Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jola17 napisał(a):
Proszę o wiadomości dotyczące Misia .Co z wetem,jaki jest stan zdrowia Misia ,ile waży w obecnej chwili ,czy ma kupioną karmę .Jakie potrzeby są w związku z budą dla Misia . Jaka jest potrzebna pomoc misiowi. Miłego dnia misiu .J.W.

Wetka bedzie u Misia w poniedzialek,Misio je domowe/gotowane jedzenie/ jak juz pisalam wczesniej jadl:
watrobke z ryzem i warzywami
dzisiaj jadl:gotowany drob z kasza.
Ze wzgledu na jego stan uzebienia/wiek i zaniedbanie/ musi jesc takie jedzenie.
Mozna mu rowniez podawac karme z puszki przeznaczona dla staruszkow.
Bude bedzie mial zrobiona w nastepnym tygodniu.

• Replies 823
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dora1020, widzisz jak szybko zmieniłaś życie biednego psiego staruszka! To jest ważne! :loveu: Konstruktywne, skuteczne działanie się liczy, a nie "czcze gadanie po próżnicy",którym nie należy się przejmować. Mosiężny patron Szczebrzeszyna- wielki chrząszcz powinien Tobie grać koncerty na skrzypeczkach w podzięce za to co robisz!. Takie postawy jak Twoja powinny być powszechne w naszym chrześcijańskim kraju.A jak jest, to wszyscy wiemy!

Posted

Wiem ze Misio będzie miał budę ,super.Bardzo chcę podziękowac Pani DR . za pokrycie koszów budy dla Misiaczka .Jesteście cudowne i wielce oddane zwierzętom .Tyle serca i poświęcenia dla nich mimo ciężaru życia codziennego nie każdy jest w stanie podzwignąc .Dlatego bardzo Was cenię i szanuję .Postaram się na koniec miesiąca przelac parę zł na mięsko dla Misia . Mój niewidomy Maks nie odzyska już nigdy wzroku ,niestety jest to uraz mechaniczny nieodwracalny ,ale jest pełen nadziei że misiowi uda się odzyskac wzrok .Pozdrawiam Jolanta W. DOBREJ NOCKI MISIU .

Posted

Jola17 napisał(a):
Wiem ze Misio będzie miał budę ,super.Bardzo chcę podziękowac Pani DR . za pokrycie koszów budy dla Misiaczka .Jesteście cudowne i wielce oddane zwierzętom .Tyle serca i poświęcenia dla nich mimo ciężaru życia codziennego nie każdy jest w stanie podzwignąc .Dlatego bardzo Was cenię i szanuję .Postaram się na koniec miesiąca przelac parę zł na mięsko dla Misia . Mój niewidomy Maks nie odzyska już nigdy wzroku ,niestety jest to uraz mechaniczny nieodwracalny ,ale jest pełen nadziei że misiowi uda się odzyskac wzrok .Pozdrawiam Jolanta W. DOBREJ NOCKI MISIU .

Bardzo mi przykro z powodu Maksa :( wierzę że mimo wszystko jest szczęśliwym i kochanym psiakiem :* Ucałowania od nas w mokry nochal Maksia :*:*:*

Posted

ASIA54 napisał(a):
Rozmawialam z opiekunka Misia.Wyslalam pieniazki na bude dla pieska.W nastepnym tygodniu bedzie mial swoje malutkie "mieszkanko"

Bardzo dziekuje,w imieniu Misia:loveu:
Starosc jest smutna,nie tylko dla zwierzat.Misio wzroku nie odzyska,to starosc:-(
Jedzenie trzeba mu postawic blisko nosa,wode rowniez,sam by nie trafil do miseczki:shake:

Posted

zachary napisał(a):
Dora1020, widzisz jak szybko zmieniłaś życie biednego psiego staruszka! To jest ważne! :loveu: Konstruktywne, skuteczne działanie się liczy, a nie "czcze gadanie po próżnicy",którym nie należy się przejmować. Mosiężny patron Szczebrzeszyna- wielki chrząszcz powinien Tobie grać koncerty na skrzypeczkach w podzięce za to co robisz!. Takie postawy jak Twoja powinny być powszechne w naszym chrześcijańskim kraju.A jak jest, to wszyscy wiemy!

No tak,tylko sama nie pomoglabym psiakowi.To dzieki wrazliwym dogomaniaczkom i osobom z FB,ktorych rowniez wzruszyl los Misia,jest on w tej chwili bezpieczny.A moze znajdzie DS? Tak bym chciala.
Mieszkam na takim terenie,gdzie duzo zwierzat cierpi,nie tylko psiakow.A najwiekszym problemem jest glod,i to nie tylko psiakow bezdomnych,ale rowniez tych,ktorzy maja opiekunow.Przychodza do mnie i prosza o karme dla psiakow.
Ci ludzie sa biedni,maja dobre serca,ale sa biedni.A pomoc chce kazdemu.

Posted

Dora1020, ale Ty zauważasz, rozkręcasz, inicjujesz akcję pomocową.Brak Twojej reakcji i Misio dalej umierałby na ulicy w deszczu i upale, a może dożyłby jeszcze śniegu i mrozu....Wiem,że potem pomagają jeszcze inni i to jest też bardzo ważne.

