zerduszko Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 Halbinko dziękuje :) Jeszcze Iwonka promuje dzieciaki na akcji bodaj w Żywcu. Jasza, zaraz napiszę. Quote
Jasza Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Jutro rano zadzwonię do Pani i jeżeli będzie to Jej pasować, to pojadę zaraz na wizytę. Jeżeli nie - to we wtorek popołudniu - w poniedziałek mąż idzie na mecz. Quote
józwa Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 tu ci wstawilam szczyle http://kasiakowalska.pl/#/sos przeslalam wszystkie zdjecia ale jak widac wygrala tola:eviltong: ma powodzenie laciata;) Quote
zerduszko Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 Dzięki, teraz to już ją rozszarpią na pewno :lol: Quote
Jasza Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Jestem po wizycie. Jak dla mnie - dom bardzo fajny, głową nigdy nie ręczę, ale przeczucia mam dobre. Pani mieszka sama, pracuje w domu, zawsze miała psy - szczenięce wybryki, zasikane mieszkanie i pogryzione buty nie są problemem ;-) Na sterylizację się zgodziła i obiecała tego dopilnować. Tola będzie wychodziła na spacery tylko z Panią, nie będzie wypuszczana sama - dopytałam o to, bo na poprzednich wizytach pewna Pani się dziwiła, że to coś złego. Pani fajna, konkretna, miła. Mieszkanie w porządku. Tola może liczyć na spanko razem ze swoja nową opiekunką ;-) Na wakacje jeździła najczęściej z psem - a jeżeli nie, to zostawał z Jej mamą. Mama ma działkę - więc tam też bedą spędzać sporo czasu, kiedy jest ładna pogoda. Przekazałam wszystko Zerduszko - decyzja należy do niej. Quote
zerduszko Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 To jest dobry dom, od początku mi się taki wydawał. Dziś mam na tapecie królika i Mario z rozwolnienienm, więc nie mam czasu zajmować się sprawą szczylków. Robię ogłoszenia już tylko chłopcom. Padam jednym słowem. Jaszko - dzięki :) Quote
zerduszko Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Jutro sunia się przeprowadza. Pousuwałam Tolę z ogłoszeń i nastała cisza, grobowa. Martwię się, że nic nie znajdziemy dla chłopaków. Quote
Jasza Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Szczerze mówiąc, chłopaki w kolorze czekolady są jak dla mnie o niebo przystojniejsi niż Tola. No, ale o gustach sie nie dyskutuje. ;-) Sama na razie robię ogłoszenia Jaszce i powoli mi idzie, oj, jak powoli... LadySwallow radziła mi kiedyś, żebym ogłaszała szczeniaki zawsze pojedynczo, bo ludzie instynktownie wzbraniaja sie przed rozdzieleniem rodzeństwa. Może to i racja? Jutro im odświeżę Gumtree i Alegratkę. Quote
zerduszko Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Jasza napisał(a):Szczerze mówiąc, chłopaki w kolorze czekolady są jak dla mnie o niebo przystojniejsi niż Tola. Dla mnie tez, tym bardziej, ze widziałam domniemanego tatusia i jest o wiele ładniejszy niż mama, do której jest podobna Tola ;) Quote
fernari Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Jasza napisał(a): LadySwallow radziła mi kiedyś, żebym ogłaszała szczeniaki zawsze pojedynczo, bo ludzie instynktownie wzbraniaja sie przed rozdzieleniem rodzeństwa. Może to i racja? Jutro im odświeżę Gumtree i Alegratkę. Lepiej ogłaszaj pojedyńczo ... Tak na wszelki wypadek :) Quote
Jasza Posted August 8, 2011 Posted August 8, 2011 Teraz mi Piechcia podesłała watek maluszków CZTEROTYGODNIOWYCH..z ulicy... Nie wiem co się dzieje z ludźmi...:-( Quote
zerduszko Posted August 8, 2011 Author Posted August 8, 2011 Tak fajnie jest mieć szczeniaczki... Quote
zerduszko Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Kurw....... ludzie wydali tą białą suczkę, zamiast czekoladowej która była zarezerwowana. To teraz są 3 czekoladowe pieski do adopcji: 2 pieski i 1 suczka. I zero domków, a koleś już coś przebąkiwał, że trzeba je pilnie zabrać. Quote
Jasza Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Nie rozumiem??? Myślałam, że zarezerwowana była biała Tola??? Skąd czwarty pies??? Quote
zerduszko Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Urodziły się 4 szczeniaki. Czekoladowa sunia była zarezerwowana od urodzenia i tylko ona miała przeżyć. To się źle skończy :( Wczoraj gadałam z babą i... tak wydała Tolę. Quote
Jasza Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 A ta Pani ze Świętochłowic nie zabrała Toli? Miała jechać dzisiaj, tak? To może weźmie czekoladową? Quote
zerduszko Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 [quote name='Jasza']A ta Pani ze Świętochłowic nie zabrała Toli? Miała jechać dzisiaj, tak? To może weźmie czekoladową?[/QUOTE] Miała dzisiaj ją zabrać, ale jej już nie zabierze. A czekoladowe psy chyba nie są w jej guście. Ma mi dać znać.... Tak samo jak druga Pani zdecydowana na Tolę. Ale mną telepie :/ Quote
Javena Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Przeciez czekoladowe ,to sa piękne pieski. Mnie osobiscie bardzo sie podobają. Czy ten potencjalny Oświecim sie nie odezwał? Quote
Jasza Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Uważajcie na babkę z Oświęcimia, mieszka w domu z córką, mają psa - ONkowatą Sabę. Szuka psa "na kolanka". Adoptowała Sonię - zwróciła po jednym dniu - goniła męża Jaagi tam i z powrotem. Potem do mnie dzwonila w sprawie Jaszki, bez żalu wspominała o Soni, "teraz chce zdrowego psa" powiedziała. Uważajcie. Quote
zerduszko Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Masz maila tej z Oświęcimia? Też nie wiem co napisać. Psy zostaną utopione, bo mają kolor zły. Ja rozumiem charakter, wielkość, budowa ciała, lokalizacja, długość włosa, wiek, uroda... ale kolor? One wszystkie są takie same prawie. Zresztą to kundelki, diabli wiedzą jak będą wyglądać jak dorosną. Quote
Jasza Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 515 961 5.. lub 501 395 3.. Maila nie mam. I nikt sensowny nie dzwoni???? Quote
zerduszko Posted August 9, 2011 Author Posted August 9, 2011 Do mnie też dzwoniła, ale ja bym jej po 2 pierwszych słowach nie dała psa. Nikt w ogóle nie dzwoni. Jak powiem ludziom, że nie będę po psa i w najbliższych dniach nie zabiorę żadnego, to będzie po szczeniakach. Quote
Recommended Posts