Boję się, bo on humorzasty i nie wiem, jak zareaguje na tak małego dzieciaczka... Moja córka ma 7 lat i od urodzenia mieszka z psem - ona radzi sobie z Pakunkiem nad podziw dobrze, ale kilka razy w młodszych latach została skarcona przez moją sunię, więc jest wyszkolona ;) Quote
barb Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 [quote name='Roszpunka']Boję się, bo on humorzasty i nie wiem, jak zareaguje na tak małego dzieciaczka... [/QUOTE] Z kolei taki roczny maluch może uważać psa jak zabawkę, calkiem niechcący zrobić mu krzywdę. Quote
Roszpunka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 W tym przypadku to nie o Pakusia bym się bała ;) Quote
MALWA Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 A czy coś więcej wiadomo na temat domku/rodziny tego Pana? Czy miał już jakieś zwierzęta, cy ma doświadczenie z psem? Może być tak, ze nie ma bladego pojęcia co znaczy mieć w domu psa, którego wcześniej ktoś się pozbył, a może uważa, ze pies się dostosuje do domowników, i obecność dziecka w domu jest bez znaczenia.... Quote
mmd Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Doczłapałam się. Też bym się obawiała - ja się w ogóle boję domów z malutkimi dziećmi, bo pies jak to pies - zawsze dziabnąć może. Quote
Roszpunka Posted December 3, 2011 Posted December 3, 2011 Nic nie wiem na temat tego Pana - rozmawiałam w czasie prowadzenia samochodu, więc trwało to krótko, niemniej jednak dwukrotnie. Pan jest skłonny podjechać z Katowic do Kielc, żeby zobaczyć, jak psiak reaguje na dziecko. Napiszę szczerze - raczej nic z tego nie będzie, nie wezmę na siebie takiej odpowiedzialności... Quote
barb Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Roszpunka'] Pan jest skłonny podjechać z Katowic do Kielc, żeby zobaczyć, jak psiak reaguje na dziecko..[/QUOTE] To chyba dobrze o nim świadczy ? Quote
Roszpunka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='barb']To chyba dobrze o nim świadczy ?[/QUOTE] Tylko teoretycznie - skoro tłumaczę, że psiak nie nadaje się do dzieci i tak jest napisane w ogłoszeniu, to powinno chyba dotrzeć. Wiem, że Pako w ogłoszeniach ma śliczne zdjęcia i chyba tym się ludzie kierują. Quote
Agula99 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Oj pewnie tak, patrzy, widzi te śliczną mordkę i myśli, gdzie taki maluch do dziecka skoczy?? a to takie mylne!!!! Quote
mmd Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Jak człowiek rozsądny to pewnie by sobie poradził, bo ludzie mają psy i dzieci i wszyscy żyją. Tylko jak sprawdzić, czy sobie poradzi? Quote
Roszpunka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Zawsze mnie to irytuje i martwi, kiedy ludzie wybierając psa kierują się przede wszystkim jego wyglądem. Co z tego, że Pan przyjedzie z dzieckiem i będzie ok, skoro później może wydarzyć się wszystko... Quote
Roszpunka Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='mmd']Jak człowiek rozsądny to pewnie by sobie poradził, bo ludzie mają psy i dzieci i wszyscy żyją. Tylko jak sprawdzić, czy sobie poradzi?[/QUOTE] Zobaczymy... Porozmawiam z nim jutro, o ile zadzwoni. Quote
Agula99 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 [quote name='Roszpunka']Zawsze mnie to irytuje i martwi, kiedy ludzie wybierając psa kierują się przede wszystkim jego wyglądem. Co z tego, że Pan przyjedzie z dzieckiem i będzie ok, skoro później może wydarzyć się wszystko...[/QUOTE] No właśnie!!!! I to jest najbardziej stresujące!!! Echhh.................. Quote
mmd Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Właśnie wracam z wątku takiego cuda. Trafił na DT, bo chudziutki, biedniutki i śliczny. Wychodzi z niego diabeł, rzuca się na dziecko, na gości. Wygląd jest mylący. Roszpunko, czasem nawet krótka rozmowa przez telefon i już z grubsza wiesz, na czym stoisz. Jak czujesz, że to nie to - nie zawracaj sobie głowy. Quote
Agula99 Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Dokładnie, zgadzam się, bo i psa szkoda jakby co i dziecka!! A ja się wtrynię i zaproszę na stronkę: www.krmimypsiaki.pl Quote
Roszpunka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Póki co, nie mam się co martwić, bo Pan nie zadzwonił... Quote
Agula99 Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 [quote name='Roszpunka']Póki co, nie mam się co martwić, bo Pan nie zadzwonił...[/QUOTE] Poszedł po rozum do głowy??? może żona interweniowała ;) Quote
Roszpunka Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 Nie wiem, w sumie mało istotne... Nadal szukamy domku dla Pakunka - jeżeli nie znajdzie DS do świąt, będę musiała myśleć o znalezieniu mu miejsca na kilka dni. Wyjeżdżam i nie mogę go zabrać. Quote
tayga Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 [quote name='Roszpunka']jeżeli nie znajdzie DS do świąt, będę musiała myśleć o znalezieniu mu miejsca na kilka dni. Wyjeżdżam i nie mogę go zabrać.[/QUOTE] Ojoj :( Ukochana ciocia Incia nie pomoże? Ja jestem za daleko :( Quote
Roszpunka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Jest jeszcze kilka dni, żeby coś wymyślić... Nie martw się, do schronu go nie dam, bo w Kielcach nie ma ;) Quote
mmd Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Ja też daleko, ale jakby nie było nic innego, a Kelbiego mi nie zje, to jestem doma (i schron mam, a nawet dwa:evil_lol:) Quote
Incia Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Oj, ja bym Pakunka zaprosiła na święta chętnie, kocham Go przecież nieprzytomnie, tylko że mam w domu wojowniczą księżniczkę z mojego awataru...A Pakuś nie za bardzo dżentelmen... Quote
Roszpunka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Incia, jak wyjścia nie będzie, to Ci Pakunka zapakuję, opakuję i podaruję na święta :evil_lol: Quote
Incia Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 [quote name='Roszpunka']Incia, jak wyjścia nie będzie, to Ci Pakunka zapakuję, opakuję i podaruję na święta :evil_lol:[/QUOTE] Ale błagam! Z różową kokardką!!! Quote
Roszpunka Posted December 6, 2011 Posted December 6, 2011 Za różową mnie zagryzie :diabloti: Ale dam błękitną ;) Quote
Recommended Posts