Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jutro rano zadzwonię do Pani i jeżeli będzie to Jej pasować, to pojadę zaraz na wizytę.
Jeżeli nie - to we wtorek popołudniu - w poniedziałek mąż idzie na mecz.

Posted

Jestem po wizycie.
Jak dla mnie - dom bardzo fajny, głową nigdy nie ręczę, ale przeczucia mam dobre.
Pani mieszka sama, pracuje w domu, zawsze miała psy - szczenięce wybryki, zasikane mieszkanie i pogryzione buty nie są problemem ;-)
Na sterylizację się zgodziła i obiecała tego dopilnować.
Tola będzie wychodziła na spacery tylko z Panią, nie będzie wypuszczana sama - dopytałam o to, bo na poprzednich wizytach pewna Pani się dziwiła, że to coś złego.

Pani fajna, konkretna, miła.
Mieszkanie w porządku.
Tola może liczyć na spanko razem ze swoja nową opiekunką ;-)
Na wakacje jeździła najczęściej z psem - a jeżeli nie, to zostawał z Jej mamą.
Mama ma działkę - więc tam też bedą spędzać sporo czasu, kiedy jest ładna pogoda.

Przekazałam wszystko Zerduszko - decyzja należy do niej.

Posted

To jest dobry dom, od początku mi się taki wydawał. Dziś mam na tapecie królika i Mario z rozwolnienienm, więc nie mam czasu zajmować się sprawą szczylków. Robię ogłoszenia już tylko chłopcom. Padam jednym słowem.

Jaszko - dzięki :)

Posted

Szczerze mówiąc, chłopaki w kolorze czekolady są jak dla mnie o niebo przystojniejsi niż Tola.
No, ale o gustach sie nie dyskutuje. ;-)
Sama na razie robię ogłoszenia Jaszce i powoli mi idzie, oj, jak powoli...

LadySwallow radziła mi kiedyś, żebym ogłaszała szczeniaki zawsze pojedynczo, bo ludzie instynktownie wzbraniaja sie przed rozdzieleniem rodzeństwa.
Może to i racja?
Jutro im odświeżę Gumtree i Alegratkę.

Posted

Jasza napisał(a):
Szczerze mówiąc, chłopaki w kolorze czekolady są jak dla mnie o niebo przystojniejsi niż Tola.

Dla mnie tez, tym bardziej, ze widziałam domniemanego tatusia i jest o wiele ładniejszy niż mama, do której jest podobna Tola ;)

Posted

Jasza napisał(a):

LadySwallow radziła mi kiedyś, żebym ogłaszała szczeniaki zawsze pojedynczo, bo ludzie instynktownie wzbraniaja sie przed rozdzieleniem rodzeństwa.
Może to i racja?
Jutro im odświeżę Gumtree i Alegratkę.

Lepiej ogłaszaj pojedyńczo ... Tak na wszelki wypadek :)

Posted

Kurw....... ludzie wydali tą białą suczkę, zamiast czekoladowej która była zarezerwowana. To teraz są 3 czekoladowe pieski do adopcji: 2 pieski i 1 suczka. I zero domków, a koleś już coś przebąkiwał, że trzeba je pilnie zabrać.

Posted

Urodziły się 4 szczeniaki. Czekoladowa sunia była zarezerwowana od urodzenia i tylko ona miała przeżyć. To się źle skończy :(

Wczoraj gadałam z babą i... tak wydała Tolę.

Posted

[quote name='Jasza']A ta Pani ze Świętochłowic nie zabrała Toli?
Miała jechać dzisiaj, tak?
To może weźmie czekoladową?[/QUOTE]
Miała dzisiaj ją zabrać, ale jej już nie zabierze. A czekoladowe psy chyba nie są w jej guście. Ma mi dać znać.... Tak samo jak druga Pani zdecydowana na Tolę. Ale mną telepie :/

Posted

Uważajcie na babkę z Oświęcimia, mieszka w domu z córką, mają psa - ONkowatą Sabę.
Szuka psa "na kolanka".
Adoptowała Sonię - zwróciła po jednym dniu - goniła męża Jaagi tam i z powrotem.
Potem do mnie dzwonila w sprawie Jaszki, bez żalu wspominała o Soni, "teraz chce zdrowego psa" powiedziała.
Uważajcie.

Posted

Masz maila tej z Oświęcimia?

Też nie wiem co napisać. Psy zostaną utopione, bo mają kolor zły. Ja rozumiem charakter, wielkość, budowa ciała, lokalizacja, długość włosa, wiek, uroda... ale kolor? One wszystkie są takie same prawie. Zresztą to kundelki, diabli wiedzą jak będą wyglądać jak dorosną.

Posted

Do mnie też dzwoniła, ale ja bym jej po 2 pierwszych słowach nie dała psa.

Nikt w ogóle nie dzwoni. Jak powiem ludziom, że nie będę po psa i w najbliższych dniach nie zabiorę żadnego, to będzie po szczeniakach.