Posted

zachary napisał(a):
Dora1020, ale Ty zauważasz, rozkręcasz, inicjujesz akcję pomocową.Brak Twojej reakcji i Misio dalej umierałby na ulicy w deszczu i upale, a może dożyłby jeszcze śniegu i mrozu....Wiem,że potem pomagają jeszcze inni i to jest też bardzo ważne.

dokładnie tak!
i ja od siebie Tobie dziękuję za to - bo bardzo mi ten psiak na sercu leżał, a na taką odległość i z liczną gromadką.... cóż ja mogę :(

Posted

Dzień dobry Misiu . Witam wszystkich ,chciała bym się dowiedziec czy Misio będzie miał budę ocieplaną taką na zimę ? czy raczej letnio jesienną .Bardzo się cieszę że będzie buda dla Misia tak szybko .Jakiej wysokości jest misio ,dużo za kolano sięga ?

Posted

Jola17 napisał(a):
Dzień dobry Misiu . Witam wszystkich ,chciała bym się dowiedziec czy Misio będzie miał budę ocieplaną taką na zimę ? czy raczej letnio jesienną .Bardzo się cieszę że będzie buda dla Misia tak szybko .Jakiej wysokości jest misio ,dużo za kolano sięga ?

Misio teraz napewno nie lezalby w budzie,szuka chlodu,lezy sobie na trawce,a jak za bardzo przygrzewa sloneczko,chowa sie tam gdzie jest najchlodniej.W budzie pewnie byloby mu duszno i goraco.Wieczorem kladzie sie na swoje poslanko,ale musi sobie "poscielic" po swojemu,a rano spi,ze trzeba go budzic na sniadanko,i glosno krzyczec jak do dziadunia--"Misiuuuu wstaaawaj".Czuje,ze zmienilo sie jego miejsce zamieszkania,jest troszeczke niespokojny,a w nocy wyje/tak jak to widac na jednym ze zdjec w aucie/.I tak sasiedzi DT to wyrozumiali ludzie,bo niech jeden zacznie wyc,drugi dolaczy,trzeci zacznie szczekac,a najbardziej chce sie im to robic w nocy,nie wiem dlaczego,w dzien cichutko sobie spia.
Misio bedzie mial bude duza i ocieplana.Jak bedzie gotowa zrobie zdjecia.
Misio to duzy psiak,na wielkosc jak ON-ek,a moze nawet wiekszy.

Posted

Bardzo prosze o wplacanie deklaracji dogo na konto prywatne,ktore podam na pw.
Poniewaz ja rozliczam sie z pieniedzy wpacanych do Fundacji fakturami,moge na weta ,na karme.
Natomiast Dt. nie wystawia faktur i musze im zaplacic z konta prywatnego.

Posted

Na razie nie wie gdzie jest ,i byc może tęskni za byłymi opiekunami .Miejmy nadzieję że szybko zrozumie że tam jest jego miejsce .Możliwe że został porzucony jako niechciany spadek .Czekamy na jutrzejsze wiadomości co do zdrowia misia i jego wieku .Proszę powiedziec ze on wyje w nocy ,byc może Wet przepisze na noc srodek uspakajający dla Misia .Mój Maks był tak przerażony z początku że bał się wszystkich dzwięków ,rzucał się na oślep z zębami aż się dusił .Pierwsze 3 tygodnie podawałam mu hydroksyzynę w tabletkach za zgodą weta , obecnie podaję tylko w czasie burzy bo wpada w panikę.Pozdrawiam serdecznie i życzę dobrej nocy.

Posted

ASIA54 napisał(a):
Rozmawialam z opiekunka Misia.Wyslalam pieniazki na bude dla pieska.W nastepnym tygodniu bedzie mial swoje malutkie "mieszkanko"

wspaniale :multi::multi::multi: Misiu zobacz jakie cudowne cioteczki walczą o Ciebie :laola:

Posted

DORA1020 napisał(a):
Bardzo prosze o wplacanie deklaracji dogo na konto prywatne,ktore podam na pw.
Poniewaz ja rozliczam sie z pieniedzy wpacanych do Fundacji fakturami,moge na weta ,na karme.
Natomiast Dt. nie wystawia faktur i musze im zaplacic z konta prywatnego.

Dora, wysłałam deklarację na konto Fundacji....

I jeszcze jedno sprostowanie: Poprosiłam Dorę, jako założycielkę wątku, o podsumowanie stanu faktycznego, bo w wątek wkradł się chaos. Myślę, że należy mi się informacja, na co konkretnie idą moje pieniądze....? Gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości co do uczciwości Dory, nie wpłacałaby pieniędzy i nie ściągnęłabym na wątek także mojej mamy.
I zarzucanie mi, że szkaluję Dorę i jej dobre imię, że utrudniam sprawę innym, że rzucam podejrzenia jest sporym nadużyciem. Moją wyłączną intencją była i jest pomoc dla tego psa. I na tym chciałabym się w skupić.

Posted

Misiakuu:multi:ja z nadzieja i pozdrowionkami sercem pisanymi do ciebie piesku i do twych dt-owych domowych opiekunow tymczasowych:multi:jak dobrze ze juz ma swoje miejsce bezpieczne! trzymam kciuki za niunia !

Posted

martasekret napisał(a):
Dora, wysłałam deklarację na konto Fundacji....

I jeszcze jedno sprostowanie: Poprosiłam Dorę, jako założycielkę wątku, o podsumowanie stanu faktycznego, bo w wątek wkradł się chaos. Myślę, że należy mi się informacja, na co konkretnie idą moje pieniądze....? Gdybym miała jakiekolwiek wątpliwości co do uczciwości Dory, nie wpłacałaby pieniędzy i nie ściągnęłabym na wątek także mojej mamy.
I zarzucanie mi, że szkaluję Dorę i jej dobre imię, że utrudniam sprawę innym, że rzucam podejrzenia jest sporym nadużyciem. Moją wyłączną intencją była i jest pomoc dla tego psa. I na tym chciałabym się w skupić.

Bardzo prosze o wyrazne napisanie gdzie jest chaos......konkretnie.
Twoich pieniedzy jeszcze nie mam,ani zadnych innych.
Pieniadze poszly na konto i tam na razie sa.Jak mari mi je wysle,bede rozliczala sie z fundacja i w 1 poscie napisze na co pieniadze zostaly przeznaczone.
I prosze wiecej nie pisac,ze na watek wkradl sie chaos,chyba,ze konkretnie.

Posted

Misio byl dzisiaj u wetki.Stwierdzila,ze Misio ma ok.10lat,silnie zapchlony/dostal Fripex/,odrobaczanie od jutra przez trzy dni po dwie tabl. zly stan uzebienia,zmetnienie siatkowki oka/brak reakcji na swiatlo/.
Zalecenie co do karmienia--sucha karma dla seniorow z lyzka oleju slonecznikowego,karma z puszki dla seniorow.
Wetka stwierdzila,ze Misiowi dokucza po prostu starosc,no i pchly,faktycznie strasznie go oblazly,po odpchleniu mozna bylo zobaczyc jak uciekaja wszedzie gdzie bylo to mozliwe.
Stwierdzila,ze to moze byc powodem jego niespokojnego zachowania w nocy,teraz napewno mu ulzy,wiec zobaczymy jak bedzie sie zachowywal w nocy.Jesli nadal bedzie wyl poda hydroksyzine.Musi sie przyzwyczaic do nowego miejsca,kazdy psiak przez to przechodzi.

Posted

Swędzenie bedzie go męczyc jeszcze przez pare dni aż ranki sie zagoja po pogryzieniach przez pchły .Bardzo dziękuję za wiadomośc .Misiaczku spij dobrze ,jesteś w dobrych rękach.

Posted

Misio trzymaj się mocno! teraz już będziesz miał spokojne życie :loveu::multi:
jak trochę dojdzie do siebie to będziemy mu szukać domu :lol:

a coś wiadomo co z jego słuchem?

cytuję pytanie z FB
" Bidulek :( Czyli słuch ma sprawny? Obie siatkówki oka zmętnione? Jak on się porusza po DT, nie wpada na przedmioty? Misiu, trzymaj się, my za Ciebie trzymamy kciuki, Staruszku :)

Posted

[quote name='diana79']Misio trzymaj się mocno! teraz już będziesz miał spokojne życie :loveu::multi:
jak trochę dojdzie do siebie to będziemy mu szukać domu :lol:

a coś wiadomo co z jego słuchem?

cytuję pytanie z FB
" Bidulek :( Czyli słuch ma sprawny? Obie siatkówki oka zmętnione? Jak on się porusza po DT, nie wpada na przedmioty? Misiu, trzymaj się, my za Ciebie trzymamy kciuki, Staruszku :)[/QUOTE]
Jest gluchy,ale tak jak wczesniej pisalam,trzeba do niego glosno mowic i reaguje,a najbardziej reaguje na dotyk,glaskanie,jednak trzeba to robic ostroznie,zeby go nie przestraszyc.
Najpierw wyciagnac do niego reke,zeby powachal i dopiero mozna go pomiziac.
Obie siatkowki oka zmetnione.
Misio nie wpada na zadne przedmioty w Dt jest ostrozny,chodzi powolutku.
Jednak nadal wyje w nocy, w dzien smacznie sobie spi,a w nocy wyje.

Posted

Misiaczku kochany nie wyj ,a może ta samotnośc w nocy jest taka straszna .Czy jest możliwośc by Misio przebywał w towarzystwie jakiejś starszej miłej wysterylizowanej suczki .Psy miewają lęki separacyjne ,w nocy jest cisza ,nie wyczuwa obecności kogokolwiek w pobliżu i po prostu jest zbyt samotny .Jaki on jest w stosunku do suczek .Bądz spokojny Misiaczku i nie bądż smutny .Czy Misio ma kontakt z innymi pieskami ? Pozdrawiam.