Jasza Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Chełmek jest pod Oświęcimiem??? To Javena tam ma siostrę chyba.... Quote
zerduszko Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Jasza napisał(a):Chełmek jest pod Oświęcimiem??? To Javena tam ma siostrę chyba.... Jeśli to ten Chełmek, to jest kilkanaście km. Rozpytuję kogo mogę o tymczas, pewnie zaraz po głowie dostanę :P Quote
Poker Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Tiaaaaaa, nie zapraszasz :mad: Nie mogę pomóc inaczej niż trochę w razie potrzeby finansowo. Halbina nie da rady , a moze Bianka1 spytać ,ma ogromne doświadczenie. Co tam , najwyżej mnie zabiją. A da się suczkę wysterylizować? To przecież jest też bardzo ważne. Quote
zerduszko Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Mówiłam, ze dostanę po głowie ;) Dzięki za pojawienie się. Poker napisał(a):A da się suczkę wysterylizować? To przecież jest też bardzo ważne. Tak, ludzie nawet się dołożą do sterylki (nie stać ich na całość, w Rybniku to ok. 350 zł). Bez takiej opcji już nie pomagam w szukaniu domków dla szczeniaków. Quote
lilo Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Przepraszam że tak późno ale teraz mam strasznie mało czasu , prosze piszcie na pw bo nieraz mogę czegoś nie doczytac :) Jakby trzeba było to modyfikujcie dowolnie :) To nie ich wina że urodziły się z przypadku. Że ich mama ma dzieci co pół roku. Że wielu ich braci i sióstr zostało w okrutny sposób zlikwidowanych bo nikt nie chciał kolejnych piesków. To nie ich wina że już w dniu narodzin skazane zostały na śmierc lub porzucenie. Są po prostu kolejnymi nieświadomymi życia dzieciakami które przez ludzką ignorancję przyszły na świat. Są śliczne , wesołe , energiczne i ciekawe życia. Interesuje je wszystko co nowe, chętnie poznają świat, lubią ludzi i zwierzęta. Po prostu - kochają życie. Bolek , Lolek i Tola – gdyby osoba o dobrym sercu nie obiecała im pomóc - już by nie żyły. Teraz bardzo potrzebują kochających domów. Takich które nie pozwolą aby te małe szczeniaczki poznały jak zły potrafi być świat. To malutkie 5 tygodniowe pieski. Całe życie przed nimi – dlatego wszystkiego muszą się dopiero nauczyc. Nauka czystości , chodzenia na smyczy i całego pieskiego życia dopiero przed nimi. W chwili obecnej przebywają w domu. Bardzo pilnie poszukują domków na całe życie lub przynajmniej tymczasowych – które pomogą im bezpiecznie czekac na najukochańszych nowych właścicieli. Przed adopcją piesków niezbędna jest wizyta przedadopcyjna oraz podpisanie umowy adopcyjnej. Kontakt w sprawie Bolka , Lolka lub Toli : 519 186 694 , zerduszko@wp.pl Quote
halbina Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Poker napisał(a):Tiaaaaaa, nie zapraszasz :mad: Nie mogę pomóc inaczej niż trochę w razie potrzeby finansowo. Halbina nie da rady , a moze Bianka1 spytać ,ma ogromne doświadczenie. Co tam , najwyżej mnie zabiją. A da się suczkę wysterylizować? To przecież jest też bardzo ważne. hmmm... mam sajgon = poważny remont, szczeniaka na dt (ma już prawie 4 mies., odebrałam ją z ds, bo strasznie się stresowała dzieckiem w chodziku, a może całą czwórką dzieci i się pochorowała), będę śledziła wątek... w ten weekend jest nasza akcja adopcyjna w centrum handlowym, mogę je poreklamować trochę, tylko niech mi ktoś wyśle ich zdjęcia na komórkę 793064211 i sms z namiarami na osobę odpowiedzialną (nie mam jak zrobić i wydrukować ogłoszenia dla nich papierowego... ale możecie też przesłać takie na email fundacji "Szara Przystań" i poprosić Formicę o pomoc. Quote
Jasza Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Lilo - pożyczę tekst i jutro zrobię nowe ogłoszenia. Quote
Paulina87 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Czy one szukają DT razem czy mogą osobno? Bo po uzgodnieniu z otoczeniem mogłabym wziąć jednego... tak myślę że Tolę albo Bolka bo mnie urzekły. Z trzema czy dwoma niestety jest więcej biegania (wiem bo miałam ostatnio 2 szczylki). Tylko kurcze jak z transportem do Poznania by było. Quote
