toska_latte Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 A ja dostalam opis Frodo od naszej Asi :) "Fajny pocieszny szczylek, ciekawy swiata, szybko sie uczy, akceptuje szybko wszelkie zasady rownie mocno jak ludzkie kompromisy takze uwazac przy wychowaniu zeby nie popelnic bledu. Ze wzgledu na jego troche histeryczny charakter nie mozna mu poblazac poniewaz wszystko wymusza krzykiem i to przerazliwym. Jest uparty w dazeniu do celu wiec naprawde zwracac uwage. Nowym wlascicielom zalecilabym klatke do nauki zalatwiania sie poza domem i zostawania samemu w domu. zalecilam podawanie zwacza ze wzgledu na lizanie wlasnych kup - profilaktycznie poniewaz moze byc to zwiazane z uzupelnieniem flory bakteryjnej badz z behawiorem czyli pozbycie sie odchodow z wlasnego terenu. tak czy siak nie zazkodzi. Maly powienien rowniez do gotowanego zarcia dostawac wapno bo lize sciany. takto nie mam zarzutow. ----- Ja bym pozwolila go zabierac gdzies w odlegle miejsca gdzie nie chodza psy. Mlody ma juz 8 tyg. nie ma jeszcze szczepien a okres socjalizacji niemilosiernie szybko zleci. Zakaz kontaktu z innymi psami ale uwazam ze powienien uczyc sie juz zalatwiac na zewnatrz i poznawac swiat chocby z rąk. Rowniez uwazam ze warto mlodego juz ogl;aszac. zawsze potencjalny wlascieciel moze poczekac na psa jesli bedzie mu zalezec." Quote
toska_latte Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Pozwole sobie zaprosic na nowy bazarek dla Dory - bazarek dla pwioszy i nie tylko ;) http://www.dogomania.pl/threads/213108-Piwny-bazar-na-operację-Dory-)-do-26.08.-g.23.59-ZAPRASZAMY Quote
agnieszka32 Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 Ha ha ha - mina Rudego - bezcenna :diabloti::diabloti::diabloti: http://images41.fotosik.pl/1005/b0162e1ec34cd6fbmed.jpg Quote
toska_latte Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='agnieszka32']Ha ha ha - mina Rudego - bezcenna :diabloti::diabloti::diabloti: http://images41.fotosik.pl/1005/b0162e1ec34cd6fbmed.jpg Jak na niego patrze, to widze dokladniutenko Eni z Latkiem :evil_lol: Quote
Rudamania Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Frodziak jest już zaszczepiony. Z powodu "podeszlego" wieku miał szczepienie kompleksowe heheheh , za 3 tygodnie ma iść na szczepienie przeciw wściekliźnie i koniec szczepień dla Smrodziaka. Koszt szczepienie 55 zł. Zdrowy jak koń , zjadł Panu doktorowi ( w czasie badania) kawałek długopisu i imiennik z kieszeni hehehe. :evil_lol::evil_lol: Waży 9 kg Pan doktor powiedział,że bardzo dobra waga. Ma próg bólu po amstafie, bolesnego szczepienia nawet nie poczuł. Zaatakował jamnika w poczekalni ustawił go i z ogonkiem w górze spokojnie opuścił lecznicę buhahahaha..:loveu::loveu: Quote
mama blanki Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Rudamania napisał(a):Frodziak jest już zaszczepiony. Z powodu "podeszlego" wieku miał szczepienie kompleksowe heheheh , za 3 tygodnie ma iść na szczepienie przeciw wściekliźnie i koniec szczepień dla Smrodziaka. Koszt szczepienie 55 zł. Zdrowy jak koń , zjadł Panu doktorowi ( w czasie badania) kawałek długopisu i imiennik z kieszeni hehehe. :evil_lol::evil_lol: Waży 9 kg Pan doktor powiedział,że bardzo dobra waga. Ma próg bólu po amstafie, bolesnego szczepienia nawet nie poczuł. Zaatakował jamnika w poczekalni ustawił go i z ogonkiem w górze spokojnie opuścił lecznicę buhahahaha..:loveu::loveu: podrap go za uszkiem od cioci Ani:p Quote
toska_latte Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Przyszlam ze spacerowymi fotami gentelmana i reszty towarzystwa ;) Znalazl sobie kijaszek w sam raz na swoj rozmiar :evil_lol: Marta przeleje Ci kaske w poniedzialek, a w razie czego, to mnie kopnij w tylek, bo znowu mi z glowy wyleci :roll: Quote
Rudamania Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Rośnie , rośnie i coraz bardziej rozrabia.. Dzisiaj cała noc młody biegał z Nim na koopę i siku bo jemu sie chciało i koniec o! PS. Nigdy więcej szczeniorów!!!! :angryy: hehehe :evil_lol: Quote
toska_latte Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Rudamania napisał(a):PS. Nigdy więcej szczeniorów!!!! :angryy: hehehe :evil_lol: hahahaha, skad ja to znam :evil_lol: Quote
kamilqax95x Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Wklejajcie na Facebooka ;) http://kwejk.pl/obrazek/404174/frodo,szuka,domu,!!!.html Quote
kora78 Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 kochani, szukam kogos na wizyte w szzecinie dla mixa bullmastiffa z mojego schronu. poszukuje tez informacji, kto dziala w schronie szczecinskiem, w tozie tamtejszym, bo pani chetna na naszego psa miala 3 lata temu psa z tamtego schronu i chcialam to u kogos z Tozu potwierdzic. pomozecie poradą? Quote
mama blanki Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 [quote name='kamilqax95x']Wklejajcie na Facebooka ;) http://kwejk.pl/obrazek/404174/frodo,szuka,domu,!!!.html super!!! wkleiłam;) Quote
