Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jola17 napisał(a):
Misiaczku nie martw się Ciocie postarają się o słomę na zimę ,by wyscielic Ci budę .Kto się tym zajmie ,czy będą na to pieniądze.?????

Slome na zime Misio ma zapewniona,na pewno nie bedzie marzl,ale ja mam nadzieje,ze do zimy znajdzie swoj domek.

• Replies 823
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Cię Misiaczku masz apetycik ? Czy Misio chodzi wolno po terenie ,czy raczej jest na uwięzi przy budzie. Jak to wygląda ,tam jest więcej piesków .Czy one mają możliwośc wybiegac się.? Nic nie opisujecie z życia Misia ,a po to jest te Forum .Czuje się jak bym gadała nie z wami ,ale ze sobą.

Posted

:painting::buzi:odwiedzam i pozdrawiam cioteczki Misiaczkowe i Misiuniowi zdrowenka zycze caluni czas , dzis tak trudno o domki, o prawdziwie sercem kochajace domki , jak dobrze , ze na swej drodze -Misiula spotkal Dore:iloveyou::modla:Misiaczku sciskuniam i modle o domus, choc w dt , tez masz spokoj i miejsce , radosci pieskowe , rudaszku ciudnyyyyyyyy , trzymamy za domus!

Posted

rudakacha napisał(a):
Proszę o sprawdzenie, czy moja stała dotarła? Wpłaciłam na M.E. Szalcz... Szczebrzeszyn. Pzdr. dla Michurka (czytaj Misia).

Tak,dotarla.Bardzo dziekuje:loveu:

Posted

Jola17 napisał(a):
Witam Cię Misiaczku masz apetycik ? Czy Misio chodzi wolno po terenie ,czy raczej jest na uwięzi przy budzie. Jak to wygląda ,tam jest więcej piesków .Czy one mają możliwośc wybiegac się.? Nic nie opisujecie z życia Misia ,a po to jest te Forum .Czuje się jak bym gadała nie z wami ,ale ze sobą.

Prosze bacznie obserwowac watek,moje wpisy i zdjecia.
Na zdjeciach/podpis pod zdjeciami...Misio w Dt/ widac wyrazie,ze Misio nie jest na uwiezi.
Jest zdjecie budy i widac na nim wyraznie,ze Misio nie jest uwiazany i chodzi sobie wolno.
Tak jak pozostale psiaki na tymczasie,w DT nie ma psow na uwiezi.
Misio nie ma mozliwosci wybiegania sie,tak jak pozostale psiaki na tymczasie,tak jak wczesniej pisalam tam moze byc tylko 4 psiaki a jest ich 7.
Juz Misio nie powinien tam trafic,bo jest za ciasno.
Dlatego bardzo prosze szukac dla Misia nowego Dt
tam gdzie Misio bedzie mial wiecej miejsca do biegania i przyszly Dt bedzie mogl pisac codziennie o zachowaniu Misia
ja nie mam takiej mozliwosci,Dt jest odemnie kilka kilometrow i nie mam mozliwosci ani czasu bywac w nim czesto
wiem,ze psiaki sa pod dobra opieka,niektore na tymczasie sa juz rok,bo nie moga znalezc domow.
Dlatego najlepiej dla Misia bylo by gdyby znalazl nowy Dt.
Zadzwonie do Brzyscia,tam wspaniala dziewczyna prowadzi Dt moze ona przygarnela by Misia.

Posted

Przeczytałam Pani wypowiedz .Byłam pewna że Misio jest pod Pani opieką ,no cóż pogubiłam się w tym. Jestem osobą prywatną z Warszawy i nie mam wpływu na los w którym DT jest obecnie Misio .Uczestnicze w jego życiu z własnej woli .Jako osoba prywatna ,jedyna której przyszłośc i środki na utrzymanie dla Misia nie są sprawą obojętną .

Posted

nowy DT dla Misia przydał by się na pewno ale kto go przygarnie do siebie? musimy szukać oczywiście zawsze jest szansa ale za 150zł/mc cięzko będzie znaleźć a za więcej to deklaracji nie uzbieramy:-(

teraz widać komu naprawdę zależy na Misiu, jak była afera na wątku to pełno osób było i każdy miał dużo do powiedzenia a teraz jak Misio w DT choć przepełnionym i powinno się stale szukać mu czegoś lepszego to nikt poza kochaną Jolą nie interesuje się Misiem :-(
gdyby nie Jola która bardzo martwi się o niego i o jego finanse nikogo by na wątku nie było i była by cisza zupełna:(

Jolu bardzo doceniam i bardzo dziękuję za Twoje zaangażowanie dla Misia, bez Ciebie było by ciężko mu pomóc, bez Twojego wsparcia i pomocy to wątek chyba by umarł śmiercią naturalną...jak wiele innych wątków na dogo gdy pies jest już bezpieczny to wszyscy znikają i leca na inne "gorące" wątki...

Dora ma wiele psiaków pod swoją opieką, nie daje rady z tym wszystkim bo jest sama do wszystkiego, nikogo nie ma na miejscu kto pomógłby choć trochę z psiakami i kociakami...

ja nie mogę ani trochę pomóc finansowo :( z FB nie umiem się przebić do kolejnych osób, wysyłanie wiadomości stoi w miejscu
czuję się czasem bezsilna...

ale nic trzeba wziąć się w garść i dalej walczyć, podrukowałam plakaty Misia i porozwieszam w Katowicach, Rudzie Śląskiej i Świętochłowicach,
na stronie radia bielsko ukazało się ogłoszenia Misia http://www.radiobielsko.pl/przygarnij-zwierzaka/pies-misio1
i stale dorabiam i odnawiam mu ogłoszenia

Posted

Nie mogę się powstrzymać, by nie wtrącić swoich 3 groszy: myślę, że należy zejść nieco na ziemię i spojrzeć wokół, ponieważ wszyscy ci, którzy interesują się losem Misia są osobami prywatnymi a Pani, z całym szacunkiem, nie jest jedyna, której los Misia leży na sercu. Ten drobny przytyk został spowodowany tonem megalomanii, jaki można wyczuć z postu. Pzdr.

Jola17 napisał(a):
Przeczytałam Pani wypowiedz .Byłam pewna że Misio jest pod Pani opieką ,no cóż pogubiłam się w tym. Jestem osobą prywatną z Warszawy i nie mam wpływu na los w którym DT jest obecnie Misio .Uczestnicze w jego życiu z własnej woli .Jako osoba prywatna ,jedyna której przyszłośc i środki na utrzymanie dla Misia nie są sprawą obojętną .

Posted

Cieszę się że wreszcie widzę że nie jestem sama i że ten wątek jeszcze nie umarł śmiercią naturalną.A Zycie Misia i jego miejsce w śród ludzi życzliwych ,jest pewniakiem że za rok Misio będzie żył dostatnio i w zdrowiu. Psu nie wystarczy uratowac życie ,postawic pełną michę i zapomniec ,że jego istnienie zależy też od osób które go utrzymują.Pierwszy raz widzę że walcząc o przetrwanie psa ,każdy sobie żepkę skrobie.I spodziewam się że pewnego dnia będzie lament bo Misiowi zostanie ulica ,torba i kij. Wszystkich Was szanuje za to co robicie ,ale tu nie ma żadnej współpracy ,jak tak dalej będzie skończą sie deklaracje ,a co nie które są tylko na 6 miesięcy .. Bardzo proszę o rozliczenie ,czyli wklejenie wszystkih Faktur ,oraz dowodów zakupu Karmy ,i rozliczenia dokładnego wydatków.Faktura za wizytę wet ,Dokładnośc rozliczania się stanowi wielki krok do wpłat deklaracji finansowych dla Misia.Wysłałam za sierpień 20 zł na mięso dla Misia. Proszę o zakup i rozliczenie się ze mną rachunkiem uproszczonym .Atmosfera na wątku nie sprzyja Misiowi i nie budzi zaufania. Współpraca i zaufanie ,lub wszystko straci sens.A każda osoba która tu zajrzy ,nie zajrzy więcej bo po co ,skoro nie ma tu żadnej zgodnej atmosfery. A na każde pytanie odnośnie Misia ,odpowiada się to nie ja ,ja nie mam czasu ja mam tyle psów ,Pani zajrzy jakie tragedie się dzieją na innych wątkach psów Cieszyńskich. Szczerze właśnie tego się obawiam ,obawiam się o przyszłoś Misia. On bez naszej współpracy ,boje się myślec ,on nie ma szans. Bardzo proszę się zastanowic czy żeczywiście nie mam racji ,Pamiętajcie jedno że ja przede wszystkim martwie się o Misia .Ale jeśli jestem wam kulą u nogi ,nie ma sprawy mogę zniknąc ,a wy pokażcie że z uwagi na jego wiek i kalecwo oraz gabaryty Misia ,jesteście w stanie go wyadoptowac ,i nie musicie myślec o nim do końca jego życia. Ja mam inne zdanie. Pisząc że jestem osobą prywatną mam na myśli to ,że ja nie odpowiadam bezpośrednio za jego życie i warunki .To jest przypadek losowy ,i robię to tylko z serca jako osoba kochająca wszystkie stworzenia.I bardzo się angażuje .Odpowiedzialne osoby za jego życie i utrzymanie w moim mniemaniu ,to te które go ratowały w realu ,i umieściły w DT. Jeśli trzeba go przenieśc do innego hotelu ,czy Dt to tym bardziej potrzebne są pieniążki. Czekam na jasne i dokładne rozliczenie ,łącznie z fakturami i rachunkami ,wyliczenie wydatków na wrzesien i sprawdzenie ile zostanie misiowi kasy. Proszę rozejrzec się za nowym miejscem dla Misia . Jakie będą koszty nowego DT. Jeszcze jedno ,Monika J powinna jeszcze przysłac zaległą i bieżącą deklarację stałą .Jest to osoba z F .Jeśli nie przyśle do ok 15 września proszę się do niej jeszcze odezwac ,powtórnie przypomniec .Są to pieniążki dla Misia ,więc nie ma powodu się krępowac.

Posted

Prosze nie wytykajmy sobie komu zalezy na losie Misia a komu nie.
Sa osoby z dogo,ktore zlozyly dla Misia stale deklaracje
rudakacha
Roland_De
martasekret
i one wplacajac co miesiac zadeklarowane kwoty napewno mysla o Misiu
jest diana,ktora robi ogloszenia psince i bardzo obchodzi ja los Misia
-ewa gonzales,ktora rowniez zaglada do Misia
osoby z FB ,ktore daja pieniazki,zeby Misio by w DT
i Jola,ktora chcialaby,zeby Misio po tym co przeszedl byl szczesliwy
Wszystkim bardzo dziekuje:loveu:
Dziekuje Wam,ze jestescie:loveu: i pomagacie staruszkowi.
Aha,jeszcze zapomnialam o Stowarzyszeniu Help Animals,ktore udostepnilo konto
dzieki wielkie:loveu:

Posted

Do Misia zaglądam codziennie. Nic nie piszę, ponieważ w pewnym momencie zrobiło się mało przyjemnie, więc postanowiłam wycofać się z dyskusji.
To, że nie witam się z Misiem kilka razy dziennie, pytając jak się czuje, nie znaczy, że o nim zapomniałam.
Głaski dla staruszka!

Posted

Cioteczki , zagladam czesto do Misula rodaszunka , ale co z tego .....:shake::-( kiedy serce sie rwie do pomocy , a pomoc nijak nie moge :shake:mam stokrotnie klopoty z ktorych - nie sposob sie wydostac :-(ale z nadzieja na kazdy nastepny dzien- wstaje i mysle , ze wkoncu musza sie skonczyc te straszne rzeczy , ze bede mogla znow choc troszke pomoc:modla::thumbs::thumbs::calus:sciskuniam caly dt Misiaczkowy i jego samego w nosalek

Posted

dobrze wiedzieć, że nadal interesujecie się Misiem:loveu: po prostu czasem jest takie wrażenie jak nikt nic nie pisze że Misi został zapomniany
nikt nie mówi że trzeba po kilka razy dziennie się pytać o Misia ale jak ktoś przynajmniej raz w tygodniu coś napisze to od razu jest przyjemniej:loveu:

pozdrawiam wszystkie cioteczki i Misia :loveu::lol:

Posted

Monika J. jeszcze nie ma jej wpłaty ale to może jeszcze potrwać z przewalutowaniem, jak nie będzie do 15-go to się do niej ponownie odezwę

Misiu może zaprezentujemy Twoje towarzystwo z DT

poszukam fotek ale nie wiem czy znam wszystkie psiaki
wiem że są Janka, Zojka, Misiu, Tosia i Dora
Zahir? i jeszcze sa jakieś psiaki w Dt u Misia?

Janka i Zojka

Misia

Dora

Tosia

Zahir

Posted

DORA1020 napisał(a):
Sunia huski ma na imie Tosia
W DT jest jeszcze Dora.

a zapomniałam o Dorze to w takim razie prawie same sunie go otaczają :loveu:
ale ma chłopak powodzenia na stare lata ;)

Posted

DORA1020 napisał(a):
Ma powodzenie:p
a jest jeszcze jeden men-Zahirek,chodzaca dobroc:lol:
Janka bedzie dzisiaj sterylizowana,trzymajcie kciuki,troche sie boje.

jasne,że trzymamy !

zaglądam do Misiaczka i niestety nie mam nowych "wieści" czyli nowych wpłat na konto stowarzyszenia