gagatekk Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 27.07 trafił do nas mały łobuz po matce białej amstaffce i tatusiu sznaucerze średnim. oto owoc tej psiej miłości - Frodo :lol: Urodziłem się 13 czerwca , wiem 13 to niby pechowa cyfra ale ja czuję sie w połowie Szczęściarzem ,zyję , miewam sie dobrze chociaż Pan doktor zauważył u mnie coś niepokojącego ale to na pewno przez to ,że ja lubię sobie podrzemać popołudniu i śniłem o wielkiej misce żarełka a On mnie chciał zbudzić więc zareagowałem nerwowo.. Moja historia zaczyna się na wsi (tutaj fajnie byłoby znać nazwę) , w pewnym domostwie mieszka sobie w beczce moja mamusia piękna biała amstaffka która zakochała się bez pamięci w moim tatusiu sznaucerze średnim.. Z tej wielkiej miłości powstałem ja Szczęściarz Frodo , od mamusi zabrała mnie dobra ciocia Ania ( bo w końcu jestem już prawie dorosły) , teraz mieszkam u cioci Marty z dwoma pieskami Rudym i Zoją i są jak moje starsze rodzeństwo, zdarza mi się im dokuczyć ale wiecie jak to jest w końcu jestem jeszcze młody więc trzeba mi wybaczyć moje wariactwa. Do szczęścia potrzebny mi jest tylko stały dom i kochający mnie ludzie, bardzoo lubię ludzi, przytulać się do nich pobawić niestety jestem jeszcze mało delikatny więc młodsze dzieci mogę nieumyślnie skrzywdzić. Marzył by mi się domek w którym już kiedyś zamieszkiwał podobny piesek jak ja- bo powiem Wam na uszko ,że jestem bardzo dominujący i trzeba ze mną popracować nad moim zachowaniem , ja po prostu lubię się bawić i wygłupiać ale ktoś mi musi pokazać umiar. Wiem ,że gdzieś na świecie są Moi właściciele i ja ich muszę znaleźć! Frodo PS. Wiem ,że to właśnie na mnie czekaliście :) Rozliczenie konsultacja + tabletki na odrobaczenie- 40zł. szczepienie 55 zł Quote
toska_latte Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 Przyszlam zapisac sobie niezwyklego szczylka :) Quote
Kajusza Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 no to niezły temperamencik będzie chłopak miał :-) Quote
Cudak Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Śliczny chłopak :) oby znalazł odpowiedzialnych opiekunów... Quote
agaga21 Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 o rany! ale mieszanka. na razie przypomina asta tylko ciekawa jestem co za cudaczek z niego wyrośnie. Quote
mama blanki Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Weterynarz podczas oględzin i odrobaczania naszego Frodo stwierdził, że to niezwykła mieszanka wybuchowa;) Jak Frodo dorośnie może być niezłym łobuziakiem;-))) Quote
Rudamania Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 On nie będzie łobuziakiem On juz jest hehehe...Jest cholernie mądry i rozgarnięty.. bardzo lgnie do ludzi i do piesów ( Tulek się go boi bo ciągnie go za jajka , a Kabanostra jest nim zachwycona walaja się po całej chałupie) charakterek Ast typowy gryzie nie puszcza, umaszczenie hmmm... takie sznaucerowate i ma przecudną kozią brodkę hehehe:multi::multi: PS. Musi mieć mądrego właściciela bo jest dominujący bardzo ( moje stado sobie już ustawił pod siebie) Quote
gagatekk Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 nie mogę się doczekać fotki z bródką ;) szukałam zdjęć matki małego ma ktoś?????????????? wydawało mi się że były na fb Quote
Rudamania Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Żeby mu fotkę zrobić trzeba mieć anielską cierpliwość :cool3: Mam kilka ale bródki nie widać.. Dzisiaj pół nocy z głowy mały jak dziecko płakał więc spał przy cycku (moim) :evil_lol: spałam aż dwie godziny :angryy: walnął 4 koopy i poszedł spać nad ranem :angryy::angryy: Jest okrutnym pieszczochem za ludzi dałby się pociąć, umie już żebrać przy stole hehehe robi taką minę ,że wczoraj popłakałam się ze śmiechu.. Tulisława za ogon ściągnął z fotela tak go targał.. Kabanostra już wieje na kanapę tak ją atakuje.. Zębiska ma ostre jak brzytwy więc podawanie z łapki mu jedzonka łączy się ranami cięto-szarpanymi.. Quote
gagatekk Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Rudamania napisał(a):Żeby mu fotkę zrobić trzeba mieć anielską cierpliwość :cool3: Mam kilka ale bródki nie widać.. Dzisiaj pół nocy z głowy mały jak dziecko płakał więc spał przy cycku (moim) :evil_lol: spałam aż dwie godziny :angryy: walnął 4 koopy i poszedł spać nad ranem :angryy::angryy: Jest okrutnym pieszczochem za ludzi dałby się pociąć, umie już żebrać przy stole hehehe robi taką minę ,że wczoraj popłakałam się ze śmiechu.. Tulisława za ogon ściągnął z fotela tak go targał.. Kabanostra już wieje na kanapę tak ją atakuje.. Zębiska ma ostre jak brzytwy więc podawanie z łapki mu jedzonka łączy się ranami cięto-szarpanymi.. już widzę weta i szczepienie ;) będzie się działo Quote
Rudamania Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Właśnie czas na szczepienia, mam się do Was zgłosić ,że Wy macie kasiorkę dla niego na szczepienia i wiecie gdzie mam się z Nim zjawić.. Poproszę też o spiłowanie ząbkow hehehe , chyba ,że wchodzi w grę wyrwanie:evil_lol::evil_lol: Boziu jak ja sie cieszę ,że Tulislawa mam już dorosłego i ,że nie przechodziłam z Nim szczenięcych lat hehehe... Kabanostra jednak nie miała takiego ścisku w szczękach więc jej gryzienie były jak pieszczoty w porównaniu do Frodo-smrodo :loveu::loveu: Quote
gagatekk Posted August 3, 2011 Author Posted August 3, 2011 Rudamania napisał(a):Właśnie czas na szczepienia, mam się do Was zgłosić ,że Wy macie kasiorkę dla niego na szczepienia i wiecie gdzie mam się z Nim zjawić.. Poproszę też o spiłowanie ząbkow hehehe , chyba ,że wchodzi w grę wyrwanie:evil_lol::evil_lol: Boziu jak ja sie cieszę ,że Tulislawa mam już dorosłego i ,że nie przechodziłam z Nim szczenięcych lat hehehe... Kabanostra jednak nie miała takiego ścisku w szczękach więc jej gryzienie były jak pieszczoty w porównaniu do Frodo-smrodo :loveu::loveu: toska jako skarbnik teraz decyduje i dysponuje kasiorką a wet nasz bardzo się ucieszy z kolejnego łobuza :) co do kasiorki muszę zakończyć mój bazarek. dziś ponoć wpłynęła ostatnia wpłata, czyli konto troszkę powinno się zasilić na szczepienie będzie ;P Quote
toska_latte Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Rudamania napisał(a):Właśnie czas na szczepienia, mam się do Was zgłosić ,że Wy macie kasiorkę dla niego na szczepienia i wiecie gdzie mam się z Nim zjawić.. Poproszę też o spiłowanie ząbkow hehehe , chyba ,że wchodzi w grę wyrwanie:evil_lol::evil_lol: Boziu jak ja sie cieszę ,że Tulislawa mam już dorosłego i ,że nie przechodziłam z Nim szczenięcych lat hehehe... Kabanostra jednak nie miała takiego ścisku w szczękach więc jej gryzienie były jak pieszczoty w porównaniu do Frodo-smrodo :loveu::loveu: Ja mam kase i wiem, gdzie masz sie zjawic, zaraz napisze Ci maila ;) Quote
Rudamania Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Na szczepienie Frodo- smrodo leci jutro.. I na własny koszt pozbawię go kiełków :angryy::angryy: Quote
Rudamania Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Pierwsza wizyta u doktorka została przespana przez pacjenta nawet termometr w 4 literach nie przeszkodził w spaniu. Jednak pewien ruch Frodziaka zaniepokoił lekarza i jest podejrzenie albo nosówka ( w co ja osobiście wątpię bo szczyl nie ma kontaktu z psami prócz moje dwa po szczepieniach) albo padaczka , generalnie 2 tygodnie obserwacji 24 godzinnej. Szczylek wrócił do domu zjadł michę i teraz wesoło pląsa po całym domku rąbiąc ząbkami co popadnie...:evil_lol: Quote
toska_latte Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Ech, miejmy nadzieje, ze to jednak nic powaznego! Agata, wpisz do pierwszego postu rozliczenie, Rudamania zaplacila za dzisiejsza wizyte (konsultacja + tabletki na odrobaczenie) 40zł. Quote
mama blanki Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Marta mówiła, że Frodo musi być przez 2 tygodnie obserwowany 24h na dobę. Wiem też, że Marta jest osoba pracującą i nie jest w stanie cały czas go obserwować, na urlop też nie ma szans, bo dopiero rozpoczęła pracę;( U mnie jest podobnie- w mojej branży (piwo) nie ma szans na urlop, bo lato jest czasem "zarabiania" kasy (oczywiście dla mojego Prezesa a nie dla mnie;)) Może jest ktoś, kto mógłby sie zająć naszym Szatankiem chociaż przez te 2 tygodnie, aby stale mieć go na oku? jak nie wy, to może ktoś z Waszych znajomych zlituje się nad tym biedakiem no i Martą;)?? Quote
