Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No cóż, ja systematycznie robię zbiórki po grosiku na Kornisza w mojej rodzinie, ale na razie wyszło tego 40 zł. Za dużo tych psów, za dużo potrzeb :shake: ...

Posted

zgodnie z obietnicą wplacilam dziś dla Korniszka na AFN :lol:
a w niedzielę kończą się dwie moje aukcje na bazarku, to jeszcze coś dla niego wplynie na konto !

jak psiak się czuje ? jak lapka ?

Posted

Dzisiaj z nim trochę biegałam. W porównaniu do tego co było, to już bardzo ładnie obciąża chorą łapkę :grins: . W najbliższym czasie zawiozę go do lecznicy w Kielcach, niech jeszcze raz go obejrzą i ostatecznie zadecydujemy co do operacji. Mam tutaj jedno ogrzewane pomieszczenie, więc może jakoś sobie poradzę po zabiegu.
W środę zaszczepię go na wściekliznę i wirusowe.
Kornisz jest kochany, kiedy odchodzę, to wciska nosek w kraty i piszczy... :placz:

Posted

Dzisiaj zaszczepiony. Zostaje jeszcze operacja łapki i ewntualnie kastracja (nie z powodu jakiejś przejawianej agresji, ale mam zasadę że wszystkich moich podopiecznych, i suki i psy, sterylizuję).

Posted

Przed chwilą sprawdzałam - na koncie Kornisza jest 184 zł. Nadal zbieramy. Jesteśmy wstępnie umówieni na przyszły czwartek na zabieg. Najpierw jeszcze raz go obejrzą - jest jakaś szansa, że nie trzeba będzie operować, ale raczej nikła... Zobaczymy.
Gdyby się tak szczęśliwie udało, to przeskarpetkujemy zebrane pieniądze na "psy z Kielc".

Posted

Niestety, na badaniu okazało się, że łapa mu jednak "lata". Więc jednak operacja.
Wstępnie jesteśmy umówieni na następny tydzień przed świętami.

W sumie to może i dobrze - będzie zabieg, rehabilitacja, jest młody, więc powinno się udać... A myślę sobie, że u nikogo innego w dzisiejszym cudownym świecie nie miałby szans na taką operację, kto by się tam zajął jakąś łapą, już słyszałam taką opinię "że przecież od tego nie zdechnie, więc po co wydawać pieniądze" :angryy: .

Posted

:lol: dobrze , że termin operacji juz ustalony , bo niestety przy zerwaniu więzadla to jedyny sposób na przywrócenie pelnej sprawności lapki !
zobaczycie , wszystko pójdzie dobrze !!!!
na AFN kwota dla Kornisza jeszcze się troszkę powiększyla , a może jeszcze ktoś zechce wplacić ?
napiszcie , kiedy operacja , to będziemy trzymać kciuki za chlopaka -a narazie glaski i mizianka dla piesa :lol:

Posted

Śliczne Twoje i mamy sa prace, które wystawiłas. Ja obecnie tez zbieram na sunię z mojego tymczasu.
Trzymam kciuki za duży dochód z aukcji :multi:
Korniszku- trzymaj sie dzielnie :loveu: