tayga Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 (edited) Kilka dni temu Straż Miejska przywiozła takiego starszego chłopaczka. Został zamknięty w kojcu interwencyjnym... czeka na transport... Dokąd? On ma jedna drogę przed sobą - do schronu. Kojce sa przepełnione, więc Urząd przymierza się do wezwania hycla. Nasza gmina nie ma podpisanej umowy z żadnym schroniskiem. Według urzędników najtańszy jest Białogard, a że wszędzie szukaja oszczędności, więc wiadomo :( Pako koczował na rynku spożywczym od dawna, przy stoisku z kiełbaskami z grilla. Jest wystraszony, nie ma zaufania do mężczyzn (ale nie gryzie) i bał się zdjęcia smyczy. Jak widać na fotkach jest bardzo chory. I zapchlony :( Musiał mieć właściciela, ma obrożę i ktoś nieudolnie próbował ściąć mu włoski. Ma jednak dredy w kilku miejscach. Mnie dawał się spokojnie dotykać, szedł grzecznie na smyczy (w ulewę!). Nie jest agresywny w stosunku do psów. Na kocieta nie zwrócił uwagi. Jest bardzo wystraszony, zdezorientowany... Pomóżmy temu cudakowi... proszę... Edited May 19, 2012 by tayga Quote
tayga Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 wpłaty na transport MALWA - 30 zł FIORSTEINBOCK - 25 zł Anula - 30 zł KATARZYNA H. (Świebodzin) - 20 zł ALEKSANDRA F (Świętochłowice) - 15 zł DOMINIKA ELŻBIETA W (Raszyn) - 30 zł MONIKA L (Bisałobrzegi) - 20 zł Barbara S (Niemcy) z fb 15 euro (ok 60 zl) razem 230 zł Dziękuję :loveu: Quote
Poker Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Ale fajny chłopczyk.Miejmy nadzieję ,że to tylko uczulenie na pchły. Quote
tayga Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 Poker napisał(a):Ale fajny chłopczyk.Miejmy nadzieję ,że to tylko uczulenie na pchły. BUDRYSEK napisał(a):mam nadzieje, ze Go nie boli? :( Też mam nadzieje, ze to nie zadna poważna, nieuleczalna choroba... Chyba nie boli, ale bardzo swędzi :( Quote
tayga Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/212104-Duuużo-kosmetyków-(Avon)-trochę-biżuterii-dla-gubińskich-psiaków-11.08-godz-22.00 Quote
MALWA Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Śliczny piesio. Ja mam słabość do takich malutkich, nakolankowych piesków. Z mordki to on taki bardziej terrierowaty. Zastanawiam sie tylko co to jest ten "kojec interwencyjny"? Czy to znaczy, że on jest u kogoś na podwórku w kojcu, czy raczej na terenie Straży Miejskiej, kóra go przywiozła? Teraz jest lato, to takich bid jeszcze troche pewnie będzie, ale myślę, że taki maluch dość szybko powinien znaleźć miejsce u kogoś w domku. Quote
BUDRYSEK Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 MALWA napisał(a):Śliczny piesio. Ja mam słabość do takich malutkich, nakolankowych piesków. Z mordki to on taki bardziej terrierowaty. Zastanawiam sie tylko co to jest ten "kojec interwencyjny"? Czy to znaczy, że on jest u kogoś na podwórku w kojcu, czy raczej na terenie Straży Miejskiej, kóra go przywiozła? Teraz jest lato, to takich bid jeszcze troche pewnie będzie, ale myślę, że taki maluch dość szybko powinien znaleźć miejsce u kogoś w domku. jezeli miasto nie ma schronu musza miec punkt przetrzyman zwierzat, po kwarantannie wywozka do schronu...przynajmniej tak jest w Pszczynie Quote
MALWA Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 A dzięki za podpowiedź. Teraz już wiem o co chodzi. A psiaka i tak szkoda do schronu. On taki malutki. A może jakiś domek tymczasowy by się dla neigo znalazl. Kurczę, szkoda biedaka. Mały taki, i z sierścią nie wiadomo co? Quote
