Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W czwartek byliśmy z Korniszem w lecznicy. Jednak wet podjął decyzję, że trzeba mu założyć usztywnienie. Dali mu głupiego jasia, żeby się nie wierzgał i założyli takie coś, jakby gips, ale znacznie twardszy, na bazie żywicy i czegoś tam (specjalny dla zwierząt, żeby sobie ich nie pogryzły i nie zdjęły).

Ma go nosić przez 3 tygodnie, ja mam sprawdzać, czy mu nie puchną opuszki przy tej łapie, bo to by znaczyło, że usztywnienie ma założone za ciasno. Ale jak na razie wszystko jest w porządku.

Kornisz był zdumiony :eek3: , że ma teraz lekki przechył na tył i nie może tak hulać z Hawrą. No ale cóż, musi się przyzwyczaić, to dla jego dobra.

Posted

Korniszku- co ci założyli? No co kochany? Brykać teraz z Hawrą nie mozesz zabardzo bidulku mały. Ale to wszystko dla twojego dobra Korniszku.
Hopaj Korniszku do góry!

Posted

Dzisiaj, kiedy sprzątałam im kojec, to szalały jak dwa głupki :lol: . Korniszowi już w ogóle nie przeszkadza w bieganiu usztywnienie. Gdzieś za 2 tygodnie będziemy mu to zdejmować.
A tak swoją drogą, to kiedy czytam wątek kielecki (np. ostatnio Thora), to myślę, że te moje jędrzejowskie nic takiego strasznego nie przeżyły i teraz są takie szczęśliwe, że mam poważne obawy, czy adopcja dobrze im zrobi...:roll: . Wiem, że nie powinnam tak pisać, tylko że są biedne i szukają domku, bo blokują mi miejsca dla innych potrzebujących... Ale nie wyobrażam sobie, że Kornisz z Hawrą mogłyby być rozdzielone, a przecież jeśli nikt nie chce ich w pojedynkę, to co dopiero dwa na raz!

Posted

Jest szansa na dom dla Kornisza, ale poszukujemy kogoś do zrobienia kontroli przedadopcyjnej w ZWOLENIU (niedaleko Radomia). Pilna sprawa!!
Kornisz miałby dom razem z Hawrą!!
Czy jest ktoś z tych okolic :???: ?

Posted

Potter, takie namiary znalazlam na mapie dogo:
RADOM
Ania-tygrysiczka

kom.602-666-546
gg 2992912
mail tygrysiczka88[małpa]o2.pl
NET – stały dostęp
DTA – tylko 1 –2 doby
FOTO
Wolontariusz w schronisku w Radomiu
RADOM
*Stokrotka*
gg: 4550828
e-mail: krotkaa[małpa]onet.eu
NET
AUKCJE
OGL/PRASA
OGL/PLAKAT
XERO – czarno-białe
BANNERKI
U/TECH ABC
RADOM
Voess (Bartłomiej z Mamą Kasią)
tel. 500-261-364
gg 5498448
mail bgromski[małpa]wp.pl
NET- stały dostęp
FOTO
BANERKI
RADOM
wlodi
kom. 500 041 399
mail wlodi(małpa)schronisko.radom.pl
NET - stały dostęp
DTA - tylko małe lub uległe psy (mój onek jest bardzo dominujący
WIZ/dom
WIZ/poadopcyjna
AUTO - (ok. 30 km)
FOTO

oprócz tego z Radomie są chyba jeszcze osoby o nickach Red i Dorka

Posted

i jeszcze jest Tamiczek:
Tamiczek
gg:6023943

tel.kom 505 664 984
e-mail:tamiczek123 /kuku/buziaczek.pl,
NET - Stały dostęp
DT dla psów na okres wakacyjny(mieszkanie w bloku, czwarte piętro)
DTA (na kilka dni)
Pomoc przy stronach internetowych, banerkach itp.
DT Chomik, świnka, papuzka (dysponuje dwiema klatkami)
Nocleg dla opiekuna z psem/bez psa:
Oczywiście
U/Krawieckie: mama jest krawcową, może pomóc
Wolontariat w schronisku, Radom

Posted

Zgłaszam się.
Wczoraj przez południem Hawra i Kornisz pojechały do Zwolenia, do nowego domu. To chyba cud, że udało się je wyadoptować w jedno miejsce :bigcool: .
Państwo wydają się w porządku, nawet jak dla mnie, a jestem strasznie podejrzliwą jędzą :watpliwy: . Jednak postaram się znaleźć kogoś do kontroli, a jeśli nie, to pojadę sama.
Mam otrzymać zdjęcia z nowego miejsca, kiedy to nastąpi, to wkleję je na wątek. Dzisiaj dostałam SMS, że pieski dokazują ... Szybkie bestie, nie?

Bardzo za nimi tęsknię, jadę do przytuliska, a tam pusty kojec...:-( . Bosche, co to za durna robota - szukasz człowieku domów dla psów, stajesz na głowie, a jak już pojadą, to też źle...:icon_roc: .

Nie miałam głowy do zrobienia jakiś ładnych zdjęć na pożegnanie.

Posted

Dziekuje za zawiadomienie. Postaram się wykombinować cos jak najszybciej, chce żeby pojechsałą ze mną jeszcze Maltanka, ona ma samochód i foto jakby co to jeszcze dam znać

Posted

ale super wiadomości od samego rana :multi: :multi: :multi:
udalo się ! i to jeszcze razem , no , no !!!!
wszystkiego dobrego psiaki :loveu: ,w nowym domu nie rozrabiajcie za bardzo , przynajmniej na początku :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Potter - to musiało byc wzruszające pożegnanie? :iloveyou:
Dokonałaś CUDU, że one razem wspóllnie poszły do DOMU!:Cool!:

:sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb:
Gratulacje! :klacz::cool2:

Posted

HUUUUUUUURA :laola:
Tydzień mnie nie było i na samo wejście dzisiaj takie cudne wiadomości :multi: :multi: :multi:
Ależ się cieszę :cunao: Ale im się udało! Kornisz i Hawrunia razem- już na zawsze!
Potter :Rose:

Posted

Ja też się cieszę, chociaż mi trochę pusto.

Chciałam podziękować wszystkim, którzy podciągali ten wątek i interesowali się losem Hawry i Kornisza

:iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou:

Doceniam troskę, bo wiem, ile jest potrzebujących psów w woj. świętokrzyskim i w całej Polsce. Te dwa psy, które znalazły nowy dom, to kropla w morzu potrzeb, ale cieszmy się chociaż z tego. To zawsze dwie psie duszyczki więcej uratowane od pewnej śmierci.

Kiedy tylko otrzymam zdjęcia - zamieszczę je na forum.