Rudamania Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='kamilqax95x']Wklejajcie na Facebooka ;) http://kwejk.pl/obrazek/404174/frodo,szuka,domu,!!!.html Myślę ,że frodo już znalazl dom :) Quote
Rudamania Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Ja z dobrymi wiadomościami. Frodo ma dom!!!!!!:loveu::loveu: najlepszy z najlepszych, przesympatyczni ludzie i zakochani w Naszym Szczylku. Umowa podpisana! Więc czas na zmianę tematu!!!!:multi::multi: PS. Ja o Nowych właścicielach nie będe pisała bo to moi faworyci wiec nie będę obiektywna , była ze mna Ania D. wiec Ona w chwili wolnej napisze parę słów. Quote
mama blanki Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 Ania D. napisze tylko tyle, że TRZEBA ICH SKLONOWAĆ dla pozostałych naszych podopiecznych !!! Quote
gagatekk Posted August 30, 2011 Author Posted August 30, 2011 Rudamania napisał(a):Ja z dobrymi wiadomościami. Frodo ma dom!!!!!!:loveu::loveu: najlepszy z najlepszych, przesympatyczni ludzie i zakochani w Naszym Szczylku. Umowa podpisana! Więc czas na zmianę tematu!!!!:multi::multi: PS. Ja o Nowych właścicielach nie będe pisała bo to moi faworyci wiec nie będę obiektywna , była ze mna Ania D. wiec Ona w chwili wolnej napisze parę słów. bosko :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) zaraz zmieniam Quote
Kajusza Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 super!! niech chłopak zdrowo rośnie i wypróbowuje cierpliwośc nowych "rodziców" :-D Quote
toska_latte Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Ja tez sie strasznie ciesze, z tego, co slyszalam o tych ludziach od marty, to nasz przystojniak nie mogl lepiej trafic :razz::loveu: Quote
ageralion Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Frodziak meczy juz nowych ludziow ale wciaz pozostaje kwestia mamy. Co z nia? Miala juz dawno mieszka w nowym domu, a tu sie okazuje, ze przyjdzie jej spedzic zime w tej beczce? Cos jest nie halo w tym wszystkim :( Quote
Kajusza Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 [quote name='ageralion']Frodziak meczy juz nowych ludziow ale wciaz pozostaje kwestia mamy. Co z nia? Miala juz dawno mieszka w nowym domu, a tu sie okazuje, ze przyjdzie jej spedzic zime w tej beczce? Cos jest nie halo w tym wszystkim :([/QUOTE] a mamuśka ma wątek na dogo? Quote
mama blanki Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 No właśnie- pozostała mama;( We wtorek rozmawiałam z Panią Sławą na jej temat. Faktycznie- suni nie adoptowano, gdyż babcia nie wyraziła na to zgody;( Latem babcię napadli i okradki Cygani, i babuleńka miała pretensje, że Luli jej nie obroniła. Tylko jak qwa miała ją bronić, skoro jest przytwierdzona łańcuchem do tej beczki?? Babka najprawdopodobniej będzie ją trzymała teraz luzem, aby w razie kolejnego napadu sunia ją broniła (choć ja na miejscu tej suczki wylizałabym cyganom gęby i wcale babki nie broniła). Na dzień dzisiejszy wstępnie ustaliłam tak: - trzeba sunię wysterylizować (koszt sterylki na wsi opiewa na sumę 150-200zł). Uzgodniłam, że jak uzbieramy na sterylkę, to po zabiegu- aby suczka nie musiała wracać do beczki- zaopiekuje się nią znajoma Pani Sławy (przez kilka dni, aby Luli dochodziła do siebie w godnych warunkach) -po 20 września wraca Pani Sława z urlopu, pojedzie na ta wioskę i rozezna się w sprawie ewentualnej adopcji i ustali termin i dokładną kwotę sterylki. Ja osobiście nie mam na nia pomysłu, uważam, ze teraz najważniejsza jest sterylizacja, aby nie pojawił się kolejny Frodziak;( Quote
Rudamania Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 mama blanki napisał(a):No właśnie- pozostała mama;( We wtorek rozmawiałam z Panią Sławą na jej temat. Faktycznie- suni nie adoptowano, gdyż babcia nie wyraziła na to zgody;( Latem babcię napadli i okradki Cygani, i babuleńka miała pretensje, że Luli jej nie obroniła. Tylko jak qwa miała ją bronić, skoro jest przytwierdzona łańcuchem do tej beczki?? Babka najprawdopodobniej będzie ją trzymała teraz luzem, aby w razie kolejnego napadu sunia ją broniła (choć ja na miejscu tej suczki wylizałabym cyganom gęby i wcale babki nie broniła). Na dzień dzisiejszy wstępnie ustaliłam tak: - trzeba sunię wysterylizować (koszt sterylki na wsi opiewa na sumę 150-200zł). Uzgodniłam, że jak uzbieramy na sterylkę, to po zabiegu- aby suczka nie musiała wracać do beczki- zaopiekuje się nią znajoma Pani Sławy (przez kilka dni, aby Luli dochodziła do siebie w godnych warunkach) -po 20 września wraca Pani Sława z urlopu, pojedzie na ta wioskę i rozezna się w sprawie ewentualnej adopcji i ustali termin i dokładną kwotę sterylki. Ja osobiście nie mam na nia pomysłu, uważam, ze teraz najważniejsza jest sterylizacja, aby nie pojawił się kolejny Frodziak;( A Ci Cyganie nie mogli babci ze sobą wziąć??? I skąd wiadomo ,że to Cyganie? Babcia pewnie sama przepiła lub przegrała w karty cały " majatek" i teraz winę na psa zgania ,że jej nie obronił.. Koniec żartów! A silą tej suni tej babci nie można zabrać? Quote
Recommended Posts