Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boję się, bo on humorzasty i nie wiem, jak zareaguje na tak małego dzieciaczka... Moja córka ma 7 lat i od urodzenia mieszka z psem - ona radzi sobie z Pakunkiem nad podziw dobrze, ale kilka razy w młodszych latach została skarcona przez moją sunię, więc jest wyszkolona ;)

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Roszpunka']Boję się, bo on humorzasty i nie wiem, jak zareaguje na tak małego dzieciaczka... [/QUOTE]

Z kolei taki roczny maluch może uważać psa jak zabawkę, calkiem niechcący zrobić mu krzywdę.

Posted

A czy coś więcej wiadomo na temat domku/rodziny tego Pana? Czy miał już jakieś zwierzęta, cy ma doświadczenie z psem?

Może być tak, ze nie ma bladego pojęcia co znaczy mieć w domu psa, którego wcześniej ktoś się pozbył, a może uważa, ze pies się dostosuje do domowników, i obecność dziecka w domu jest bez znaczenia....

Posted

Doczłapałam się.
Też bym się obawiała - ja się w ogóle boję domów z malutkimi dziećmi, bo pies jak to pies - zawsze dziabnąć może.

Posted

Nic nie wiem na temat tego Pana - rozmawiałam w czasie prowadzenia samochodu, więc trwało to krótko, niemniej jednak dwukrotnie.
Pan jest skłonny podjechać z Katowic do Kielc, żeby zobaczyć, jak psiak reaguje na dziecko.
Napiszę szczerze - raczej nic z tego nie będzie, nie wezmę na siebie takiej odpowiedzialności...

Posted

[quote name='Roszpunka']
Pan jest skłonny podjechać z Katowic do Kielc, żeby zobaczyć, jak psiak reaguje na dziecko..[/QUOTE]

To chyba dobrze o nim świadczy ?

Posted

[quote name='barb']To chyba dobrze o nim świadczy ?[/QUOTE]

Tylko teoretycznie - skoro tłumaczę, że psiak nie nadaje się do dzieci i tak jest napisane w ogłoszeniu, to powinno chyba dotrzeć.
Wiem, że Pako w ogłoszeniach ma śliczne zdjęcia i chyba tym się ludzie kierują.

Posted

Zawsze mnie to irytuje i martwi, kiedy ludzie wybierając psa kierują się przede wszystkim jego wyglądem.
Co z tego, że Pan przyjedzie z dzieckiem i będzie ok, skoro później może wydarzyć się wszystko...

Posted

[quote name='mmd']Jak człowiek rozsądny to pewnie by sobie poradził, bo ludzie mają psy i dzieci i wszyscy żyją. Tylko jak sprawdzić, czy sobie poradzi?[/QUOTE]

Zobaczymy... Porozmawiam z nim jutro, o ile zadzwoni.

Posted

[quote name='Roszpunka']Zawsze mnie to irytuje i martwi, kiedy ludzie wybierając psa kierują się przede wszystkim jego wyglądem.
Co z tego, że Pan przyjedzie z dzieckiem i będzie ok, skoro później może wydarzyć się wszystko...[/QUOTE]
No właśnie!!!! I to jest najbardziej stresujące!!! Echhh..................

Posted

Właśnie wracam z wątku takiego cuda. Trafił na DT, bo chudziutki, biedniutki i śliczny. Wychodzi z niego diabeł, rzuca się na dziecko, na gości. Wygląd jest mylący.
Roszpunko, czasem nawet krótka rozmowa przez telefon i już z grubsza wiesz, na czym stoisz. Jak czujesz, że to nie to - nie zawracaj sobie głowy.

Posted

Nie wiem, w sumie mało istotne...
Nadal szukamy domku dla Pakunka - jeżeli nie znajdzie DS do świąt, będę musiała myśleć o znalezieniu mu miejsca na kilka dni. Wyjeżdżam i nie mogę go zabrać.

Posted

[quote name='Roszpunka']jeżeli nie znajdzie DS do świąt, będę musiała myśleć o znalezieniu mu miejsca na kilka dni. Wyjeżdżam i nie mogę go zabrać.[/QUOTE]
Ojoj :(
Ukochana ciocia Incia nie pomoże?
Ja jestem za daleko :(

Posted

Oj, ja bym Pakunka zaprosiła na święta chętnie, kocham Go przecież nieprzytomnie, tylko że mam w domu wojowniczą księżniczkę z mojego awataru...A Pakuś nie za bardzo dżentelmen...

Posted

[quote name='Roszpunka']Incia, jak wyjścia nie będzie, to Ci Pakunka zapakuję, opakuję i podaruję na święta :evil_lol:[/QUOTE]
Ale błagam! Z różową kokardką!!!