Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozmawiałam z Izą
z Regą jakby lepiej
znów zaczęły jej koty przeszkadzać więc wraca do normy ;)

niestety skończyła jej się karma
nieśmiało zapytam: może ktoś zechce wesprzeć karmą kaukazią staruszkę?

edit. to prawda, u Biafry jest kaukazi raj :)
ale rozumiem też Izę,
to jednak straszne obciążenie psychiczne

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

3 x napisał(a):
rozmawiałam z Izą
z Regą jakby lepiej
znów zaczęły jej koty przeszkadzać więc wraca do normy ;)

niestety skończyła jej się karma
nieśmiało zapytam: może ktoś zechce wesprzeć karmą kaukazią staruszkę?

edit. to prawda, u Biafry jest kaukazi raj :)
ale rozumiem też Izę,
to jednak straszne obciążenie psychiczne

mogę kupić. ta sama może być?

ja też rozumiem Izę bo sama mam jednego staruszka i łapię się n tym, że jak spi to patrzę czy oddycha...

Posted

mmmonika napisał(a):
mogę kupić. ta sama może być?

ja też rozumiem Izę bo sama mam jednego staruszka i łapię się n tym, że jak spi to patrzę czy oddycha...

Może być. Bardzo jej ta karma smakowała.
Dziękuję :calus:

Posted

Szarotka napisał(a):
Pozdrowienia dla Regi. W przyszlym tygodniu wybieram sie do Lanckorony, jestem ciekawa czy jestes daleko od centrum ???

Jakieś 10-12 km od CENTRUM :roflt:
ps. za punkt centrum przyjęłam tabliczkę z napisem RYNEK

Jak bedziesz wiedziała kiedy dokładnie to daj znać, jakoś się umówimy.
Najlepiej sms bo z zasięgiem kiepsko ;) 692 33 44 33

Posted

Biafra napisał(a):
Jakieś 10-12 km od CENTRUM :roflt:
ps. za punkt centrum przyjęłam tabliczkę z napisem RYNEK

Jak bedziesz wiedziała kiedy dokładnie to daj znać, jakoś się umówimy.
Najlepiej sms bo z zasięgiem kiepsko ;) 692 33 44 33

Niestety nie wiem czy moja komorka bedzie dzialac, bo dostalam ja od kuzynki i troche szwankuje.
Ja mysle, ze zatrzymam sie na jedna noc w Willi Tadeusz, jezdzilam tam lata temu dosyc czesto. Prawdopodobnie przyjade do Lanckorony w przyszlym tygodniu
w srode lub czwartek, ale jak juz cos ustale to dam znac. Przyjade autobusem z moja Mama :):) bo Mama chce zobaczyc Lanckorone, tez jezdzila tam stale ze 30 lat temu.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...
Posted

Rega dosyć stabilnie, bez zmian. Większość dnia leży i ogląda okolicę.
Ożywia się tylko przy jedzeniu.

Teraz głównie jej gotuję ciepłe mięso z ryżem, bo jest bardzo zimno, zwłaszcza w nocy a ona straszny chudzielec i nie ma tłuszczu , który mógłby ją grzać.

Suchej już dawno nie ma.Wtrząsnęła ją z prędkością światła ;)

Reaga generalnie jest psem, któremu trzeba ograniczać jedzenie, żeby się nie skręciła:shake:
Wszystkie psy dostają dwa razy dziennie. Ale ona nie ume się najeść i gdybym zostawiła wiadro albo dwa jedzenia to wszystko by zjadła

[FONT=tahoma] [/FONT]

[FONT=tahoma] [/FONT]

Posted

o rany, no to rzeczywiscie ma apetyt.
W tym samym czasie kupowałam tyle samo karmy dla mojego niufa i jeszcze dna nie widać ;-)

Co jej jest potrzebne? Wór suchej czy coś innego (będę robić zamówienie w krakvecie, więc jak coś potrzebujesz stamtąd daj znać)

• 2 weeks later...
Posted

mmmonika napisał(a):
o rany, no to rzeczywiscie ma apetyt.
W tym samym czasie kupowałam tyle samo karmy dla mojego niufa i jeszcze dna nie widać ;-)

Co jej jest potrzebne? Wór suchej czy coś innego (będę robić zamówienie w krakvecie, więc jak coś potrzebujesz stamtąd daj znać)

Ona suchej karmy potrafi zjeść około pół kilo rano i pół wieczorem...no może niepełne.
I dalej jest głodna.
Jak jej gotuję to mniej się rzuca na jedzenie.

Gdybyś coś chciała kupić to może zgrzewkę ryżu zamiast suchej karmy ?
Dodam mięso i będzie ;)

Albo jeśli z krakvetu , to może jakieś duże puszki z mięsem...pomieszam z ryżem ?
Tylko musiałoby być dużo mięsa w mięsie żeby nie zjadała kilku puszek na raz :evil_lol:

Nie wiem dlaczego tak jest, ale nigdy nie udaje mi się karmić w zimie kaukazów suchą karmą :shake:
Może dlatego, że są na zewnątrz i dużo energii tracą na ogrzewanie , zwłaszcza te stare.

Boję się dawać dużo suchej na raz żeby nie dostały skrętu żołądka :shake:
A jak daję mniejsze porcje to mnie gonią po podwórku :cool3:

Posted

Szarotka napisał(a):
Moja jest calkowicie na gotowanym domowym, ale ja mam ja tylko jedna.
Ogolnie suche jedzenie napawa mnie watpliwosciami, co tam moze byc takie wysuszone ............

Głownie otręby pszenne lub z innych zbóż, wysłodki buraczane, warzywa i trochę mięsa, mączki kostnej . Proporcje zależą od wysokości półki ;)

Znam taką jedną :diabloti:, co ma podhalany i daje im przepisowy kubeczek Eukanuby i są dla mnie grube.
A co gorsza, są bezczelne ! :razz:
Widziałam na własne oczy jak niedojadają tej garski i odchodzą od miski :crazyeye:

Ciągle mi wypomina, że mam psy złej rasy, bo niby podhalan taki ekonomiczny a kaukaz żarłoczny, mało wydajny i jeszcze nietowarzyski i brudny w kałużach leży :roll:

Próbowałam nawet z tą Eukanubą ale nie pomogło :shake:
Ani z wydajnością ani z kulturą osobistą :evil_lol:

Posted

Znam tylko jedna kaukauzke osobiscie. Mieszka na przeciwko mojej Mamy w Krakowie. Ma 3 lapy i jest bardzo sympatyczna:):)
Moja sunia juz nigdy nie bedzie jadla suchego zarcia. Kociak tez jest na normalny ludzkim jedzeniu:):)
Moze dlatego obydwa sa takie gadatliwe :):)

Posted

Biafra napisał(a):

Albo jeśli z krakvetu , to może jakieś duże puszki z mięsem...pomieszam z ryżem ?
Tylko musiałoby być dużo mięsa w mięsie żeby nie zjadała kilku puszek na raz :evil_lol:

w takim razie będą puchy z krakvetu - nie bardzo moge kupic ryz - bo to jest fakturowo na moje psy, wiec bezpieczniej mi kupic zarcie zwierzece bo raczej nikt sie nie czepi.
Wybrałam animonde, bewi i rinti - w opisie byla zawartosć mięsa ok 90% - mam nadzieję, że to prawda i będzie smakować...

a co ekonomiczności psów to potwierdzam, że mój nowofundland też jest kubeczkowy ;-)