MALWA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Roszpunka napisał(a):Wychwalona już została. Tłumaczyłam jej, że z Pakunkiem trzeba ostrożnie, delikatnie, bo może łapnąć ząbkami. Efekt - wyczesała Pako, porzucała mu piłeczki, wytarzała się z nim po podłodze nic sobie nie robiąc z jego mruczenia. I na koniec ta czapeczka - ręce mi opadły ... Trochę jestem w szoku ale prawdę mówiąc psiak lepiej na nią reaguje, niż mogłabym się spodziewać... Mruczy ale nie startuje z zębami, pozwala jej praktycznie na wszystko... Tylko testów z miską robić jej nie pozwolę.:p Myslę, że Pakuś jest cwany... i to taki chwyt, zeby sobie dziecko ustawić! Z dorosłym to by tak łatwo mu nie poszło. Quote
MALWA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Dziewczyny, przepraszam, ze zaśmiecam, ale wrzucam tu link mojego bazarku dla ślepka. "Zapraszam na bazarek z nowymi książkami, które sprzedaję, bo chcę pomóc uratowanemu ślepemu pieskowi z chlewu! http://www.dogomania.pl/threads/213724-Nowe-książki!-Bazarek-na-potrzeby-ślepego-Juranda-z-chlewu-!-Do-10.09.-godz.-22.00 Z góry dziękuję za okazaną pomoc!" Quote
Roszpunka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Myslę, że Pakuś jest cwany... i to taki chwyt, zeby sobie dziecko ustawić! Z dorosłym to by tak łatwo mu nie poszło. Nie wiem, czy się dobrze wyraziłam - moja córka z rogatą duszą, potraktowała Pako, jak wszystkie nasze psy - bez pardonu. Zdziwiło mnie to, że pozwalał jej na o wiele więcej niż np. mojemu TZ-towi. Nie sądzę, żeby to był cwany chwyt - psy nie rozumują abstrakcyjnie. Sądzę, że Pako miał do czynienia z dziećmi. Wczoraj z nami przyjechała sunia z mojego podpisu - rozbrykany szczenior i Pako nawet na nią nie warknął. Gdyby nie agresja przy jedzeniu, byłby to pies idealny. Quote
MALWA Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Faktycznie inaczej zrozumiałam. Myślałam, że Pako ustawia sobię Twoją córcię! A tu chyba jest odwrotnie. Quote
PaSja Hera Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 No to super,ze wszyscy sie dogaduja.Dziecko w wieku 6lat i Pako+ Diablatko+ cala ferajna =rewelacyjna rodzinka:) Quote
Roszpunka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Taaaaaaaaaaa, rewelacja... Trzy psiaki, córka i TZ to czasami ciut za dużo na mnie jedną...:roll: Wesoło jest :eviltong: Quote
PaSja Hera Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Dobrze,dobrze Roszpunka tak trzymac:)!!! Quote
moni12 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Mowcie co chcecie , ale Pakunek w tej czapuli jest jedyny w swoim rodzaju i jeszcze to ,że tak pieknie w niej pozował jakby od zawsze miał ja na głowie. Quote
Roszpunka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 moni12 napisał(a):Mowcie co chcecie , ale Pakunek w tej czapuli jest jedyny w swoim rodzaju i jeszcze to ,że tak pieknie w niej pozował jakby od zawsze miał ja na głowie. Mnie osobiście Pako podoba się i czapeczce i bez niej, jak śpi i jak biega... No tak w ogóle przystojniak z niego ;) Jutro, jak się wyrobię, cyknę mu sesję plenerową... Quote
tayga Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Roszpunka napisał(a): Jutro, jak się wyrobię, cyknę mu sesję plenerową... Koniecznie!! Pokażę szoferowi :) Widział fotkę w czapeczce i nie wierzył ze to ten sam psiak :) Quote
Roszpunka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 tayga napisał(a):Koniecznie!! Pokażę szoferowi :) Widział fotkę w czapeczce i nie wierzył ze to ten sam psiak :) Aż zajrzałam na pierwszą stronę... może faktycznie TZ-towi psiaka na spacerze podmienili ;) Quote
Incia Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 O najpiękniejszy z pięknych Pakunku!:loveu: Quote
Roszpunka Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Niech no jeszcze przyjdą wyniki zeskrobin, zabierzemy Pakunka do fryzjera i zgolimy tę przebarwioną sierść na doopce... Będzie chłopak zadawał szyku na miejskich deptakach...:cool3: Quote
Roszpunka Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Oj, powiem Ci maskotka... Jeszcze ta doopka niefajnie wygląda ale łyse placki ładnie zarastają i wkrótce zupełnie przestanie przypominać stwora, który się do mnie wprowadził... Quote
MALWA Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jaki Pakunio śliczny, i jaki szczęśliwy. To nie ten sam piesek, którego widziałam na zdjęciu na 1 stronie schowanego w rogu kojca. Jakbym widziała mojego westa - mała przytulanka do kochania, ale z charakterkiem, jak to terier. Quote
Roszpunka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 po spaniu, taki jestem rozczochrany.... i taką mam minę obudzony... Quote
Szarotka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ale fajne zdjecia i Paka jest taki ladny :):) Quote
MALWA Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Roszpunka napisał(a):po spaniu, taki jestem rozczochrany.... i taką mam minę obudzony... Widzę Roszpunka, że u Ciebie pieski mają pełen wypas - spanie w łóżku to jest to co pieski lubią najbardziej. Szczególnie, jak wiedzą, że im tegio nie wolno - mojemu nie wolno ( tak twierdzi mój mąż ), ale i tak wie, że jak tylko wychodzimy z pokoju, to mały się rozpędza i ląduje na łóżku, i to po stronie, po której śpi jego ukochany Pańcio!!!! Quote
Roszpunka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 A Twoim zdaniem, gdzie porządny pies sypia :???: Tylko Diunka nie śpi z nami w łóżku, bo nie lubi tłoku ;) Jak całe towarzystwo wskakuje do łóżka w sypialni, panna wygodnicka przenosi się na kanapę :evil_lol: Quote
MALWA Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Roszpunka napisał(a):A Twoim zdaniem, gdzie porządny pies sypia :???: Tylko Diunka nie śpi z nami w łóżku, bo nie lubi tłoku ;) Jak całe towarzystwo wskakuje do łóżka w sypialni, panna wygodnicka przenosi się na kanapę :evil_lol: Mój pies ma SWÓJ POKÓJ, to znaczy on tak myśli, że to jego pokój. A w swoim pokoju ma stary puchaty fotel, kocyki, i kanapę tez z kocykami. I tam zwykle śpi. I tylko on z tych mebli korzysta. Ale jak chce skontrolować co się w domu dzieje, to przenosi się do góry i śpi z nami w pokoju, tyle, że w szafie rozsuwanej. Rozsuwa sobie drzwi pyszczkiem i tam w szafie też ma położony kocyk i śpi. To tak po krótce u mnie wygląda... Quote
Roszpunka Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 U mnie niestety psy nie mogą mieć swoich pokoi - albo za dużo psiaków albo za mało pomieszczeń :roll: I choć każdy gadziorek ma swoje posłanko, największym powodzeniem cieszy się nasze łóżko ;) Quote
Recommended Posts