Roxana Posted January 11, 2007 Posted January 11, 2007 -dalej domku nie ma? Korniszek wskakuje do góry :multi: Quote
Roxana Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 I jak tam Korniszku? Hopkaj do góry kochany :multi: Quote
erka Posted January 12, 2007 Posted January 12, 2007 Podnosimy Kornisza, ale prosze pamiętać,że on ma przyjaciółkę-Hawrę, z którą chciałby iść do nowego domu.:lol: Quote
Potter Posted January 13, 2007 Author Posted January 13, 2007 W czwartek byliśmy z Korniszem w lecznicy. Jednak wet podjął decyzję, że trzeba mu założyć usztywnienie. Dali mu głupiego jasia, żeby się nie wierzgał i założyli takie coś, jakby gips, ale znacznie twardszy, na bazie żywicy i czegoś tam (specjalny dla zwierząt, żeby sobie ich nie pogryzły i nie zdjęły). Ma go nosić przez 3 tygodnie, ja mam sprawdzać, czy mu nie puchną opuszki przy tej łapie, bo to by znaczyło, że usztywnienie ma założone za ciasno. Ale jak na razie wszystko jest w porządku. Kornisz był zdumiony :eek3: , że ma teraz lekki przechył na tył i nie może tak hulać z Hawrą. No ale cóż, musi się przyzwyczaić, to dla jego dobra. Quote
Roxana Posted January 13, 2007 Posted January 13, 2007 Korniszku- co ci założyli? No co kochany? Brykać teraz z Hawrą nie mozesz zabardzo bidulku mały. Ale to wszystko dla twojego dobra Korniszku. Hopaj Korniszku do góry! Quote
Potter Posted January 18, 2007 Author Posted January 18, 2007 Dzisiaj, kiedy sprzątałam im kojec, to szalały jak dwa głupki :lol: . Korniszowi już w ogóle nie przeszkadza w bieganiu usztywnienie. Gdzieś za 2 tygodnie będziemy mu to zdejmować. A tak swoją drogą, to kiedy czytam wątek kielecki (np. ostatnio Thora), to myślę, że te moje jędrzejowskie nic takiego strasznego nie przeżyły i teraz są takie szczęśliwe, że mam poważne obawy, czy adopcja dobrze im zrobi...:roll: . Wiem, że nie powinnam tak pisać, tylko że są biedne i szukają domku, bo blokują mi miejsca dla innych potrzebujących... Ale nie wyobrażam sobie, że Kornisz z Hawrą mogłyby być rozdzielone, a przecież jeśli nikt nie chce ich w pojedynkę, to co dopiero dwa na raz! Quote
Potter Posted January 20, 2007 Author Posted January 20, 2007 Jest szansa na dom dla Kornisza, ale poszukujemy kogoś do zrobienia kontroli przedadopcyjnej w ZWOLENIU (niedaleko Radomia). Pilna sprawa!! Kornisz miałby dom razem z Hawrą!! Czy jest ktoś z tych okolic :???: ? Quote
jotpeg Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 Potter, takie namiary znalazlam na mapie dogo: RADOM Ania-tygrysiczka kom.602-666-546 gg 2992912 mail tygrysiczka88[małpa]o2.pl NET – stały dostęp DTA – tylko 1 –2 doby FOTO Wolontariusz w schronisku w Radomiu RADOM *Stokrotka* gg: 4550828 e-mail: krotkaa[małpa]onet.eu NET AUKCJE OGL/PRASA OGL/PLAKAT XERO – czarno-białe BANNERKI U/TECH ABC RADOM Voess (Bartłomiej z Mamą Kasią) tel. 500-261-364 gg 5498448 mail bgromski[małpa]wp.pl NET- stały dostęp FOTO BANERKI RADOM wlodi kom. 500 041 399 mail wlodi(małpa)schronisko.radom.pl NET - stały dostęp DTA - tylko małe lub uległe psy (mój onek jest bardzo dominujący WIZ/dom WIZ/poadopcyjna AUTO - (ok. 30 km) FOTO oprócz tego z Radomie są chyba jeszcze osoby o nickach Red i Dorka Quote
jotpeg Posted January 20, 2007 Posted January 20, 2007 i jeszcze jest Tamiczek: Tamiczek gg:6023943 tel.kom 505 664 984 e-mail:tamiczek123 /kuku/buziaczek.pl, NET - Stały dostęp DT dla psów na okres wakacyjny(mieszkanie w bloku, czwarte piętro) DTA (na kilka dni) Pomoc przy stronach internetowych, banerkach itp. DT Chomik, świnka, papuzka (dysponuje dwiema klatkami) Nocleg dla opiekuna z psem/bez psa: Oczywiście U/Krawieckie: mama jest krawcową, może pomóc Wolontariat w schronisku, Radom Quote
