Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 104
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hej dziewczyny znacie mnie co niektóre ze smutnego wątku o padaczce i porażce Wegi.Wega była całym moim psim światem,zgasła ,ale pustka jest nie do zniesienia...

W związku z tym chciałabym dowiedzieć się czegoś o Mary,bo wiem tylko,że kotów nie lubi...Takie na razie niezobowiązujące pytanko...

Posted

już
Mary ma skomplikowana osobowość, to sunia dominujaca w stosunku do psów i lękliwa w stosunku do ludzi ale do czasu, potrzebuje konsekwencji i delikatnej stanowczosci przede wszystkim. Bedzie dobrze czuła sie w mieszkaniu, samotne pozostawanie w ogrodzie(nawet z psami) ją przeraza. Nie cierpi nowości, nowych nieznanych jej ludzi, nowych miejsc, stresuje ją to, lubi i akceptuje to co zna. Nie wiem jak wychowała sie z dzieckiem ale ja bym jej z dzieckiem nie zostawiła, ma kilka nawyków z poprzedniego domu, szarpie za rękawy, nogawki, atakuje grabie, miotły, szczotki. Ma silny instynkt drapieżcy, lubi gonić małe zwierzęta zające , szczeniaki, koty( :( ) Potrafi się opanować ale jak sie okazało nie zawsze.....
To typowy bokser- pieścioch i wściekus ale prowadzony dośc sliną ręką, lubi czuć nad sobą przewodnika inaczej zaczyna próbować swoich sił.
ta sunia potzrebuje zrozumienia i miłosci w psim tego słowa znaczeniu.....