PaulinKa030894 Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Witam. Przywiało i mnie tutaj do Was. Ta skóra na zdjęciu bardzo dziwnie wygląda. Skoro jest mowa że go swędzi może to być jakiś świerzb lub może jakaś grzybica nie wiem jak to odnosi się w stosunku do zwierząt ale trzeba to szybko skonsultować z lekarzem gdzie dokładnie pies przebywa ? Quote
tayga Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Pies jest w Gubinie (lubuskie). Najwiekszy problem w tym, że tutaj nie mam możliwosci zdiagnozowania choroby. To może być też stan zapalny spowodowany inwazja pcheł... a tych krwiopijców Pako miał setki. Został odpchlony i odrobaczony. Niewiele więcej mogę zrobić :( Quote
Roszpunka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Jessuu, jaka bida :-( Jaka szkoda, że psiak tak daleko, wzięłabym go na BDT ... Quote
tayga Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Roszpunka napisał(a):Jessuu, jaka bida :-( Jaka szkoda, że psiak tak daleko, wzięłabym go na BDT ... Nie mów tak... bo nazbieram na transport :) Quote
Roszpunka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Zbieraj - tylko myśl jeszcze o wsparciu na weta, bo sama niestety nie wyrobię :) Quote
tayga Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Roszpunka napisał(a):Zbieraj - tylko myśl jeszcze o wsparciu na weta, bo sama niestety nie wyrobię :) Od rana zaczynam akcję... Najgorzej będzie znaleźć transport, to 570 km. Ale nie ma rzeczy niemożliwych :) Quote
Roszpunka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Ile to jest kilometrów, to ja wiem. Gdyby było bliżej sama bym pojechała.Jeśli chcesz wiedzieć, jak żyją moje psiaki, zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/210606-Uratowana-spod-k%C3%B3%C5%82-samochod%C3%B3w-male%C5%84ka-Lilu-znalaz%C5%82a-domek-))) Quote
MALWA Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 [FONT=Times New Roman]Witam![/FONT] [FONT=Times New Roman]Poproszę konkretnie: co trzeba opłacić? ( pytam, bo nie wiem jeszcze co to jest takiego BDT ). Jeżeli chodzi o mnie to dorzucę się do kosztów dojazdu psiaka - 30 zł. Żal mi go strasznie... i jeśli ulitowała się nad nim jakaś dobra dusza ( czytaj: Roszpunka), to trzeba się szybko decydować. Aguś napisz mi czy mam wpłacić na Twoje konto, czy kto inny będzie zbierał kasę.[/FONT] Quote
Roszpunka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 BDT - bezpłatny dom tymczasowy Tak dokładniej - dom nie pobiera opłat za pobyt psa, zazwyczaj dostaje zwrot kosztów za karmę i opiekę weterynaryjną. Quote
MALWA Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 A, to będę teraz mądrzejsza ( wczoraj dowiedziałam się co to takiego kojec interwencyjny ). A co do propozycji BDT - wielkie dzięki dobra kobieto!!! Quote
Roszpunka Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Ja tylko mam nadzieję, że się uda zorganizować wszystko tak, aby psiak mógł do mnie wyjechać... Quote
MALWA Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tayga, napisz komu przelać kasę, bo tak jak pisałam wyżej do transportu mogę się dorzucić. Quote
tayga Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 MALWA napisał(a):Tayga, napisz komu przelać kasę, bo tak jak pisałam wyżej do transportu mogę się dorzucić. Dziękuję Aguś :) Chyba zacznę zbierać u siebie, tak będzie najprościej. Konto masz? Quote
tayga Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Roszpunka napisał(a):Ja tylko mam nadzieję, że się uda zorganizować wszystko tak, aby psiak mógł do mnie wyjechać... Właśnie dogrywam transport. Możesz podać mi swój nr? Albo jam chcesz to dryndnij do mnie... 602821394 :) Quote
Recommended Posts