Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

He, he... Kornisz tak się rozpuścił, że nie chce w ogóle wyłazić na podwórko, muszę go wynosić, żeby się wysikał... A jeszcze niedawno błąkał się przemoczony po ulicach... No cóż, jutro wraca do kojca, a w poniedziałek zdejmiemy szwy.

Posted

Roxana napisał(a):
I jak Korniszek? Dołączył już do swojej Hawruni? :razz:

Dzisiaj Kornisz będzie już z Hawrą, czy mu się to podoba czy nie...:razz: .
Czy Kornisz ma założoną aukcję na Allegro? Co do tekstu, to Bosche nie wiem... można przeciąć to wszystko z mojego pierwszego postu, bo ja nie umiem pisać rzewnych kawałków :roll: .

Posted

Oprócz kosztów leczenia Kornisza, muszę dać jeszcze parę złotych za opiekowanie się Hawrą i Korniszem temu mojemu panu, który z dobroci serca przygarnia wszystkie bezdomne psy z Jędrzejowa. On oczywiście nigdy nie mówi o pieniądzach, ale mi jest zawsze głupio :oops: , kiedy podsyłam mu następnego psiaka, dlatego od czasu do czasu staram się coś mu jednak zapłacić. On specjalnie dla nich zbudował nową budę i je karmi tak, że oba przytyły w ciągu 2 miesięcy po 3 kg :loveu: .

Posted

O Korniszu mogę powiedzieć to samo co o Hawrze:

Czy lubi dzieci? - nie wiem :roll: , bo nigdy w pobliżu żadnych nie było, żeby eksperymentalnie sprawdzić... Ale myślę, że tak delikatny i grzeczny piesek nie mógłby zrobić nikomu krzywdy, nawet jakiemuś smarkaczowi (może trzeba odwrócić pytanie: czy dziecko nie zrobi krzywdy psu?).

Tekst na Allegro bardzo dobry, nie mam nic do dodania, oprócz tego, że Kornisz nie jest taki malutki, to jest średni pies, do połowy łydki i waży już 17 kg (ważony przed kastracją). Aha i trzeba dodać, że wykastrowany, jeśli tego nie napisałaś...

Posted

Szwy zdjęte, wszystko się ładnie zagoiło. Szalały dzisiaj z Hawrą. W czwartek jadę z nim jeszcze raz do lecznicy, żeby podjęli ostateczną decyzję co do łapy. Ale dzisiaj, ani razu nie kulał, chyba przez te 10 dni po kastracji, kiedy siedział w cieple, jeszcze mu się poprawiło :multi: .

Posted

Dzisiaj ponownie rozwiesiłam w jędrzejowskich lecznicach plakaciki z Korniszem. Sama je zrobiłam :eek3: , więc bardzo proste - zdjęcie i tekst w 1 os. l.p. Może coś pomogą.

Posted

Dzisiaj mamy z Korniszem wizytę w lecznicy w Kielcach. Ostatecznie się okaże, czy zakładają mu usztywnienie i będzie brał sterydy, czy tylko sterydy, czy w ogóle obędzie się bez niczego, bo jego organizm sam się zregenerował. Mam nadzieję , że już nic mu nie będą robić :roll: , wtedy by zostało więcej pieniędzy na koncie na utrzymanie jego i innych świętokrzyskich psów.