Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tydzień temu przygarnęłam Kornisza, młodego (ok. 1,5 roku) kundelka. Od dłuższego czasu błąkał się po ulicach Jędrzejowa. Był chudy jak szkielet i nie chodził na tylną prawą łapę. Przez te kilka dni zdążyłam go odpchlić, odrobaczyć i trochę podkarmić.
Ponieważ dalej nie używał łapki, wczoraj wieczorem zawiozłam go do lecznicy Kwiecińskich. Niestety okazało się, że, prawdopodobnie w wyniku mocnego uderzenia, ma zerwane więzadło krzyżowe w stawie kolanowym :-( . Jedynym sposobem leczenia tego typu urazów jest operacja. Koszt wyniesie ok. 300 zł (najdroższy jest implant wszczepiany w tkankę). Oczywiście bez tego zabiegu Kornisz może żyć, ale nigdy nie będzie w pełni sprawny.
Dlatego obecnie zbieramy pieniądze na operację.
Wszystkich chętnych pomóc, prosimy o wpłaty na konto AFN z dopiskiem "Kornisz".
Zdjęcia Kornisza ma Erka i postara się jak najszybciej je zamieścić. Dołączę też zdjęcie opinii weterynaryjnej.

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

JUż wysłałam zdjęcia mag.dzie i zaraz będą .
Kornisz bez sprawnej łapki ma bardzo małe szanse na adopcję.
Dlatego bardzo prosimy o wpłaty na operację/ na AFN/, o której pisze Potter.

Posted

Kornisz przybrał na wadze i zaczął nawet trochę obciążać chorą łapkę. Weterynarz stwierdził, że jest możliwe ( oczywiście pod warunkiem, że pies będzie przebywał w dobrych warunkach), żeby organizm sam zregenerował część uszkodzenia, ale nigdy całe.

Jutro postaram się zrobić zdjęcie opinii weterynaryjnej i może w końcu nauczę się sama wklejać zdjęcia (o ile przebrnę przez tą cudną instrukcję ;) ).

Posted

Kornisz jest teraz w takim prywatnym przytulisku, w boksie. Nie wiem czy on będzie mógł zostac tam po operacji.

Prosimy o wpłaty na jego zabieg na AFN.

Posted

nie czekajcie długo z operacją , samo się nie "naprawi"-
moja Tosia miała zerwane wiązadło w prawym kolanie , więc wiem jak to jest -potrzebny dobry ortopeda i jak wszystko pójdzie dobrze , to się zagoi bez śladu.
zaraz po pierwszym postaram się coś wpłacić dla Kornisza , spróbuję też coś wystawić na bazarku !

Posted

Przecież nie zwlekam celowo z tą operacją. Gdybym miała potrzebną kwotę, już dzisiaj zawiozłabym go na zabieg.

W tzw. międzyczasie muszę go doprowadzić do ładu - odpchlić, odrobaczyć (teraz 2 tura), podkarmić, poza tym miał okropną ranę na wewnętrznej części tej chorej łapki, teraz częściowo już zagojoną.

Dzisiaj Kornisz siedzi smutny i wyje :-( , bo jego nowa koleżanka z boksu (Hawra http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=2495443#post2495443), z którą zdążył sie już zaprzyjaźnić, była dzisiaj na sterylizacji i po zabiegu wzięłam ją do mieszkania.

Jeszcze kilka zdjęć Korniszka:

Posted

wystawiłam na bazarku dwie aukcje dla Kornisza -zaglądnijcie tam :lol: - może uzbieramy dla niego choć parę złotych ?? :lol:

proszę wygłaskać piesa :loveu: od cioci Toski !!!

Posted

Korniszek jest cudowny , przywiązał się do Hawry, jakby były razem od szczeniaka :loveu: . Na razie siedzi sam w kojcu, bo Hawra jest po sterylizacji i chyba nie jest tym zachwycony.
Ale już ładnie biega po podwórku i sierść mu zaczęła błyszczeć.

Zastanawiam się co będzie, jeśli nie uda się uzbierać pieniędzy na zabieg :shake: . Czekam z utęsknieniem na wypłatę, może wtedy...

Posted

Potter napisał(a):

Zastanawiam się co będzie, jeśli nie uda się uzbierać pieniędzy na zabieg :shake: . Czekam z utęsknieniem na wypłatę, może wtedy...

uda się uzbierać :lol: , dogomaniacy pomogą :lol: