Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Dzisiaj ma przyjechać jedno małżeństwo zainteresowane Bolusiem, a w sobotę spotykam się z jeszcze jednym małżeństwem, które szuka też małego pieska. Mam nadzieję, że uda się chociaż z jedną rodziną :) Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Oby, oby :) A jakby oba domki były fajne, to koniecznie trzeba zaproponować im innego psiaka :) Ps. Crys, fajny masz avatar :D Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jeśli masz jakiegoś psiaka na oku jeszcze do wydania to dawaj linka będę mogła i jednym i drugim pokazać :) Dziękuje :P Nie dało się z samym Bolkiem, Kayra ciągle się do niego pchała xD Niestety po wydaniu Bolusia moja sunia może być bardzo smutna :( Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/213523-4-malutkie-wystraszone-szczeniaczki-rodze%C5%84stwo-Mojej-Chocko-Porzucone-w-okopie!! i takie, brzydsze :( http://www.dogomania.pl/threads/213123-Malutkie-szczeniaczki-wraz-z-Mam%C4%85-w-schroniskowej-budzie...-Szukamy-DT-i-DS. Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Jakie brzydsze?? Wszystkie są słodkie :) Szkoda, że nie mam dużego domu z ogrodem zabrała bym z mamą wszystkie :) Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Niestety, ale takie niekudłate, nie łaciate są uważane za brzydsze. Też bym brała, szczególnie czarnuchy :) Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Foteczki :evil_lol: Psiaczki się bawią :) A co to takiego :cool1: Ej gdzie Ty idziesz z moim badylkiem!! :eviltong: Oddawaj to moje !! :eviltong: Quote
zuanna Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ludwik jest cuuuuuudny (ale ja to bym tego drugiego zabrała :evil_lol:) Quote
Jasza Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Matko, jakie on ma uszy!:loveu::diabloti::crazyeye: Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 zuanna napisał(a):Ludwik jest cuuuuuudny (ale ja to bym tego drugiego zabrała :evil_lol:) Ten "drugi" to ona :P Moja Kayra :D nie do wydania hihi :P Quote
Martika&Aischa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 A ja wczoraj miałam zaszczyt osobiście poznać Bolusia:loveu::loveu::loveu: Trzymam mocno kciuki za wspaniały domek :lol: Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Kamila możesz mi podać dokładną datę urodzenia Bolka?? Państwo są chętni go zabrać, niestety nie uśmiechało im się go kastrować. Ich pies, którego mają nie jest kastrowany. Co o tym myślisz?? Dzwoniłam do Ciebie, ale się nie dodzwoniłam. Quote
Martika&Aischa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Crys napisał(a):Kamila możesz mi podać dokładną datę urodzenia Bolka?? Państwo są chętni go zabrać, niestety nie uśmiechało im się go kastrować. Ich pies, którego mają nie jest kastrowany. Co o tym myślisz?? Dzwoniłam do Ciebie, ale się nie dodzwoniłam. W umowie adopcyjnej powinno być zaznaczone że mają obowiązek kastracji .....ja przynajmnie zawsze tego pilnuje! Kastracja chroni również psiaki od chorób ....niedawno odszedł Nelson o którego walczyłyśmy .....paskudny rak jądra! Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Ja wiem, że jest wymagane, ale wolałam napisać tutaj do Kamili. Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 On się urodził 28 lub 29 czerwca. Rozmawiałam z Panią, powiedziała, że go wykastrują i podpiszą umowę z takim punktem. Pewności nigdy mieć nie będziemy. Trzeba będzie tego dopilnować i tyle. Zastanawiam się czy by nie dopisać w umowie "Zobowiązuję się do okazania wydającemu książeczki zdrowia psa z poświadczonym przez lek. wet. wpisem o przeprowadzonym zabiegu kastracji". Może być? Quote
Saththa Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 [quote name='zerduszko']On się urodził 28 lub 29 czerwca. Rozmawiałam z Panią, powiedziała, że go wykastrują i podpiszą umowę z takim punktem. Pewności nigdy mieć nie będziemy. Trzeba będzie tego dopilnować i tyle. Zastanawiam się czy by nie dopisać w umowie "Zobowiązuję się do okazania wydającemu książeczki zdrowia psa z poświadczonym przez lek. wet. wpisem o przeprowadzonym zabiegu". Może być?[/QUOTE] Pewnie i powiedz ze i tak trzeba mieć taki wpis jak sie nie chce płacić podatku za psa więc i tak by musiała miec :lol: Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 [quote name='Saththa']Pewnie i powiedz ze i tak trzeba mieć taki wpis jak sie nie chce płacić podatku za psa więc i tak by musiała miec :lol:[/QUOTE] W każdym mieście z podatkami jest inaczej, u nas 80 zł od sztuki i kastracja ich nie obchodzi! Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Dobra! To trzymam kciuki za jutro. Wszystkiego i tak nie przewidzimy, a mi się kobitka wydaje bardzo fajna, z sercem i troszcząca się o psy. A edukacja też dobra rzecz. Quote
Crys Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 No ona tak, jej mąż troszkę mniej przyjazny się wydaje. Nawet umowy nie chciał przeczytać, chciał jak najszybciej od nas pojechać. A w tej umowie jest miejsce w punkcie 12, do jakiego okresu najpóźniej powinien zostać wykastrowany?? Po jakim czasie iść na pierwsza wizytę poadopcyjną? Dasz mi nr tej Pani bo mi zniknął z telefonu :/ Quote
zerduszko Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Hmm.... napisz do lipca 2012. Na po adopcyjną nie musisz iść, jak wszystko będzie ok. Poproś Panią o telefon albo sama zadzwoń po kilku dniach żeby dowiedzieć się jak się psiak zaaklimatyzował. Dopiero za rok prosiłabym Cię o zobaczenie tej książeczki. Hahaha, facet Pewnie na hasło kastracja chciał uciekać, żebyście i jego nie wyciachali. Hahahaha. Nie wiem jak tam jest u nich, ale mojemu mężowi to serio zwisa.... ja sie rozwodzę, martwię, a on "obojętnie" i "szybciej".... a potem chodzi po domu i tuli ;) Także może Pan tylko taki mruk z pozoru? Quote
Recommended Posts