Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='DORA1020']A nie chcialaby towarzystwa kocurka-blizniaka?:eviltong::lol:[/QUOTE]

dora1020 od zeszłej niedzieli mam u siebie nową koteczkę - znalazłam ją przemarzniętą w krzakach przed schroniskiem....oswojona, przyjazna, kontaktowa...żal mi było oddawać ją do schronu, więc ją przygarnęłam....i póki co - dosyć kotów ;)

• Replies 823
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martasekret']dora1020 od zeszłej niedzieli mam u siebie nową koteczkę - znalazłam ją przemarzniętą w krzakach przed schroniskiem....oswojona, przyjazna, kontaktowa...żal mi było oddawać ją do schronu, więc ją przygarnęłam....i póki co - dosyć kotów ;)[/QUOTE]

Szkoda....mam nadzieje,ze znajde mu domek.

Posted

[quote name='martasekret']DORA, tricolorki cieszą się sporym powodzeniem, podobnie jak rudaski. Na pewno znajdziesz mu dom.
A jakie ma usposobienie...? tri często bywają wredne...:cool3:[/QUOTE]
Trikolorki mam cztery/niestety na dzialce/ karmie je codziennie,ale sa dzikie,do mnie podchodza,ale jak pojawi sie obca osoba,to wieja,az sie kurzy.
Zastanawiam sie jak je wysterylizowac? I kto za to zaplaci? I trzeba lapac je w lapak,bedzie to dla mnie wielkim stresem ale dla nich gorszym.
I tak mysle ...co dalej?A jak zachoruje,kto je nakarmi...beda godne...a jak szukac domu,kiedy to dzikuski.
Napewno dom bym znalazla,ale nikt nie chce dzikusow.A one sa taki sliczne....i dra sie niemilosiernie jak mnie zobacza:) to dlatego,ze wiedza,ze idzie jedzonko:)
A jest tam jeszcze czarny i bialy kocurek,bura kotka z bialymi lapkami,czarny kocurek z zoltawym wlosem.
A ten czarno-bialy podrzucony sasiadce to domowy kocurek...pcha sie do domu...lagodny,dobry nic tylko glaskac.

Posted

[quote name='rudakacha']Cisza przez pięć dni:cool3: u Miśka? Oby tylko nie wróżyła nic złego... :lol: Głaski dla psiaka![/QUOTE]

Cisza....ale ta nie wrozy nic zlego:lol: na szczescie....u Misia bez zmian,wszystko w porzadku.Moze Misiaczek troche smutny,bo sunie uciekaja z Dt,a teraz towarzystwa dotrzymuje mu jego rowiesnica...18letnia sunia,a on pewnie wolaby mlodsze towarzystwo:eviltong:

Posted

[quote name='rudakacha']Właśnie poszła moja stała dla Miśka razem ze stałą dla suniek z Michałowa.[/QUOTE]

Bardzo dziekuje:)
a czy stala dla suniek z Michalowa wyslalas na moje konto?
Bo teraz Becia Lublin zbiera kaske dla suni z Michalowa,jedna jest juz w hoteliku u DIF,sponsoruje ja BiankaO,a druga pojechala do Lublina i piecze nad nia ma teraz Becia.Byc moze malutka sunia bedzie operowana i to dwa razy,no i kazda zlotowka sie przyda.
Stala dla suniek wysle Beci.

Posted

[quote name='mari23']jest wpłata:

45,- Jolanta W. dla Misia ( 20.02.)[/QUOTE]

[quote name='DORA1020']Jest to deklaracja stala czy jednorazowa?[/QUOTE]

nie wiem, pani Jola placiła dotąd po 105 złotych, teraz jest taka wplata bez informacji, czy to stała, czy jednorazowa - może tu napisze na wątku

jest też kolejna wplata:

20,- Jakub Lech Ł. (27.02.)

