Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj ma przyjechać jedno małżeństwo zainteresowane Bolusiem, a w sobotę spotykam się z jeszcze jednym małżeństwem, które szuka też małego pieska. Mam nadzieję, że uda się chociaż z jedną rodziną :)

Posted

Jeśli masz jakiegoś psiaka na oku jeszcze do wydania to dawaj linka będę mogła i jednym i drugim pokazać :)

Dziękuje :P Nie dało się z samym Bolkiem, Kayra ciągle się do niego pchała xD
Niestety po wydaniu Bolusia moja sunia może być bardzo smutna :(

Posted

zuanna napisał(a):
Ludwik jest cuuuuuudny (ale ja to bym tego drugiego zabrała :evil_lol:)

Ten "drugi" to ona :P
Moja Kayra :D nie do wydania hihi :P

Posted

Kamila możesz mi podać dokładną datę urodzenia Bolka??
Państwo są chętni go zabrać, niestety nie uśmiechało im się go kastrować.
Ich pies, którego mają nie jest kastrowany.
Co o tym myślisz??

Dzwoniłam do Ciebie, ale się nie dodzwoniłam.

Posted

Crys napisał(a):
Kamila możesz mi podać dokładną datę urodzenia Bolka??
Państwo są chętni go zabrać, niestety nie uśmiechało im się go kastrować.
Ich pies, którego mają nie jest kastrowany.
Co o tym myślisz??

Dzwoniłam do Ciebie, ale się nie dodzwoniłam.

W umowie adopcyjnej powinno być zaznaczone że mają obowiązek kastracji .....ja przynajmnie zawsze tego pilnuje!
Kastracja chroni również psiaki od chorób ....niedawno odszedł Nelson o którego walczyłyśmy .....paskudny rak jądra!

Posted

On się urodził 28 lub 29 czerwca. Rozmawiałam z Panią, powiedziała, że go wykastrują i podpiszą umowę z takim punktem. Pewności nigdy mieć nie będziemy. Trzeba będzie tego dopilnować i tyle. Zastanawiam się czy by nie dopisać w umowie "Zobowiązuję się do okazania wydającemu książeczki zdrowia psa z poświadczonym przez lek. wet. wpisem o przeprowadzonym zabiegu kastracji".

Może być?

Posted

[quote name='zerduszko']On się urodził 28 lub 29 czerwca. Rozmawiałam z Panią, powiedziała, że go wykastrują i podpiszą umowę z takim punktem. Pewności nigdy mieć nie będziemy. Trzeba będzie tego dopilnować i tyle. Zastanawiam się czy by nie dopisać w umowie "Zobowiązuję się do okazania wydającemu książeczki zdrowia psa z poświadczonym przez lek. wet. wpisem o przeprowadzonym zabiegu".

Może być?[/QUOTE]

Pewnie i powiedz ze i tak trzeba mieć taki wpis jak sie nie chce płacić podatku za psa więc i tak by musiała miec :lol:

Posted

[quote name='Saththa']Pewnie i powiedz ze i tak trzeba mieć taki wpis jak sie nie chce płacić podatku za psa więc i tak by musiała miec :lol:[/QUOTE]
W każdym mieście z podatkami jest inaczej, u nas 80 zł od sztuki i kastracja ich nie obchodzi!

Posted

No ona tak, jej mąż troszkę mniej przyjazny się wydaje.
Nawet umowy nie chciał przeczytać, chciał jak najszybciej od nas pojechać.

A w tej umowie jest miejsce w punkcie 12, do jakiego okresu najpóźniej powinien zostać wykastrowany??
Po jakim czasie iść na pierwsza wizytę poadopcyjną?
Dasz mi nr tej Pani bo mi zniknął z telefonu :/

Posted

Hmm.... napisz do lipca 2012. Na po adopcyjną nie musisz iść, jak wszystko będzie ok. Poproś Panią o telefon albo sama zadzwoń po kilku dniach żeby dowiedzieć się jak się psiak zaaklimatyzował. Dopiero za rok prosiłabym Cię o zobaczenie tej książeczki.

Hahaha, facet Pewnie na hasło kastracja chciał uciekać, żebyście i jego nie wyciachali. Hahahaha. Nie wiem jak tam jest u nich, ale mojemu mężowi to serio zwisa.... ja sie rozwodzę, martwię, a on "obojętnie" i "szybciej".... a potem chodzi po domu i tuli ;) Także może Pan tylko taki mruk z pozoru?