zerduszko Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Lilo dzięki! :multi: Wszystkim dzięki za zainteresowanie :multi: Paulina87 napisał(a):Czy one szukają DT razem czy mogą osobno? Bo po uzgodnieniu z otoczeniem mogłabym wziąć jednego... tak myślę że Tolę albo Bolka bo mnie urzekły. Z trzema czy dwoma niestety jest więcej biegania (wiem bo miałam ostatnio 2 szczylki). Tylko kurcze jak z transportem do Poznania by było. Osobno jak najbardziej. Toli nie ma sensu wozić, bo kilka osób dzwoni o nią, tylko o nią i nie chcą chłopców. Tak myślę... ;) Transportu trzeba by poszukać, w taką trasę ja się nie piszę :shake: Co za wymiana by była, ja mam psa z Poznania :lol: Ps. Jakieś podpowiedzi jak przesłać fotę z kompa na komórkę? Quote
Paulina87 Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 No widzisz to może by coś się dało skombinować z transportem. Chociaż trasa daleka. Nie dziwię się, że o Tolę dzwonią... o moją poprzednią tymczasowiczkę, która wyglądała niemal identycznie prawie że się zabijali ;)... a jej siostra mniej urodziwa do teraz siedzi na DT i cisza. Quote
lilo Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 zrob komórka zdjęcie :) albo zdjęcie zdjęcia :) Quote
zerduszko Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 Znacie kogoś na wizytę z Rudy Śl.? Quote
pikola Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 zerduszko napisał(a):Znacie kogoś na wizytę z Rudy Śl.? Z Rudy Slaskiej jest Jusstyna85 Quote
zerduszko Posted August 4, 2011 Author Posted August 4, 2011 MartynaP napisał(a):Zapisuje maluchy pomoge w ogloszeniach Tak myślę, ze od teraz lepiej robić ogłoszenia samym chłopakom. One przy tej laleczce bledną :lol: Dziś nadrukowałam ogłoszeń papierowych z tablicy, ale ze zdjęciem suni, więc jutro przedrukuję. Quote
Jasza Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ja dzisiaj znalazłam pod firmą małą grubą jamniczkę i musiałam ją zawieźć do schroniska. Czuję się jak szmata... Muszę jej wątek założyć....nie potrafię się pozbierać.... Quote
józwa Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 zerduszko napisał(a): Ps. Jakieś podpowiedzi jak przesłać fotę z kompa na komórkę? wejdz na stronbe orange era czy co tam masz.zaloz sobie konto jesli nie masz i z tej strony mozesz wysylac darmowo(orange na pewno) sms i mms Quote
Javena Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Jasza napisał(a):Chełmek jest pod Oświęcimiem??? To Javena tam ma siostrę chyba.... Javena mieszka w Chełmku. Oświecim blisko ,ale nie znam go dokładnie. Wybaczcie wlazłam dopiero teraz .Wchodze tylko na moje bazarki i czasem cos mi sie uda wpisać. Internet raz jest ,raz nie ma. Strony przechodzą jak wielbład przez igielne ucho. O co chodzi z tym Oświecimiem.? Ps .Siostry mieszkają w Jaworznie.:) Quote
Jasza Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 To ja wiem przecież, ale siostra Twoja chyba w Oświęcimiu???? Quote
Javena Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Jasza napisał(a):To ja wiem przecież, ale siostra Twoja chyba w Oświęcimiu???? Ps .Siostry mieszkają w Jaworznie. Quote
zerduszko Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Tak o wizytę, ale to nic pewnego. Za to ktoś do wizyty w Rudzie pilnie poszukiwany. Quote
Javena Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 zerduszko napisał(a):Tak o wizytę, ale to nic pewnego. Za to ktoś do wizyty w Rudzie pilnie poszukiwany. Gdyby coś sie wyklarowało ,to pisać. Quote
ania z poznania Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Zerduszko, jeszcze jedna babka z Poznania, Daria, pisała na FB, że chciałaby zaoferować tymczas, może warto byłoby ją sprawdzić, odzywał się ktoś do niej? Quote
zerduszko Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 ania z poznania napisał(a):Zerduszko, jeszcze jedna babka z Poznania, Daria, pisała na FB, że chciałaby zaoferować tymczas, może warto byłoby ją sprawdzić, odzywał się ktoś do niej? Z tego co ja tam widzę, to ona chciała adoptować 2... a nie na tymczas? Quote
Recommended Posts