Potter Posted January 22, 2007 Author Posted January 22, 2007 Zgłaszam się. Wczoraj przez południem Hawra i Kornisz pojechały do Zwolenia, do nowego domu. To chyba cud, że udało się je wyadoptować w jedno miejsce :bigcool: . Państwo wydają się w porządku, nawet jak dla mnie, a jestem strasznie podejrzliwą jędzą :watpliwy: . Jednak postaram się znaleźć kogoś do kontroli, a jeśli nie, to pojadę sama. Mam otrzymać zdjęcia z nowego miejsca, kiedy to nastąpi, to wkleję je na wątek. Dzisiaj dostałam SMS, że pieski dokazują ... Szybkie bestie, nie? Bardzo za nimi tęsknię, jadę do przytuliska, a tam pusty kojec...:-( . Bosche, co to za durna robota - szukasz człowieku domów dla psów, stajesz na głowie, a jak już pojadą, to też źle...:icon_roc: . Nie miałam głowy do zrobienia jakiś ładnych zdjęć na pożegnanie. Quote
tamiczek Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Dziekuje za zawiadomienie. Postaram się wykombinować cos jak najszybciej, chce żeby pojechsałą ze mną jeszcze Maltanka, ona ma samochód i foto jakby co to jeszcze dam znać Quote
Toska Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 ale super wiadomości od samego rana :multi: :multi: :multi: udalo się ! i to jeszcze razem , no , no !!!! wszystkiego dobrego psiaki :loveu: ,w nowym domu nie rozrabiajcie za bardzo , przynajmniej na początku :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
erka Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Naprawdę, to niesamowita sprawa,że udało się znaleźć domek dla dwójki!:loveu: Życzymy powodzenia parze przyjaciół!:lol: Quote
mag.da Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 :klacz: Powodzenia w nowym domu dla psiaków! Quote
jotpeg Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 Potter - to musiało byc wzruszające pożegnanie? :iloveyou: Dokonałaś CUDU, że one razem wspóllnie poszły do DOMU!:Cool!: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: :sweetCyb: Gratulacje! :klacz::cool2: Quote
Roxana Posted January 23, 2007 Posted January 23, 2007 HUUUUUUUURA :laola: Tydzień mnie nie było i na samo wejście dzisiaj takie cudne wiadomości :multi: :multi: :multi: Ależ się cieszę :cunao: Ale im się udało! Kornisz i Hawrunia razem- już na zawsze! Potter :Rose: Quote
Potter Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 Ja też się cieszę, chociaż mi trochę pusto. Chciałam podziękować wszystkim, którzy podciągali ten wątek i interesowali się losem Hawry i Kornisza :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: :iloveyou: Doceniam troskę, bo wiem, ile jest potrzebujących psów w woj. świętokrzyskim i w całej Polsce. Te dwa psy, które znalazły nowy dom, to kropla w morzu potrzeb, ale cieszmy się chociaż z tego. To zawsze dwie psie duszyczki więcej uratowane od pewnej śmierci. Kiedy tylko otrzymam zdjęcia - zamieszczę je na forum. Quote
malluttka_nawarzyce Posted January 24, 2007 Posted January 24, 2007 Ciesze sie straszie ze Hawra znalazla dom i to ze swoim przyjacielem:):lol: to ja a wlasciwie moja mama zadzwonila do TOZ'u i tak znalazla sie tam Hawra,ciesze sie ze znalezliscie jej dom:)jestescie wielcy:):)pozdrawiam:):) Quote
Potter Posted January 24, 2007 Author Posted January 24, 2007 malluttka nawarzyce witamy na Dogo :lol: Mam nadzieję, że nie skończy się na jednym poście? Oto link do wątku innych świętokrzyskich psów w potrzebie: http://static.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33042 Quote
Roxana Posted January 25, 2007 Posted January 25, 2007 Ja bardzo poproszę jak będa już o nowe foteczki tej dwójki szczęśliwców :loveu: Alez mi się gębucha śmieje... :lol: Quote
Recommended Posts