Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='malawaszka']tu widzę odwrotnie niż u kotów, gdzie im więcej białego tym mniejsza szansa na dom :shock: no - nie liczą się tu czarne.... bo one przecież pecha przynoszą :mdleje:[/QUOTE]
Teoretycznie.... józwa ma całą białą szczeniuchę na dt i siedziiiiiii ;)

Ze dwa lata temu była u nas znajoma, zachwycona urodą naszej Sadie, po pół godzinie stwierdziła, że owszem na pierwszy rzut oka wybrałaby Sadie, ale przy poznaniu Lizka zyskuje tak dużo, że zostawia Sadie daleko w tyle.

Posted

[quote name='zerduszko']
Ze dwa lata temu była u nas znajoma, zachwycona urodą naszej Sadie, po pół godzinie stwierdziła, że owszem na pierwszy rzut oka wybrałaby Sadie, ale przy poznaniu Lizka zyskuje tak dużo, że zostawia Sadie daleko w tyle.[/QUOTE]

noo tylko, że niestety znaczna większość tych psiaków nie dostaje szansy bliższego poznania... :( jakby Dżinie na przykład ktoś dał taką szansę - ona bardzo zyskuje, ale nie... po co

Posted

Troche sie pogubiłam .Myslałam ,ze dwaj chłopcy czekoladowi zostali Bolek i Loleka,a dziewuszka ma juz dom. Robiłam ogłoszenia na chłopaków.To jest tak ,jak sie sporadycznie kuka na wątek.

Posted

Ja też tak myślałam, ale się pozmieniało, Zerduszko wyjaśniła.
Były 4 maluchy.
Dwie dziewczyny - biała i czekoladowa.
Dwóch chłopaków - czekoladowe synki ;-)

Brązowa dzieweczka była zarezerwowana.
Oglaszaliśmy jedną białą i dwa pieski-chłopców brązowych.

Tola, Bolek i Lolek.

Tylko Ci Państwo wydali zamiast zarezerwowanej brązowej - białą.
I mamy trzy brązowe maluchy do ogłaszania: jedną dziewczynkę i dwóch chłopców.
Jeden ma już zaklepany dom w Rybniku.
Została więc brązowa parka.
Uf.

Posted

Zerduszko - nie bij.
Zrobiłam mini ogłoszenie w Dzienniku.
Podałam Twój telefon.
Najwyżej będą dzwonić w niedzielę.
"Czekoladowe szczeniaki Bolek i Lola szukają dobrych domów".

Posted

To niedziela też???
Kurcze, mogłam rzeczywiście podac swój numer...
No nic.
Zobaczymy.
A może odsiejesz w ten sposób wytrwałych i tych, którzy zechcą przemyśleć do poniedziałku ;-)

Posted

[quote name='zerduszko']Teoretycznie.... józwa ma całą białą szczeniuchę na dt i siedziiiiiii ;) [/QUOTE]
2 miesiace kompletna cisza a dzisiaj 3 chetnych ;)
a tak przy okazji to zajrzyj pliz na pierdzielnik

a ja tam rozumiem ze ludzie kieruja sei wygladem
nawet jesli ktos ma dobrze poukladane w glowie to normalne ze przegl;adajac zdjecia w necie zainteresuje sie tym psem ktory bardziej mu sie podoba
przeciez i tak po charakterze nie moze wybierac bo nie wiem jaki jest pies a juz szczegolnie szczeniak

ja tam zawsze wzdycham na widok duuuzego jasnego i puchatego.....a potem w domu mam czarne i wcale nie za wielkie i wcale nie puchate :D

Posted

U dorosłego psa, to jak najbardziej wiadomo jaki pies jest. A co do wzdychania, to ja też mam pewne preferencje, ale tak jak Ty niekoniecznie mam je w domu :D Poszłaś do schroniska, nie było białych puchatych, to wzięłaś czarnego krótkowłosego :D

A co do charakteru jeszcze: wczoraj dzwoniła kobieta, dość rozsądnie brzmiąca, ale chciała psa o określonym charakterze - szczeniaka. Próbowałam jej wytłumaczyć, że szczególnie w przypadku kundelków jest to niemożliwe, ale nie wiem czy zrozumiała. Nie dałabym jej chyba psa, za duże prawdopodobieństwo, że za rok wróci.

Posted

[quote name='zerduszko']U dorosłego psa, to jak najbardziej wiadomo jaki pies jest. [/QUOTE]
niby tak ale te opisy ktore czsem sie czyta a rzeczywistosc to nie zawsze to samo ;)

Posted

[quote name='Jasza']Teraz to jestem ciekawa tej ściany...:roll:
Niech ciekawość Twoja będzie zaspokojona :lol:]
Izis szukała domu 1 dzień :lol:

Ami... tydzień

Na Jagodę po umieszczeniu tego foto w ogłoszeniach było kilka chętnych osób, mimo iż do końca życia będzie kotem chorym dekorujący glutami ściany i w skrócie jest wredna&niedotykalska.