Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ten szampon jest firmy Khara Profil, użyłam przeznaczonego dla spanieli, nadającego miękkość. Niestety Pako nie docenił klasy specyfiku którym został potraktowany i od wczoraj jego podwozie ma zielonkawy kolor od biegania po świeżo skoszonej trawce :evil_lol:

Pakunek uwielbia aportować. Jest zacięty i uparty, potrafi węszyć i szukać rzuconego mu patyka do skutku. O ile po dwudziestominutowym spacerku psiak umiera ze zmęczenia o tyle za rzucanymi piłkami i patykami biegał cały wczorajszy dzień. We trójkę próbowaliśmy go zmęczyć ale się nie dało. Dopiero przed wyjazdem, kiedy schowałam wszystkie zabawki, Pako padł jak długi, ledwie znalazł siłę, żeby doturlać się do samochodu.
Potrzebuje człowieka tylko dla siebie, ignoruje kompletnie zachęcającą go do zabawy Szanti, cały czas jest obok psiego stada. Nie jest zaborczy ani zazdrosny - po prostu, kiedy zajmuję się innym psem usuwa się i drzemie. Czesać mógłby się godzinami, uwielbia to (mnie to na rękę, bo musi być wyczesany minimum raz dziennie, inaczej robią się kołtuny), bez protestów znosi kąpiele, przeglądy ząbków i uszu. Dziś wieczorem zamierzam mu wyczyścić uszka, bo brudne ma w środku, że strach - zobaczymy jak się zachowa.

Mam taką nieśmiałą prośbę - czy któraś z cioteczek mogłaby zasponsorować Pakunkowi suplement na włosy i skórę? Bardzo by mu się przydała taka kuracja, bo wciąż łysych placków pod sierścią ma sporo. U mnie niestety wrzesień w portfelu ;)

• Replies 929
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PaSja Hera napisał(a):
Roszpunka ja niestety nie pomoge,tez mam wrzesien w dodatku podwojny.....szkolny i przedszkolny.....
Incia w takim razie wielkie dzieki dla P.Piotrusia:)

Kasiu, ja to doskonale rozumiem... Pytam tylko, fajnie by było, gdyby któraś cioteczka Pakunka wsparła, jeżeli nie, to trudno.

Posted

Zależy jaki - sądzę, że rozpiętość cenowa jest spora. Nigdy nie stosowałam, bo nie miałam potrzeby. Pakunkowi przydałby się po to, żeby szybciej mu sierść odrastała, bo po strzyżeniu mogą mu zostać widoczne łyse placki a zależy mi na efektownym wyglądzie do ogłoszeń.
Na weterynaryjne nawet nie patrzyłam, bo gabinety mają straszne marże.

Znalazłam taki preparat :http://www.krakvet.pl/seidla-flawitol-omega-60tab-p-1549.html

Posted

Incia napisał(a):
Co do preparatu, to coś z biotyna mogłoby się przydać. Jutro pogadamy i coś się pomyśli:lol:

Incia... podaj adres do wysyłki a kasę (za przesyłkę też) daj do "łapy" Roszpunce. W końcu bazarek był na Gubińskie psiaki.

Posted

tayga napisał(a):
Incia... podaj adres do wysyłki a kasę (za przesyłkę też) daj do "łapy" Roszpunce. W końcu bazarek był na Gubińskie psiaki.

Pako już teraz kielecki:evil_lol:
Przelew do Ciebie już poszedł, masz na kogo wydawać. A Pako z mamuśką Roszpunką i cioteczką Incią nie zginie:lol:

Posted

tayga napisał(a):

Tayga, ja niczego nie potrzebuję brać "do łapy", moja prośba jest oficjalna, nic "pod stołem".

Incia napisał(a):
Pako już teraz kielecki:evil_lol:
Przelew do Ciebie już poszedł, masz na kogo wydawać. A Pako z mamuśką Roszpunką i cioteczką Incią nie zginie:lol:

Incia, ja wiem, że Ty jesteś Aniołem Stróżem moich tymczasików ale nie mogę obarczać Cię wszystkimi wydatkami. Sama dałabym sobie radę, gdyby Pako był jedynym psiakiem u mnie ale dobrze wiesz, że jest ich trójka w tym moja ukochana emerytka, wymagająca szczególnej opieki. O innych dokarmianych i ogólnie "zaopiekowanych" przeze mnie ale niebędących moimi lokatorami nie wspomnę.
Dla nich nie proszę o nic, nawet Ciebie, bo to nie są dogomaniackie psiaki, tylko takie, którym zdecydowałam się pomagać, bo taki mam kaprys...

Pako kielecki jest tylko troszkę, osobą decyzyjną pozostaje Tayga.

Posted

Roszpunka napisał(a):

Incia, ja wiem, że Ty jesteś Aniołem Stróżem moich tymczasików ale nie mogę obarczać Cię wszystkimi wydatkami. Sama dałabym sobie radę, gdyby Pako był jedynym psiakiem u mnie ale dobrze wiesz, że jest ich trójka w tym moja ukochana emerytka, wymagająca szczególnej opieki. O innych dokarmianych i ogólnie "zaopiekowanych" przeze mnie ale niebędących moimi lokatorami nie wspomnę.
Dla nich nie proszę o nic, nawet Ciebie, bo to nie są dogomaniackie psiaki, tylko takie, którym zdecydowałam się pomagać, bo taki mam kaprys...

Pako kielecki jest tylko troszkę, osobą decyzyjną pozostaje Tayga.

Aniołem Stróżem nie jestem, bo nie ma takiej potrzeby. Sponsorem również nie, bo nie mogę sobie na to pozwolić, maleńka pomoc z mojej strony jest, jakby to powiedzieć, moim kaprysem...;)Pako na pewno nie zginie, bo ma najlepszą opiekę, co nie zmienia faktu że potrzebne więcej głów niż nasze dwie aby znaleźć fundusze choćby na suplementy i fryzjera, że o weterynarzu czy jedzeniu nie wspomnę. Jeśli chodzi o suplementy, to jestem w stanie załatwić po korzystnej cenie.

ps. A Pako nie jest Żabolem tylko pięknym Królewiczem:loveu:

Posted

Ależ on jest Żabolem, do Królewicza jeszcze mu daleko...

Jeżeli chodzi o wydatki, to z podstawowymi sobie poradzę, przecież go nie zagłodzę ;) Najwyżej chłopak będzie miał naturalną fryzurkę, bo niestety wydatki na moje dziecko są dla mnie pilniejsze, niż na fryzjera dla Pako.

Taygo, rozumiem, że masz masę zajęć ale chciałabym znać odpowiedź na pytanie (pisałam PW do Ciebie kilka dni temu) - jakim środkiem był odrobaczany Pako. Muszę mu powtórzyć odrobaczanie przed szczepieniem, powinien to być inny środek, niż podany przez Ciebie...

Posted

Poszedł przelew za preparat dla Pakusia, w sumie 31,40 zł ( 21,50 zł + koszty firmy kurierskiej DPD 9,90 zł ).

Do tej pory oprócz tego zakupu wpłaciłam na transport dla Pakusia 30 zł. Proszę o rozliczenie.
Być może jest tu więcej osób zangażowanych w sprawy pieska.

Posted

Roszpunka napisał(a):
Dziękuję bardzo, mokre buziaczki od Pakusia :loveu:

Śliczności, buziaka daj Roszpunce, bo ma wielkie serducho i o Ciebie dba. A mi wystarczą buziaki mojego westa. hihihihihi

No to sobie pogadałam z Pakusiem!

Posted

PaSja Hera napisał(a):
Witam wieczorkiem u Pakunka,wpadam pochwalic sie banerkami w dodatku podlinkowanymi(dzieki Roszpunka)!!!!!

Witaj Kasieńko! Ależ nie ma za co - podlinkowane banerki to podstawa :eviltong:

Posted

MALWA napisał(a):
Poszedł przelew za preparat dla Pakusia, w sumie 31,40 zł ( 21,50 zł + koszty firmy kurierskiej DPD 9,90 zł ).

Do tej pory oprócz tego zakupu wpłaciłam na transport dla Pakusia 30 zł. Proszę o rozliczenie.
Być może jest tu więcej osób zangażowanych w sprawy pieska.

MALWO kochana... rozliczenie z dogo jest w poscie nr 3, przed chwila dodałam tez wpłaty z FB (lub od osób które nie podały nicka).
Na transport uzbierało się 170 zł + 15 euro (około 60 zł) = 230 zł. Resztę pokryłam sama, a wlaściwie mój TZ.