toska_latte Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 mama blanki napisał(a):Marta mówiła, że Frodo musi być przez 2 tygodnie obserwowany 24h na dobę. Wiem też, że Marta jest osoba pracującą i nie jest w stanie cały czas go obserwować, na urlop też nie ma szans, bo dopiero rozpoczęła pracę;( U mnie jest podobnie- w mojej branży (piwo) nie ma szans na urlop, bo lato jest czasem "zarabiania" kasy (oczywiście dla mojego Prezesa a nie dla mnie;)) Może jest ktoś, kto mógłby sie zająć naszym Szatankiem chociaż przez te 2 tygodnie, aby stale mieć go na oku? jak nie wy, to może ktoś z Waszych znajomych zlituje się nad tym biedakiem no i Martą;)?? Rozmawialam wczoraj z wetem, zeby sie zapytac o mozliwosc obserwacji w klinice (przynajmniej w godzinach, w ktorych Marta pracuje), niestety nie ma takiej opcji. Ale wyjasnil mi, ze to nei chodzi o obserwacje 24h/dobe. Marta po prostu musi sie uwaznie przygladac i jak to stwierdzil wet - jesli ma sie cos dziac, to bedzie sie dzialo coraz czesciej i bedzie bardzo widoczne. Rozmawialam juz z Marta na ten temat i raczej nie ma juz co zmieniac. Miejmy tylko nadzieje, ze nie bedzie to nosowka, ani padaczka... Wet powiedzial mi, ze moga to byc takie dziwne tiki przed zasnieciem, poniewaz Frodo to jeszcze szczylek, ale sytuacja wygladala powaznie. Trzymajmy wiec kciuki, zeby przez te dwa tygodnie nic nie wyszlo. Quote
Rudamania Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Ustawiłam sobie wszystko tak ,że będzie dobrze. Do południa mlody popołuniu ja i jakoś damy radę.. Na tą chwilę nie zauważyłam nic dziwnego prócz tego ,że podczas snu potrafi nóżkami pobiegać ( stawiam go wtedy na łapki i sprawdzam czy nie stracił przytomności) nosówka odpada bo nie ma żadnych objawów , i tak jak juz pisałam On był zaspany u doktorka nawet termometr mu nie przeszkadzał w spaniu i myślę ,że wet chciał dmuchać na zimne.. Quote
Rudamania Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Jeszcze jedno niech mi ktoś powie jak tu się zdjęcia wstawia ??? Quote
gagatekk Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 OMG... padaczka???? mam cicha nadzieję, że okaże się że chłopczyk zdrowy co za diabeł u weta anioła udawał :eviltong: i jak ktoś ma wierzyć w te jego ząbki i zdolności przywódcze :lol: :diabloti: Quote
gagatekk Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 [quote name='Rudamania']Jeszcze jedno niech mi ktoś powie jak tu się zdjęcia wstawia ??? wejdź na www.fotosikpl. i tam jest opcja dodaj zdjęcie jak nie dasz rady wyślij mi na mail wstawię Quote
Rudamania Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Szczyl dzisiaj doprowadził mnie do zawału serca.. pół nocy czytałam o objawach nosówki i żeby było ciekawiej maly dostał kaszlu i zacząl nosem tak dziwnie smarać... Oczywiście jak na wielką babę przystało dostałam ataku paniki , objawiające się wyciem i smaraniem.. :-(:-(Zadzwoniłam do doktorka i mówię ,że pies mi schodzi ,że nie wiem co robić.. a ten do mnie co pies żarł ( nie chodzi o jedzenie ) ja mówię ,że raczej nic , a na to mój syn ,że jak to nie wrąbał pół rolki papieru toaletowego :angryy::angryy: więc dawaj oglądać szczyla.. w mordce miał ze 4 płatki (pomiędzy zębami) i w nosie ze 3 kulki papieru :angryy: doktorek kazał podac parafinę , więc podałam.. jakaś masakra normalnie, ja się wykończę przez niego.. Moja Zoja w porównaniu do niego jako szczeniak była aniołem!!!! PS. Teraz mała pchła śpi i udaje ,że co zlego to nie On.. Najlepszy jest jak nasika i widzi ,że się idzie w tą stronę wieje wtedy do klatki i macha ogonem jakby nigdy nic.. Quote
gagatekk Posted August 7, 2011 Author Posted August 7, 2011 w 1 poście dodałam tekst od Marty jaki Anioł :cool3: a teraz mistrz w pozach. jaki on ma brzuszek :D tak się uśmiałam najpierw trzeba się ułożyć i zaczynamy poza nr 1 - na cielaczka :eviltong: poza nr 2 - na super psa :iloveyou: poza nr 3-spać można wszędzie :lol: byczek w wyrku :loveu: na baletnicę Quote
Recommended Posts