Martika&Aischa Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Jestem na zaproszenie Roszpunki ........zapisuję Pakula ........cudny kudłacz:loveu::loveu::loveu: Quote
Roszpunka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Martika@Aischa napisał(a):Jestem na zaproszenie Roszpunki ........zapisuję Pakula ........cudny kudłacz:loveu::loveu::loveu: Odwiedzaj nas Martiko ! Zapraszamy do kandydata na metamorfozę roku... Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Tayga, ja nie wiem, co za stwora mi podesłałaś;) Składam reklamację. Zamawiałam brzydkiego staruszka a dostałam ślicznego młodzieniaszka. Codziennie chłopak pięknieje (jakoś przeżyję) ale on młodnieje codziennie :crazyeye: I co ja mam zrobić? Za tydzień szczenior z niego będzie, ciekawe jak ja sobie dam radę :eviltong: Jest taki kochany, że nie mam słów... Dziś rano obudził mnie buziaczkami (romantyk jeden) wskakuje mi do łóżka bez skrępowania, ciekawe co TZ powie, jak nas kiedyś przyłapie :eek2: Doprasza się zabawy i głaskania, przylepa taka. Genialny psiak.... Quote
Incia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Czy jak on taki coraz piękniejszy, to chciałby się ze starą ciotką zobaczyć? Bo nie wiadomo, może sodówa uderzyła koleżce???:razz: Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Jeżeli nie pracujesz jutro, możesz się z nami wybrać do weterynarza. Sodówka to mnie uderzy, jak go odpicuję i będę paradować po mieście z takim ciachem :eviltong: Quote
Incia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 No jawa że pewa! Daj znać o której:lol: Też jestem dumna z siebie, że takiego Pakunka ciocią być mi przyszło:lol: Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Szarotka napisał(a):Czy beda jakies zdjecia ?? Szarotko, na stronach 4 i 5 są fotki, najnowsze wstawię, jak się troszkę ogarnę z remontem. Quote
Szarotka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 To ide podziwiac. Widzialam jedno na 5 stronie. Quote
Szarotka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Mowiac miedzy nami, to bardzo ladny ciapek :):) i wyglada mlodo jak na moje oko :):) Quote
Incia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 A za piłeczką jak szczenior zasuwa! Anioł a nie pies:loveu: Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Szarotka napisał(a):Mowiac miedzy nami, to bardzo ladny ciapek :):) i wyglada mlodo jak na moje oko :):) Ząbki ma bardzo zniszczone ale czyściutkie, bez kamienia. Każdy wet ocenia go inaczej - przedział między 4 a 9 lat.Obserwując go w domu uwierzę w najwyżej 5 latek, nie więcej. To taki pies gotowiec. W domku nie brudzi, na smyczy ładnie chodzi, umie sztuczki (np. ładnie prosi), żadne skupisko ludzi, samochody itp. go nie wzruszają. Nic, tylko brać i kochać. Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 WAŻNE : Sejm przed momentem uchwalił nowelizację do ustawy o ochronie zwierząt. Poparło ją 382 posłów. Brak słów żeby wyrazić naszą ogromną radość. Po prostu nie wiemy jak ująć w słowa emocje, jakie towarzyszyły całemu dzisiejszemu dniu; manifestacji, informacji o przełożeniu na dzisiejszy późny wieczór głosowania w Sejmie i wynikom tego głosowania. To jest wyjątkowy dzień i zapamiętajmy wszyscy datę 18 sierpnia 2011. Tak się cieszę :multi::multi::multi: Treść skopiowana z fb Quote
moni12 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Pakuniu jestem i ja u ciebie słonko. Proszę o wymizianie księciula . Tak radośc z tej nowelizacji ustawy bezcenna. Quote
Incia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Przyjęcie nowelizacji ustawy to jedno. Ale respektowanie jej, wcielanie w życie, to już całkiem inna rzecz... Czas pokaże. Ale dobrze, że ją przyjęto, bo to znaczy że komuś zależy. Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Nie jęcz kobieto! Najważniejsze, że cokolwiek ruszyło... Oby do przodu i zwierzakom na lepsze. Quote
tayga Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Jestem w szoku, ze Pakus taki... kochany :loveu: Ale przy takiej opiekunce to nic dziwnego w zasadzie. Niebo mi Ciebie zesłało Psi Aniele :angel: A dzisiaj dzwonił do mnie komendant straży miejskiej w sprawie Pakusia. Kontaktowała sie z nim ta pani, która dokarmiała psiura grilowanymi kiełbaskami. Martwiła się... Komendant zaczerpnął u mnie informacji i oddzwonił do kobiety :) A jaki był zadowolony, ze moze dobre wiesci przekazać :) A posłom należą się wielkie :klacz: Quote
Roszpunka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Przekaż moje pozdrowienia miłej pani od kiełbasek, budzi moją sympatię, mimo, że troszkę przesadziła z dożywianiem Pakusia ;) Quote
tayga Posted August 18, 2011 Author Posted August 18, 2011 Roszpunka napisał(a):Przekaż moje pozdrowienia miłej pani od kiełbasek, budzi moją sympatię, mimo, że troszkę przesadziła z dożywianiem Pakusia ;) A chyba sie na ten rynek przelecę :) Wiesz... ta pani chciała dobrze :) Quote
Szarotka Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Na drugi raz polec gotowane kielbaski :):) Quote
Roszpunka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Pako już po spacerku, wita się o poranku :dog: Quote
Incia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 A ja za godzinkę będę miziała Pakunka:multi: Quote
Roszpunka Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dziś wieczorem Pako mnie zaskoczył. Ukradł z niskiej szafki w przedpokoju torebkę ze smaczkami, kiedy próbowałam mu ją odebrać, wyjechał do mnie z zębami, zupełnie na serio... w pierwszej chwili zdębiałam. Bronił zdobyczy zaciekle. Poszłam do kuchni i zaczęłam go wołać (nie zamierzam dążyć do konfrontacji). Kiedy przyszedł kazałam TZ-towi zabrać smakołyki i schować. W tej chwili pies jest kompletnie ignorowany, mimo, że staje na głowie, żeby zwrócić na siebie moją uwagę. Od tej chwili, koniec pitu-pitu, bierzemy się za pracę nad Pako. Nie wydam przecież ludziom psa, który może ugryźć. Mimo wyglądu pluszaka mógłby być niebezpieczny. Postaram dać sobie radę sama, jeżeli moje metody nie przyniosą efektu, będę konsultować się ze szkoleniowcem. Ale jestem dobrej myśli, między nami dopiero rodzi się więź, wiedziałam, że mogą wyniknąć różne "kwiatki", w końcu nic nie wiemy na temat przeszłości Pako. -------------------------------------------------------------------------- Dzisiejsza wizyta u weta - znacznie spokojniejsza, niż poprzednie. Pobrane są zeskrobiny na badanie pod kątem grzybicy. Jeżeli we wstępnym badaniu coś wyjdzie od razu wdrożymy leczenie. Jeżeli nie, za ok. 2 tygodnie będą wyniki z posiewu, wtedy okaże się, co dalej. Quote
Szarotka Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Psy w schornisku napewno musialy walczyc o swoje. Quote
Recommended Posts