Posted

Pani Jola wyjaśniła sprawę ale widzę ten post zniknął, jak kilka innych w czasie prac na dogo

to jej miesięczna wpłata 30zł od Joli i 15zł od Mariusz W.
pomniejszona o miesięczne wpłaty wpłaty
Danuta Lipka 30zl /przez 6m-cy/
Alicja Pyzlak 30zl /przez 6 m-cy/
które się zakończyły

Posted

[quote name='diana79']Pani Jola wyjaśniła sprawę ale widzę ten post zniknął, jak kilka innych w czasie prac na dogo[/QUOTE]

myślę, że to nie problem, ze stowarzyszenia i tak zawsze idzie "okrągła" sumka, troszke dorzucam, choć ubogie to nasze stowarzyszenie niestety :(

Posted

[quote name='mari23']myślę, że to nie problem, ze stowarzyszenia i tak zawsze idzie "okrągła" sumka, troszke dorzucam, choć ubogie to nasze stowarzyszenie niestety :([/QUOTE]

w poście powyżej wyjaśniłam :)

Posted

[quote name='DORA1020']Bardzo dziekuje:)
a czy stala dla suniek z Michalowa wyslalas na moje konto?
Bo teraz Becia Lublin zbiera kaske dla suni z Michalowa,jedna jest juz w hoteliku u DIF,sponsoruje ja BiankaO,a druga pojechala do Lublina i piecze nad nia ma teraz Becia.Byc moze malutka sunia bedzie operowana i to dwa razy,no i kazda zlotowka sie przyda.
Stala dla suniek wysle Beci.[/QUOTE]

Stała dla suniek z Michałowa poszła na konto takie, jak dla Misia czyli Elżbieta Szalczyńska, Szczebrzeszyn. Poszło razem 70 pln - 30 dla Misia, 40 dla suniek, jednym przelewem (rozumiecie... koszty bankowe;)). Taką informację mam z forum. Jeśli są zmiany to proszę o namiary, bo już się gubię nieco w deklaracjach i wpłatach doraźnych:oops:. Deklarowałam po 20 pln na obie sunie ale nagle zrobiło się ich więcej:-o i nieco się pogubiłam. Jak sunia jest teraz w potrzebie to przekażę moją stałą na nią.

Posted (edited)

[quote name='rudakacha']Stała dla suniek z Michałowa poszła na konto takie, jak dla Misia czyli Elżbieta Szalczyńska, Szczebrzeszyn. Poszło razem 70 pln - 30 dla Misia, 40 dla suniek, jednym przelewem (rozumiecie... koszty bankowe;)). Taką informację mam z forum. Jeśli są zmiany to proszę o namiary, bo już się gubię nieco w deklaracjach i wpłatach doraźnych:oops:. Deklarowałam po 20 pln na obie sunie ale nagle zrobiło się ich więcej:-o i nieco się pogubiłam. Jak sunia jest teraz w potrzebie to przekażę moją stałą na nią.
Nie zrobilo sie wiecej...:)
a wprost przeciwnie mniej...
jedna sunia jest w hoteliku,za ktory placi BiankaO
druga w BDT
ale czeka ja powazne operacje
na jej watku napisalam o Twojej wplacie i,ze pieniazki odesle tej malej suni.
Czyli nie ma juz stalych deklaracji......./no oprocz Misia/
Tutaj jest watek jednej suni
http://www.dogomania.pl/threads/223340-5-miesięczna-bita-sunia-ze-złamaną-łapką-zbiera-na-operację-łapki-POMOCY!/page6
a tutaj drugiej
http://www.dogomania.pl/threads/222921-MASZA-malutka-czarna-perełka-zabrana-od-rodziny-patologicznej-w-hoteliku-u-DIF.
Rudakacha bardzo dziekuje za pomoc suniom:)

Edited by DORA1020
Posted

No to super, że dziewczęta są już "zaopiekowane":lol:. Misio oczywiście zostaje jako stała ale są inne bidy, na które można przeznaczyć te pieniądze, tym bardziej, że martasekret (moje dziecko:p) już zadba odpowiednio o ich spożytkowanie.;) Głaski dla psiaczków.